Candva inainte de primul razboi mondial... cred ca era o perioada foarte "eleganta" a istoriei
Mi-as trai copilaria in perioada interbelica, adolescenta in anii '90 si restul vietii in '60 si '70.
Din cate am auzit, nu era asa usor de trait. Dar ai un motiv frumos.
Si mie mi ar fi placut sa mi traiesc adolescenta sau copilaria in anii 90.
Da, mai ales pentru copii. Ma bucur ca am avut copilaria in perioada aceea.
Poate nu erau asa naspa, dar cred ca erau la fel ca astazi doar ca la un nivel mai mic. Oricum imi place alegerea ta.
Nu cred ca m-as duce in timpul epoca lui Ceausescu sa vad cum era acele vremuri
Pai esti prost mai copile, sa vad daca iti convine tie fara internet, fara pc, fara curent dupa ora 10 sau 9, sau stai la coada pentru mancarea care o iei cu cartela (ratie), sa stai cu zilele la coada sa cumperi o haina, sa dai spaga la macelar sa iti aduca pe sub mana la pret triplu niste carne, sa asculti numai muzica locala, cel mai mare eveniment posibil sa fie cenaclul Flacara, fara tv, fara carti cu viziune libera, fara sa au voie sa te plangi, sa gasesti produse de rahat pentru ca toti aveau servici dar nimeni nu muncea... sa faci armata bai cacaciosule si cum era pe vremea aia era bataie de joc, te tratau mai rau decat este tratat un caine vagabond. Si ma rog cum ai vrea sa opresti aia? Du-te in Korea de Nord, iti poti trai visul live.
In 1910, m-am indragostit de perioada acea dupa ce am citit Enigma Otiliei , desi pe majoritatea ii enerveaza cartea . Si apoi in perioada interbelica. Sau chiar si in 1400-1500, dar cu o armata moderna si sa cuceresc lumea
Hey si eu am citit romanul, dupa mine este unul reusit. Preferatul meu este Ion. Hahaha armata moderna, faina idee:p
1540 şi ceva să o întâlnesc pe Maria Stuart.
Şi în 1944, să-l întâlnesc pe Hitler.
M-as intoarce prin anii '60 in Statele Unite sa merg la Woodstock sa ma fac varza rau si sa opresc moartea lu' Hendrix.
As vrea sa ma intorc in perioada copilariei lui Stefan cel Mare la stejarul copilariei lui....eu am crescut numai cu baieti.....si as vrea sa vad care este diferenta dintre modul in care se distrau ei si modul in care ne distram noi