| GabbyGabriella64 a întrebat:

Daca am diferite obsesii ca de exemplu daca draperiile nu sunt trase cat trebuie si apare un "firicel" de lumina le aranjez pana nu se mai vede nimic sau daca sertarul nu e inchis de tot sau nu se poate inchide pentru ca sunt prea multe lucruri in el din nou ma duc sa il aranjez si orice daca vad ca nu e in ordine ma duc sa pun asa cum trebuie poate sa insemne ca am ocd?
A, si mai am obiceiul sa uit daca incui usa atunci cand plec si ori ma intorc sa verific ori ma tot gandesc la ea si incerc sa imi aduc aminte.
Si mai am diferite obiceiuri dar nu imi vin in cap prea multe exemple, unul ar fi ca obisnuiesc sa repet anumite chestii de un anumit numar de ori si chiar sa le fac dupa un anumit model, o data il fac cumva iar altadata altcumva si tot asa.De exemplu daca trag de draperii prima oara daca trag o data de cea stanga pe urma trag tot o data si de cea dreapta si apoi trec din nou la cea stanga si o trag de doua ori iar dupa pe cea dreapta de doua ori si tot asa.Bine, nu fac asta cu draperiile dar alt exemplu nu imi vine.Doar seamana cu ce fac eu cu alte lucruri.
Deci ar putea fi vorba de ocd?

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Hammurabi a răspuns:

Da.
Sunt semne clasice și de manual ale tulburării obsesiv-compulsive.