Nu e o noutate ca voi predati in scoli doar ce va dicteaza sistemul, iar sistemul vrea ca lumea sa fie cat mai 'proasta', cat mai inculta, mai usor de manipulat, scoala in realitate nu are treaba cu inteligenta unei persoane, iti testeaza in cel mai bun caz memoria si iti imbogateste cultura generala cat de cat, dar in acelasi timp genereaza niste robotei cu diplome fara un sistem de gandire critica si practica dar nici voi nu prea aveti ce face pentru ca sunteti niste pioni, sistemul trebuie schimbat cu totul si va fi sanatoasa si scoala romaneasca, pana cand nu mor ultimii plutonieri comunisti nu vor fi cine stie ce schimbari. Evident ca e foarte important ca scoala sa te invete lucruri practice si mare atentie, lucruri UTILE, nu toate prostiile care nu te ajuta in viata, scoala nu te invata sa faci un leu, atatea materii imbecile care au 0 utilitate in viata de te doare capul, teme cu duiumul, m-as intinde pana maine daca e sa vorbesc de subiectul asta, sunt atat de multe lucruri de schimbat in scoala romaneasca, scoala care formeaza ani de zile un om, daca ii deformezi gandirea in anii de formare s-a ales praful de omul ala, problema nu e ca face lucrul asta doar cu unul, face asta cu generatii intregi. Un profesor bun are grija de toti elevii sa se aleaga cu cate ceva din materia respectiva, stie sa-i aduca aproape de el, daca nu pe toti macar pe majoritatea, nu trebuie divizati in "prosti/destepti" pentru ca nu exista asa ceva cand e vorba de scoala, exista elevi pasionati de o anumita materie care isi dau interesul si inteleg pentru ca le place si elevi carora nu le place o materie (matematica, fizica, etc), trebuie sa te pliezi pe personalitatea fiecaruia.
"Daca am vazut un film despre bolile cu transmitere sexuala, ar trebui sa nu mai fac sex?" Fix pe (i)logica asta merge intrebarea ta. Filmele sunt filme, realitatea e realitate. Daca iti tot pui atita intrebari, e clar ca nu ai ce cauta in invatamint.
Dacă un film îți poate da viața peste cap așa, ce valori să inspiri tu? ))) Tu fă-ți o filosofie a ta prima dată. Una solidă. Că e trist rău să jongleze un film așa cu mintea ta.
Adica tu intrebi la modul foarte serios daca sa predai ca un robot sau sa fii om? Si ai avut nevoie de un film ca sa iti pui intrebarile astea?
Nu te opreste nimic sa le combini. Imi aduc aminte de exemplu de profesorul meu de matematica din liceu care isi facea cruce de fiecare data cand incepea sa predea. A fost singurul pe care l-am vazut facand asta. I-a luat... cateva secunde.
Cu fiecare ocazie pe care o ai, invata-i sa fie corecti, sa aiba bun simt si sa fie oameni, ca prea mult a fost la moda in Romania smechereala si prea se uita multi cum sa te fraiereasca in ziua de azi. Daca mamele si tatii lor nu-i mai verifica la teme si nu ii mai educa asa cum faceau odata, scoala e pentru multi tot ce mai ramane ca sa nu ajunga analfabeti si haimanale.
Lucrurile la care nu trebuie sa faci rabat sunt sa stie sa scrie corect si sa socoteasca si sa inteleaga cum sta treaba cu regula de trei simpla. Restul le mai invata si dupa. Dar este tragic sa vezi elevi in clasa a 9-a, chiar a 12-a ca nu pot scrie corect romaneste o propozitie banala, ca sunt incapabili sa faca o impartire la 1000, ca nu pot transforma din cm in m si sunt multi... sinistru de multi.
Ce ar putea sa ii invete pe ei un profesor la liceu sau la facultate daca pana sa ajunga acolo nu au invatat minimul necesar? Ce sa mai faci cu cocalarii de 15-18 ani care vin la liceu sa asculte manele si nu au macar bunul simt sa aiba caiete? Cum vor acestia sa se faca instalatori, conducatori auto, zugravi, ospatari, cum vor sa se descurce dupa aceea?
Aoleu, n-am luat bacul...
Pai daca nu stii nici scrie, citi si socoti... nu trebuia nici sa ajungi sa-l dai.
D33jayDany întreabă:
IntrebariIntrebatoare întreabă:
Cristina2008 întreabă: