As salva mama, ca mama m-a facut, ea tine la mine cu adevarat, copii si neveste pot sa am sute, dar mama NU. Asa ca aia e.
Deci mama.
De ce nu soția prima? Întreb fiindca, amândoi ati fi rămas nefericiți cu pierderea acesteia.
Nu mi-am protejat viitoarea fericire, ci supraviețuirea mea prin acel copil. El îmi continuă viața.
As incerca sa ii salvez pe tot in mod egal, nu fac diferente, de ce as face? Ca toti sunt la fel de dragi, nu am dreptul sa aleg care scapa si care nu. Nu vad de ce unul a fi primul si altul la coada.
Îmi place cum gândești, dar trebuie să faci o alegere aici și acum pentru a salva o viață și a pierde doua în schimbul ei.
Ai trei camere incendiate, în fiecare dintre ele aflandu-se o persoana draga.
În camera din stanga(mai putin riscant) se află copilul; în camera din dreapta(riscant) mama; camera din fundul holului(foarte riscant) soția.Pe care ai alege-o prima?
Gandesc la fel ca tine, adică până la urmă mama ti-a dat viață, și e datoria ta sa i-o oferi înapoi chiar cu prețul vietii.
Exact, i-am zis lui Gabi ce si cum aici. Toti te abandoneaza la greu, mai putin parintii si bunicii, copii faci cati vrei (ca apoi la 15 ani sa te dea afara din camera ca ce cauti acolo, ca nu ii iei telefon ca lu colegu, nu cont ca ai sau n-ai), neveste iei cate vrei.
Mai bine ca da. Iubirea bazata pe ratiune este, fara indoiala, mai inteleapta decat iubirea adevarata, unde doar hormonii joacă bambilici.
Bine ca există și dincolo iubire matură, doar ca nu ai fost dator cu o viață, la mama da, și iubirea aceasta nu te minte.
Da, aia unde e hormonii joaca turca, e drogare, e boala, dezechilibru, ca daca te uiti la comportamentul lor, ai sa vezi aceste dezechilibre mari, stau unu in altul asa in delir, se suna de 202 ori pe zi, stau la tel cate 6 ore pe zi, obsesie pe celalalt, ma mir cum de multi nu vad asta.
Iubirea de parinte e stabila si echilibrata, aia e ceva sanatos, nu cealalta. Si iubirea de copii pentru parinti, ca-s si multi care-si iubesc parintii, nu doar din aia obraznici care doar profita, asta clar.
As salva mama, ca mama m-a facut, ea tine la mine cu adevarat, copii si neveste pot sa am sute, dar mama NU. Asa ca aia e.
Deci mama.
Logic e sa salvezi sotia ca mai faci alt copil/copii. Depinde de varsta. Ca sa raspund fix pe cazul meu, as salva-o pe junioara.
Cred ca există și motive temeinice în acest sens, altfel nu îmi pot explica o asa decizie.
A fost nevoie de operatie prin cezariana ca sa nu moara mama copilului?
Numai în situația asta îmi pot explica cauza morții ei, adica în detrimentul suferinței.Ai alege curmarea suferinței ei prin moarte în schimbul acestei junioare.
Nu a fost cezariana, doar ca maica-sa e cam cu capul de vreo 3 ani incoace...
Nu e obligatoriu sa locuiesti cu soacra... poti locui la mii de km departare de ea! Si..sa nu zici ca vine cu ochii din umbră dupa tine, atunci ai dat de draci.
Soacra ii buna ca berea la început....rece pe masa si cu spume la gura, dupa care se acreste de tot.
Daca ai o soacra cum e cicalitoarea din Mondenii, ar trebui sa te porti cu manusi.
Ma refeream la mama copilului, adica la nefasta, nu la soacra. Soacra e ok.
Pff..alta mancare de peste.
Situatie nefasta pentru tine, ce sa zic, nurofen forte vine sa ajute.
Las' ca îi va trece imediat dupa moartea copilului.
Taci breh, de ce sa moara copilul? Sa moara ma-sa! Adica nefasta.
Lasa-l dracu de copil, ca faci cati vrei, dar mama nu mai ai de unde lua niciodata, mama care tine la tine si da tot, copilu daca nu mai ii dai, esti prost, esti incapabil, nu esti ca vecinii care au si dau copilului, mie-mi zici de copii?
Nevasta la fel, gasesti cate vrei, cand nu mai esti bun, te abandoneaza la greu, da-le naiba!
Singurii care tin la tine sincer sunt parintii si bunicii, atat!
Ce a patit?
