Am avut un profesor particular de pian, vegan și țicnit. Avea un câine tot timpul legat în lanț. Nu avea suficientă minte să îi dea ceva de mâncare câinelui. Dacă mă apropiam prea tare, mă mușca. Dacă îi aruncam de la distanță o prună stricată, sau o coajă de pepene le înfuleca.
Am hrănit printr-un gard un câine imens, lup. I-am aruncat prin gard niște carne dintr-un plastic. Văntul mi-a luat plasticul gol, care a zburat peste gard. L-a înfulecat.
Am întâlnit un cu căine care păzea o grădină legat, nemâncat de zile, fără apă. Ne-a văzut și spera. Lătra cu disperarea morții.
Asta se întâmplă și cu oamenii când mănâncă ca să supraviețuiască. Devin canibali.
Stai linistit ca nu mor animalele de foame fara sa te anunte, au semnale precum uitatul insistent la castronul de mancare, sunete de atentionare, daca ar putea vorbi ar striga ''ba handicapatule, mi-e foame, ce dracu faci de nu mi-ai pus mancare, da-mi-ai mie doamne maini sa-mi pun ca stapanul e nebun''.
Atunci când ai un animăluț (eu am un canish) îi lași la discreție, cronțănele și apă rece, in boluri separate. Îl mai răsfeți și cu alte meniuri delicioase, dar NU cu oase de pui, că nu-s Ok. Cronțănelele sunt acele bomboane speciale, hrană pentru animale. Care, cu cât sunt mai scumpe, cu atât sunt mai gustoase, și de calitate, ca și ciocolată pentru oameni (Laura versus Milka).
Dar, dacă nu ai dorință, de a ieși cu catelusul la plimbare, de două ori pe zi, pentru a-și consuma energia, atunci, nu esti pregătit să fii tătic de cățel. Și dacă il ai, să știi că vei fi cam legat de el (ex: dacă pleci in concediu, ori il iei cu tine, ori il lasi unui amic, ori il duci la un hotel pentru căței).
Până la 5-6 luni o să își facă necesitățile in casă, pe unde apucă. Și când vrea. Ăsta e adevărul. Dar, dacă ieși cu el pe afară, va învăța intr-un final unde e liber să fie... fericit. ))
Pudelii nu lasă păr deloc (dacă vrei un catel cu păr cârlionțat și pufos ca o vată de zahăr). Dacă iti plac pisicile, atunci, ia-ți o pisică. Eu nu le prea simpatizez. Ador mai mult câinii. Oricum, orice animălut in casă e o bucurie, e o jucărie de pluș, pe baterii reincărcabile. Sunt liniștiti, doar cand dorm, in rest, te provoacă la mișcare și la joacă. In final, veți deveni dependenti unul de altul. Îti va fi cel mai fidel prieten.
Știi ce se zice:
Un câine te dezamăgește o singură dată în viață. Atunci când moare.
Mda, si sa lasi la discretie e ok.
Pisicile nu prea imi plac, nu tin la stapan ca, cainii, plus ca lasa par ca dracii, te imbolnavesti dracu de plamani.
Interesant ca Pudelii nu lasa par deloc!
In general pe caine nu trebuie sa-l rasfeti cu nimic, ca de aia multi au greutate in plus, strict mancare pentru caini si atat.
Sa nu se obisnuiasca cu prostii.
Poți să îți spun că al meu e unul dintre cei mai răsfățați căței. Are bobițe la discreție, iar serile mănâncă ce-i place mai mult, mâncare gătită, gulaș de vită, ori ceafă de purcel. I-am dat și cărniță de zebră de la restaurant. Are doar 12 kg. Gagica lui e mai plinuță. ))
https://imgur.com/a/yN0LZXu
https://imgur.com/a/aOaqLyu
Aaaa, din asta are vecinu ala de langa usa mea, latra de rupe ala din orice, e obositor.
De ce nu-l intrebi ce rasă este? Ai să vezi că e bichon! Nu confunda pudelii cu bichonii.
Cățelușa din imagine e Bichon Frisé. Al meu e poodle (caniche). Sunt rase diferite. Orașele s-au cam umplut cu bichoni (maltezi, bolognezi sau frise). Și cu Shitzu. Ei sunt foarte gălăgioși, dar nu și pudelii.
Canishii sunt atât de drăgălași și tăcuți.
Desi primea mancare, catelusa sor'mi fie se uita la mine cand mancam, fie latra in dreptul frigiderului sau la bucatarie sau se uita insistent la bolul unde primea mancare.
Aha, e clar, deci te anunta intr-un fel.
Pisicile sunt mai tupiste, isi iau singure.Am vazut pisica vecinei cum s-a catarat pe blat apoi la aragaz si si-a bagat boticul in oala cu lapte.
Daca iti iei pisica toate oalele acoperite, asfel risti ca pisica sa guste tocanita inaintea ta.Sau eram odata la gratar cu niste prieteni de familie Facusem si copanele, si mici, si carnati.Stateam cu totii de vorba, ne=am indeparatat de masa. Pisica din vecini atata astepta. A mancat 2-3 copane, dar nu s-a atins de salata sau cartofi, a zis ca nu vegetariala.Eram 2-3 familii, nu am ramas flamanzi, dar data viitoare a ramas cineva de paza la masa.Sau acoperita mancarea.
Bine daca are de unde, dar dac n-are trebuie sa zica cumva, haha.
Pai din constructie pisicile nu prea mananca carbohidrati, de aia nu s-a atins de cartofi.
Ele nu simt nici gustul dulce.
Pisica vine langa mine si merge insistenta la usa unde stie ca se tine mancarea ei.
Poți sa iei un papagal dacă nu vrei par.
La two and a half men am văzut ca era un papagal care venea după tine în baie și te musca de rama, credea ca e mâncare, eh...ala nu e bun, când mergi la tanti care vinde papagali ii spui sa îți dea unul care nu musca de râmă.
Sau îți iei ceva pești sau animale chelboase, le vezi noaptea zici ca s dracu.
Da, dar si aia face pipi..treaba mare..., trebuie o toaleta in baie cumva dupa care sa se traga apa dupa ce face, nu sa faca in nisipul ala care pute, pai am vazut cum e la altii.
Eu nu am inteles de ce nu s-a facut o toaleta speciala pentru caini si pisici in casa sa tragi apa si gata! De ce sa scot cainele afara sa faca nevoile?!