anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ai o persoana apropiata cum e partenerul sau un părinte ce ia anumite decizii ce ție nu îți convin dar pentru ca ții la el/ea încă mai ramai acolo și încerci măcar sa înțelegi.Ti se pare normal ca tot tu sa fii acuzat ca nu te și implici?
Sa va dau și câteva exemple ca să înțelegeți cât de cât la ce ma refer.
Sa zicem ca persoana respectiva vrea sa investească bani din casa/familie/parteneriat etc în ceva anume.Lucru ce voua nu va surâde și nici nu prea vreți.Dar din respect sau iubire încercăti sa aveți răbdare sau înțelegere măcar pentru persoana respectiva.Dar acea persoana pe lângă ca face ceea ce vouă nu va convine mai vine și cu acuza ca de ce nu contribui și tu financiar? Nu e logic ca dacă nu e dorinta ta sa nu vrei sa iti cheltui bani acolo?
Sau.Partenerul/prietenul/părintele etc vrea sa își creeze o legătură/parteneriat/prietenie cu x persoana cu care voi nu sunteți de acord sau nu aveți nici o legătură, dar cu toate astea nu il nici împiedicați sa o facă.Vi se pare normal sa va ceara sa va implicați si voi mai mult sa ii intrați pe sub piele sau în gratii având în vedere ca voi nu vreți sa aveți treaba cu omul respectiv?
Mie una mi se pare ca prin atitudinea asta ești incorect fata de omul ce încearcă totuși sa te înțeleagă bagandu-i pe gat problema ta ca să i-o rezolvi deși el nici măcar nu e de acord cu planul.
Și încă o întrebare.Voi puteți sa aprobați și sa susțineti public un om ce minte? Sau ce știți ca nu poate îndeplini criteriile sau obligațiile pe care și le asuma în fata cuiva?
(Ex: "Saptamana viitoare sigur cumpăr mașina de la tine cu 5000 de euro".Iar voi știti ca persoana respectiva după discuția aia o sa îți ceara o tigara cum se spune. Puteti sa susțineți ca el va cumpăra mașina de la N om, sa garantați pentru el în condițiile în care știți ca nu are de gând sau putere sa facă asta? Credeti ca tot el/ea e indreptatit/indreptstita sa se supere ca nu l-ati sustinut?).

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand eu cu persoanele apropiate discut. Si le spun cand consider ca nu e o idee buna ceva. Dar daca accept, accept asumandu mi acest lucru si implicandu ma.

| anonim3247 a răspuns:

Pentru ce ai scris - Sa zicem ca persoana respectiva vrea sa investească bani din casa/familie/parteneriat etc în ceva anume
Dacă banii sunt doar ai nevestei și ea vrea să cumpere ceva poate să ia ce vrea.

| anonim3247 a răspuns:

Pentru ce ai scris - Dar din respect sau iubite încercăti sa aveți răbdare sau înțelegere măcar pentru persoana respectiva.
Se aplică dacă eu am 50, 000 de euro și nevasta are 50.000 de euro și vrea ea să cumpere un apartament.