Am zis ca, copil mai fac! Eu asa gandesc, mama nu mai fac, aaa nu o mai duce mult? Cat o duce, o vreau langa mine. Si daca are 60 ani?! O mai duce 25, si daca are 80, o mai duce 5 sa zic.
La cat a facut pentru mine, merita de 1000 ori sa fie salvata.
Responsabilitatea mea e sa fac cum simt si anume sa-mi salvez mama care mi-a dat tot ce avea, cum NIMENI nu ar face-o (bine, si tata)
Oricum iti respect punctul de vedere dar nu il impartasesc.
Initatorul nu a precizat varsta mamei pentru ca nu conteaza asta!
Nefasta? A avut embolie pulmonara, a trecut la un milimetru pe linga moarte, si in loc sa se bucure de viata si sa aprecieze ce are, s-a timpit si a prins-o timpeala mistica care i-a fost bagata pe git cand era mica. Macar de-ar fi prins-o toata inclusiv aia cu asculta-ti barbatul in mm, ca nu e asa. S-a lasat de job unde deja trecuse pe juma' de norma acum mai bine de un an - si citi de aici nu ar ucide sa lucreze juma' de norma cu vreo 3000 RON plus bonuri de masa chiar si acum, cand situatia economica e mult mai naspa? De viata in general nici nu mai intru in detalii...
Eu cand zic mama ma refer la mama copilului, adica la nevasta-mea, breh! :X
Pai nici nu cont, tot mama e prima pentru mine, ca am zis, neveste si copii pot avea cati vreau, nimeni in afara de parinti nu-s de neinlocuit. Da, ii sacrific pe aia pentru parintii mei, caci ei sunt mai valorosi pentru mine din cauza si ce au facut pentru mine dar si ca nu ii poti inlocui niciodata.
Imi pare rau...
Uneori nu putem gestiona felul in care reactionam la trauma.
Ma crezi ca nu îmi pare rau de nevastuica ta? În sens ca lucrurile au evoluat spre bine pe partea spirituală, sper sa nu fie exagerată treaba, ca asa mai sunt unii care o iau razna de la religie.Am întâlnit destui fanatici religioși care uita ca mai au o viață pe pământ.
Mdah, dar depinde si ce ti s-a livrat cu lingurita in copilarie si cit de submisiv ai fost atunci.
Spre bine pe naiba. Cind o iei pe ulei si ai impresia ca popii au vreun raspuns la ceea ce are lumea civilizata deja... nu. In momentul in care te apuci sa comentezi ca vezi dom'le e post, azi nu spalam rufe/nu facem s*x... hai sictir. Si multe altele. Plus faza selectiva. Adica ok, cum ziceam mai sus religie or not religie, ce om normal la cap lasa job de aproape 3000 RON lunar la jumatate de norma? Plus asigurare privata de sanatate si alte beneficii.
Cel mai inteligent raspuns din cate ai dat de cand esti pe TPU felicitari.
Ce sa zic, îmi pare rau de tine, și cel mai mult de ea.
Mă îngrijorează criza dupa religie a dumneaei, dar soluția nu este să umble în regulile lor, ci în libertate care o oferă Hristos.
Eu spre exemplu nu urmez nicio religie, în schimb urmez sa traiesc o viață frumoasa prin Hristos.
Religia are un element de frică în ea oricum. Oamenilor le e frică de moarte, de D-zeu, de iad, etc. Eu cred că aceștia înnebunesc rapid în sânul religiei.și se vede.
Spune-mi daca e genul actriței din Mondenii aici: https://youtu.be/O8ZR1OApkyY
Presupui ca acest pretins fiu al lui dumnezo' chiar a existat si ar fi dat chipurile niste reguli. Zici ca nu urmezi vreo religie dar inghiti propaganda lor. Oamenii slabi si fara educatie/indoctrinati, da. Eu am povestit pe-aici mai de mult cum era sa crap de cateva ori si nici o fractiune de secunda nu mi-a trecut prin cap ca voi ajunge undeva sau sa ma gindesc la doamne ajuta-ma ca sunt cuminte de-acum. E si nu e genul actritei din Mondenii. Nu prea face git si in principal evit sa stau prea mult la povesti cu ea ca o ia pe cimpii. De exemplu acum se plinge ca are stres ca vai incepe scoala si diverse. Bai, ma lasi? Se caca pe ea cu tot felul de rahaturi dar nu o vad sa isi puna problema bai, ma misc, vad, pot sa stau sa ma joc la calculator macar 4 ore pe zi, deci pot sa si muncesc ceva. Cu dumnezeii a lasat-o mai moale, si oricum efectiv nu o bag in seama. Mai saptaminile trecute comentase la mine ca era miercuri sau vineri seara si eu bagam o felie de cascaval cu piine si ceva ardei parca. I-am zis "Sa fie primit. Altceva?" si nu a mai avut ce comenta.
