As salva mama, ca mama m-a facut, ea tine la mine cu adevarat, copii si neveste pot sa am sute, dar mama NU. Asa ca aia e.
Deci mama.
Da breh, exact, iubirea trebuie' sa fie iubire, nu sa ii pui garduri ca popa zice ca nu e bine sa te f&*i in nu stiu ce pozitie sau zi a saptaminii. Si ar mai fi si multe alte chestii care nu tin de sex absolut deloc. Pina la urma casatoria e un lung sir de compromisuri mai mari sau mai mici. Cind unul face mai multe compromisuri, atunci buba... ori o legi de gard, ori iti bagi picioarele si devii indiferent.
Bingo. M-am inteles bine cu mama in copilarie, inca ma inteleg bine si face o gramada de chestii pentru mine, uneori in ciuda faptului ca eu ii zic sa stea mai relax ca efectiv nu e nevoie sa se strofoace... dar da, as alege junioara intre ea si maica-mea in orice situatie.
La asta mă refeream cand am zis de fanatism religios.
Unui fanatic îi lipseşte întotdeauna ceva; când raţiunea, când inima.
Bine, sa înțeleg că ai preferă să moară mama ta în locul junioarei.
Nu stiu cum va fi situația din unghiul celalalt, te va alege ea din moment ce stie ca o iubesti mai mult decat pe mama ta? Sau iubirea nu este împărtășită ca la popa?
Nu as prefera sa moara nimeni, dar cand am de ales - nu neaparat in cazul de fata - prefer cel care are potential mai mare in timp. Asta mica daca e sa aleaga intre mine si maica-sa m-ar alege pe mine. Nu e secret, mi-a si zis-o de mai multe ori, si nu ca sa ii cumpar ceva sau alta manipulare cum mai fac juniorii.
Stai asa sa se îndrăgostească lulea fata, si sa mai aiba si un copil, atunci vezi ce ai iubit de fapt.
Pai si? Nu asta e ideea? Sa creasca si sa isi ia zborul?
Sigur, doar ca, nu te va salva de la incendiu pe tine, va salva un străin.
Poți avea alte neveste și copii dar pe primii copii și soția nu o să mai ai niciodată ocazia să îi ai.
Dacă ai fi însurat și cu copii ai putea înțelege și empatiza.
Si daca nu mai am primii copii si sotia ce? Iau alta sotie si fac alti copii, poti sa-ti iei cate sotii vrei si sa faci cati copii vrei, nu e nici o problema, dar pe mama nu o mai pot face la loc si nici sa-mi iau alta, asa ca de aia mi-as salva mama.
Deci nevasta si copiii sunt inlocuibil cu altii, parintii sunt unici. Asa cum ai iubit prima sotie, poti iubi si pe alta, asa cum ai iubi primii copii, poti sa ii iubesti si pe urmatorii.
Da, o sa suferi un pic dar trece cand vin altii. Ca si la iubire, suferi un timp si cand vezi ca te simti la fel de bine si cu alt partener, trece, dar daca n-ai mai putea avea partener vreodata, atunci sa vezi ca te termina daca partenerul dispare.
Plus ca mama, tata sunt singurii care tin la mine f tare, restu...mai putin.
Ce copii..sa ma tina de bun doar cat le dau? Si daca nu le mai dai, nu cont ca nu ai, zice "nu esti in stare...ia uite colegii ce telefoane au, mi-e rusine cu asa parinti", lasa ca stiu eu ca majoritatea asa-s, deci nici n-as face copii, dar am zis in caz ca as fi avut si eram in scenariu pus de initiator.
Nu toti sunt asa, dar majoritatea.
UnchiulRamiz întreabă: