| Hammurabi a întrebat:

Dacă ar fi posibil și cineva v-ar oferi :
- 200.000 euro, sau
- garantarea sănătății fizice și psihice pentru următorii 20 de ani

Ce ați alege?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Toti banii din lumea nu fac cat SANATATEA!
Maine da un cancer peste tine si te-ai dus in cateva luni.
dar pana nu ti se intampla tie, nu ai cum sa realizezi cat de severa este situatia si cat de pretioasa este sanatatea!

51 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Frumoasa aia cu garantarea starii fizice, pacat ca nu exista decat in concept, deci banii; caci nu are rost sa imaginam scenarii decat daca impunem totodata si o lume altfel decat o avem acum [daca intelegi spre ce nuante bat [garantia sa fie posibila adica] ].

Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi explică (pentru LPCTSTR):

Știu. De-aia și premisa întrebării e "dacă ar fi posibil". happy

| Hammurabi explică (pentru DracuIa):

Nu fi atât de categoric, că ziua de mâine poate fi imprevizibilă. laughing

| LPCTSTR a răspuns (pentru Hammurabi):

Atunci doua'jde ani fara blackouturi cand ma ridic va rog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Totul depinde de varsta.
Daca esti la 20 de ani vrei bani, ca oricum esti tanar si nu te gandesti la boala.
După 40 nu mai ai bucurii ca in tinerete,nici banii nu te mai satisfac, dar nu ar strica un pic de faimă.

| SilentRain a răspuns:

Banii
Degeaba ai sănătate daca tu experimentezi sărăcia, îți rupi creierul și fizicul la job
Mai bine sa plângi dintr-un Lamborghini

| Hammurabi explică (pentru SilentRain):

Ești sigură? Păi și invers nu e la fel?
Ce faci cu banii într-un pat de spital?

| SilentRain a răspuns (pentru Hammurabi):

Multe, chiar și asa cu banii aia in 24 de ore a-și putea sa trăiesc cat pentru o viață

| Drimmero a răspuns:

Clar a doua, 200.000 de euro e mega putin, in schimb as iesi foarte castigat, pai sanatatea garantata pe 20 de ani culmineaza cu perioada de tranzitie intre tinerete si maturitate, fix cand trebuie sa fii in puteri si sa faci ceva cu viata ta, dupa perioada aia oricum vin greutatile si imbatranesti usor-usor, tineretea si sanatatea sunt cele mai de pret lucruri in viata, practic pentru mine aia e viata.

| Hammurabi explică (pentru SilentRain):

Știi de ce zici așa acum? Pentru că nu-i ai. Sau nu ai cât ai vrea tu.
Dar crede-mă că și dacă ai avea prea mulți, nu ar fi chiar deloc raiul pe pământ.
Da, scapi de griji, de grija zilei de mâine mai bine zis, îți poți cumpăra câteva chestii la care ai visat, îți poți face ceva pofte... și cam atât.
Cei care nu știu să-și trăiască viața și să se bucure de ea când nu au bani, nu vor știi nici atunci când vor avea prea mulți.
Prea mulți bani înseamnă o povară imensă și dacă nu știi să gestionezi situația și te va lua valul, viața ta va fi mai urâtă decât atunci când n-aveai destui bani.
Paradoxal, dar e o realitate.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cam putin, 20 de ani. Trec mai repede decat 200.000 de euro laughing
Deci, aleg banii. Cred ca am sanse sa fiu sanatos urmatorii 20 de ani si fara garantie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Daca ar mai pune 50 de mii mai că as lua banii.
Am gasit o vilă in centrul Clujului si atat mi-ar trebui sa o cumpar.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu as fi acceptat sanatatea, daca erau 30 de ani.
Altfel tragi pentru bani, cand stii ca n-ai ce sa patesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel puțin 30 de ani, dar să fiu tun și să mă "vindec" fără chin.
Nu 20 de ani de vrăjeli pe care le mai oferă medicii care se cred unici.

| RAY a răspuns:

Varianta a treia, sa mai imi vad parinti in viata

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sănătatea tine si de socializare si de a avea banii si sa iubești si sa fii iubit, omul are nevoie de diversitate

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Apoi ai vrea tot mai mult pana te ai sinucide într un final, nici un scop, sens nu este decât inutilitate tâmpească, cel mai important este sa fii iubit si sa fie iubit

| RAY a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Majoritatea celor care au câștigat banii rapid au duso apoi in depresie, vei cumpăra tot ce nu ai avea nevoie vreodată, oricum o iei e inutil

| Violleta2022 a răspuns:

Categoric SANATATEA!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Garantarea sanatatii fizice inseamna ca sigur nu va da o masina peste mine in urmatorii 20 ani? Ca atunci sigur asta aleg. Ca 200.000 euro ii fac eu in 20 ani

| Hammurabi explică (pentru suntserios):

Da. Înseamnă că și peste 20 de ani vei fi în viață și la fel de sănătos. laughing

| Hammurabi explică (pentru Violleta2022):

Sunt total de acord.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Hammurabi):

Pentru mine, si daca ai ridica premiul la $2 milioane tot as alege SANATATEA!

| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns (pentru Violleta2022):

BravohappyBravooooooooohappy

| Lioana a răspuns:

Dintre sanatate si bani as alege intotdeauna sanatatea. Asta daca m-ar pune Dumnezeu sa aleg.
Dar in cazul expus de tine ca cineva (adica alta persoana) mi-ar oferi aceste 2 variante as alege banii.
Ce e o garantie pentru tine? Pentru mine nu e ceva sigur. Un produs aflat in garantie se poate strica. Ti-l repara daca se poate, iar daca nu se poate ti-l inlocuieste. Mai exista si varianta in care iti spune ca produsul s-a stricat din vina ta pentru ca ai utilizat defectuos produsul iar garantia nu acopera decat defectele de fabricatie.
Banii in cazul asta sunt ceva cert, palpabil. Dar garantia sanatatii e incerta. Adica nu primesc nimic pe moment dar eu trebuie sa ofer incredere acelei persoane ca ofera ceea ce spune. Voi avea parte cel mult de un efect placebo in caz de boala, datorat acelei garantii. Dar voi putea avea eu incredere timp de 20 ani in acea garantie, orice furtuni ar veni peste mine?

| Hammurabi explică (pentru Lioana):

Acum, dacă tu te îndoiești de premisele întrebării... laughing