Nu este propaganda lor, nu au niciun merit sa se afilieze împreună cu Jesus, fiindcă El urăște religia, și chiar aceasta l-a pus pe cruce la un moment dat.
Religia îi pune coroana de spini, și tot ea îl pupa pe obraz.
Arata-i soției tale ca o iubesti indiferent de ce crede, simte aceasta, la o adica centrul relației voastre trebuie să fie iubirea, nu religia.
Daca nu stii ce înseamnă să iubesti cu adevarat, afla ce înseamna aici:
https://www.biblegateway.com/......?/passage/
Da breh, exact, iubirea trebuie' sa fie iubire, nu sa ii pui garduri ca popa zice ca nu e bine sa te f&*i in nu stiu ce pozitie sau zi a saptaminii. Si ar mai fi si multe alte chestii care nu tin de sex absolut deloc. Pina la urma casatoria e un lung sir de compromisuri mai mari sau mai mici. Cind unul face mai multe compromisuri, atunci buba... ori o legi de gard, ori iti bagi picioarele si devii indiferent.
La asta mă refeream cand am zis de fanatism religios.
Unui fanatic îi lipseşte întotdeauna ceva; când raţiunea, când inima.
Poți avea alte neveste și copii dar pe primii copii și soția nu o să mai ai niciodată ocazia să îi ai.
Dacă ai fi însurat și cu copii ai putea înțelege și empatiza.
Si daca nu mai am primii copii si sotia ce? Iau alta sotie si fac alti copii, poti sa-ti iei cate sotii vrei si sa faci cati copii vrei, nu e nici o problema, dar pe mama nu o mai pot face la loc si nici sa-mi iau alta, asa ca de aia mi-as salva mama.
Deci nevasta si copiii sunt inlocuibil cu altii, parintii sunt unici. Asa cum ai iubit prima sotie, poti iubi si pe alta, asa cum ai iubi primii copii, poti sa ii iubesti si pe urmatorii.
Da, o sa suferi un pic dar trece cand vin altii. Ca si la iubire, suferi un timp si cand vezi ca te simti la fel de bine si cu alt partener, trece, dar daca n-ai mai putea avea partener vreodata, atunci sa vezi ca te termina daca partenerul dispare.
Plus ca mama, tata sunt singurii care tin la mine f tare, restu...mai putin.
Ce copii..sa ma tina de bun doar cat le dau? Si daca nu le mai dai, nu cont ca nu ai, zice "nu esti in stare...ia uite colegii ce telefoane au, mi-e rusine cu asa parinti", lasa ca stiu eu ca majoritatea asa-s, deci nici n-as face copii, dar am zis in caz ca as fi avut si eram in scenariu pus de initiator.
Nu toti sunt asa, dar majoritatea.
E greu pentru mine sa aleg între mama și sotie, foarte greu.
Hotărăște-te pana nu ard amândouă.
Au murit deja, am salvat copilul
Poate nici măcar nu e al tau
De prea multa cenușă, nu prea se vede copchilu.Pare ca ar fi al vecinului de-alaturi.Eu sper sa nu fie asa, altfel ma sinucid.
Nu respira prea mult, sa n-o tragi pe maica-ta pe nas
Răule, lu' muica-ta poti sa îi faci si respiratie gura la gura, fiindcă și ea ti-a oferit respiratie în pântecul ei.
Copilul pentru ca sunt sigura ca mama mea nu ar rezista sa -si vada nepotul mort si ea sa traiasca si bineinteles si eu consider ca asa e normal -mosotti in viata lui nu a fost insurat nici copiii nu a avut, nu asa ar raspunde de ar avea sunt convinsa.
Laura, zici tu, dar statisticile vorbesc, ca acesti copii nu sunt scutiți de moarte atunci când se ivesc niste nașteri complicate.
Cand medicul îți zice: "alege, sa ramana în viata mama sau copilul?" Tu vei alege fara sa clipesti mama, fiindcă îți iubesti soția mai mult decat copilul.
La o asa decizie se întâmplă și cu mama și soția, o vei alege pe prima în schimbul celei de a doua.
Era vorba de foc nu de nastere cand inca nu iti cunosti copilul si nu ai vegheat la el nopti intregi nu cunosti ce fericire evsa il ai in brate precum si ca eu sunt femeie deci ma gandesc ca o femeie nu ca un barbat trwbuia si tu atunci sa pui intrwbarea daca naste mama si e de ales intre cei doi nu cand deja are 5 sau 10 ani copilul.
Copilul pentru a duce mai departe numele nu? După soția și mama
Păreri diferite
Daca au timp sa gestioneze iubirea, atunci ura își va pune amprenta și alegerea începe a cîntări, varsta, puterea, amintirile smd.
În situația asta voi alege și eu copilul, apoi mama copilului, apoi mama.
Vreau sa stiti ca eu am ales asa, în ordinea asta:
1.Mama
2.Sotie
3.Copil
Mama pentru că sunt dator cu o viață.
Sotie fiindcă sunt dator cu un jurământ solemn "la bine și rau"
Copil fiindcă el îmi datorează o viață.
Ar trebui sa il alegi pe ala care se misca mai greu dintre toti...
Este copilul meu în urmă!?
Îmi pare rau, este ultima optiune pentru mine.
Sunt momente când propriul copil trebuie să moară pentru ca soția sa trăiască (vezi cazuri la nastere) și orice om si-ar iubi mai mult soția decât copilul (nu și în cazul tau)
Ori daca consideri ca Mama e mai importantă decât soția, atunci e mai importantă și decât copilul tau.
Iar le amesteci. Nevasta-mea daca ar fi prin reducere la absurd sa aiba inca un copil cu mine are sanse maxime sa crape in timpul sarcinii sau la nastere. Maica-mea are vreo 66 de ani si nu bubuie de sanatate. Aia mica e ok. De ce as alege o persoana care si-a trait viata in locul uneia care o are inainte?
"Uneori nu putem gestiona felul in care reactionam la trauma."
Între panică și rațiune... Dacă nu se transformă în isterie, emoția poate deveni un catalizator, iar iubirea suprema va fi recunoscută din miile de iubiri care succed pe tron. Daca exista timp, există și rațiune, în caz contrar vei alege în funcție de iubire.
Vei iubi mai mult copilul tau decat pe mama ta?
Bingo. M-am inteles bine cu mama in copilarie, inca ma inteleg bine si face o gramada de chestii pentru mine, uneori in ciuda faptului ca eu ii zic sa stea mai relax ca efectiv nu e nevoie sa se strofoace... dar da, as alege junioara intre ea si maica-mea in orice situatie.
Bine, sa înțeleg că ai preferă să moară mama ta în locul junioarei.
Nu stiu cum va fi situația din unghiul celalalt, te va alege ea din moment ce stie ca o iubesti mai mult decat pe mama ta? Sau iubirea nu este împărtășită ca la popa?
Nu as prefera sa moara nimeni, dar cand am de ales - nu neaparat in cazul de fata - prefer cel care are potential mai mare in timp. Asta mica daca e sa aleaga intre mine si maica-sa m-ar alege pe mine. Nu e secret, mi-a si zis-o de mai multe ori, si nu ca sa ii cumpar ceva sau alta manipulare cum mai fac juniorii.
Stai asa sa se îndrăgostească lulea fata, si sa mai aiba si un copil, atunci vezi ce ai iubit de fapt.
Pai si? Nu asta e ideea? Sa creasca si sa isi ia zborul?
Sigur, doar ca, nu te va salva de la incendiu pe tine, va salva un străin.
Aia e. Survival of the most valuable.
Cea mai bună alegere.
Da fără nici un regret.
Am citit despre el ca s-a căsătorit cu muma-sa care i-a dat viață. LOL
Firesc e sa scapi pe toata lumea, insa daca e sa alegi o ordine, e mai rational s-o lasi pe maica-ta la urma. Ca doar asa e firea naturii. Acuma nah...e normal sa-ti salvezi mai intai copilul si pe mama lui care e nevasta-ta pe care chiar daca te gandesti s-o schimbi tot are nevoie copilul de ea, nu cred ca se va obisnui cu bunica la fel.
DAR sper sa nu fie vreodata nimeni pus in astfel de situatii/necazuri oricum.
Da, doar ca ai extrapolat putin situatia si ai salvat si copilul și pe mama lui care îți este si soție. Adică ai facut pe mai mulți fericiți salvand doua vieti.
Este o intrebare ciudata, in situatia aia poate nu poti sa te salvezi decat pe tine, crezi ca atunci iti argumentezi in cap ca mama m-a facut ca sotie pot sa am multe, si chiar daca ai vrea poate nu poti salva pe niciunul... si daca e sa iti risti viata o risti pentru copil sau sotie, mama se duce oricum. Si in orice caz intr -o situatie ca aia nu ai cum sa stii ce o sa faci.
Da sa stii, ai dreptate cu asta, trebuie să acționezi imediat și nu ai timp sa o gândesti la rece din moment ce arde tot, dar aici e o simulare și o poti gândi de pe acum la rece fiindcă nu arde nimic.
UnchiulRamiz întreabă: