Mai demult m-am gândit și eu la asta dar e greu de răspuns. Niciun oraș nu este pregătit arhitectural să fie capitală.
Oricărui alt oraș în afara Bucureștiului i-ar trebui sute de clădiri dedicate funcției de capitală, și niciun alt oraș nu le are si nu are nici capacitatea financiară sau de spațiu să le construiască.
Cluj,Timisoara,Arad,Sibiu.Bucurestiul e un oras jegos, de la strazi pana la oameni
Exista tari care au drept capitale orase mai mici, cum ar fi SUA-Washington (in loc de New York sau Los Angeles), Brazilia-Brasilia (in loc de Sao Poulo sau Rio de Janeiro), Turcia-Ankara (in loc de Istanbul), dar eu nu vad logica unei astfel de alegeri. De ce am muta noi vreodata capitala de la Bucuresti? Consider ca alegerea cea mai potrivita pentru o capitala, e cel mai "puternic" oras al tarii respective.
Clujul,e cel mai modern și dezvoltat oraș din România din toate punctele de vedere.
Unde are Clujul așa de dezvoltat, 25 de palate pentru ministere, 198 de cladiri somptoase pentru ambasade, 198 de vile pentru locuințele ambasadorilor, un palat al justitiei, unul al guvernului, unul al presedintiei, inca două pentru cele doua camere ale parlamentului și atâtea altele? Pot să mai înșir și alte sute de lucruri de care are nevoie o capitală, pe care niciun alt oraș nu le are.
Te-ai gândit bine când ai propus?
Sunt conștient că niciun oraș nu poate lua locul Bucureștiului.
In opinia mea doar Clujul ar putea sa fie capitala în locul Bucureștiului.
Cine spune ca absadele trebuie sa se afle in capitala unei tari? Cine spune ca trebuie sa ai palate pentru ministere?
La ce suprafata si populatie are RO reduci toata gasma tilharilor la mai piutin de un sfert si orice oras rezolva problema.
De cand tilharii trebuie sa stea in palate? Nu frate sa lucreze in cladiri asa cum lucreaza toata lumea, nu-ti faci tu castele, rahaturi din banii piblici, banii populatiei.
Ambasadele iti cumpara cladiri, nu le da statu roman cladiri moca deci ambsadele ramin acolo unde sunt.
Deci in Ro si in orice alta tara, orice oras ar putea servi ca si capitala.Capitala unei tari este aia unde se afla, unde lucreaza cei care conduc acea tara, nu trebuie sa fie cel mai bogat oras, sau sa aiba mai stiu euc e submarine, sau piramide
Eu spun că ministerele trebuie sa fie in niste palate.
Tu le-ai văzut in niste hale?
Si unde ai văzut vreodată ambasade în alt oraș decât capitala, că sunt și eu curioasă.
Confunzi cu consulatele care se pot afla și în alte orașe, dar ambasadele sunt doar în capitala țării respective.
Israel,multe tari nu au ambsadele la Jerusalem,ai spus sa dau un exemplu,uite ti-am dat
Daca tu esti ca tilharii sa stea in palate este fix problema ta,dar palatele alea is facute din banii oamenilor,iar cand nu ai spitale,cand nu ai scoli,ori ai si stauy sa cada peste oam,eni si copii ce faci? Iti faci palate?
Ala poate sa stea si intr-o casa normala,conteaza ce faci,nu conteaza sa ai o activitatea nu stiu in ce cladire.
Si daca stau in palate ce au facut? Aia e nu fac nimic, cheltuiala inutila, eu i-as trimite acasa, ca oricum nsu buni de nimic, dar cel putin leas plati doara salariile, nu mai fac cheltuiala si cu palate
Cati ani asa ca idee? Nu prea gindesti bine
Capitala Israelului este la Tel-Aviv, numai Statele Unite ale Americii au mutat ambasada la Ierusalim, acolo e altă problema, confunzi lucrurile.
Și nu conteaza câți ani am.
Îmi explici și mie ce e de ras?
De ros e ca tu crezi ca orasul cel mai dezvoltat,orasul cel mai mare dintr-o tara trebuie obligat sa fie si capitala acelui stat.
Tu asa vezi logica, asta e parerea ta, dar nu inseamna ca e si cea corecta.
Is destule tari la care orasul mai mare, mai bogat mai zii cum vrei, nu este capitala acelui stat.
Rid ca tu ai o gindire de roman de ala care tot timpul voteaza aceiasi oamenii mereu, dar se asteapta ca la urmatoarea votare se va schimba totul
Tu vrei sa imi spui mie ca Washington DC este cel mai mare oras din america si cel mai bogat?
Nici un oras din RO nu este pregatit arhitectural sa fie capitala asta e cea mai tare fraza a ta
Ești un tâmpit, fără supărare. Nu ti-as fi zis asta dacă nu ai fi zis:
Rid ca tu ai o gindire de roman de ala care tot timpul voteaza aceiasi oamenii mereu, dar se asteapta ca la urmatoarea votare se va schimba totul
Să-ți spun ca Washington a fost făcut pentru a fi capitala Americii?
Ce glumă!
Și Dragomirești - Vale pare bun.
Dacă mai spui ceva de bacău te înjur nu ma enerva.
Ia enervează-te!
Și mută și capitala la Bacău!
Am văzut că nu prea gândiți mult voi, sunteți oameni de acțiune.
Lasa ma in pace
Poți argumenta sau este doar din patriotism local?
Este mai mult decât poți înțelege cu vreodată.
Ce știi tu, Bacău e cel mai bun oraș din România
Are universități, oamenii sunt de treabă, nu există corupție, număr mare de locuitori, turiști, clădiri mari, frumoase, nu există țigani, nu există gunoi pe stradă, la nivelul de civilizație și de trai întrece țările occidentale...
Eu aleg Constanta sau Cluj, personal, Bucurestiul mi se pare overrated si nu prea iese in evidenta cu nimic, nu-mi place energia de acolo.
Salve!
Cluj, dar, d.p.d.v. arhitectural, ar trebui găsită o soluție pentru clădirile administrative. Cum a zis și SimplyBlue. Legat de buget, totuși, nu cred că ar fi o problemă, lipsește locul unde să construiești clădirile. Ce să distrugi din zona centrală unde să pui sediul Guvernului? N-ai ce.
Pe de altă parte, Clujul e un oraș foarte vizitat de străini, are un aer de oraș occidental, e mult mai vizitat de turiști decât Bucureștiul, vin mulți la facultate, UBB e cea mai bună din România, sunt oameni educați, străzi curate, renovate.
Sper că te-am ajutat!
anonim_4396 întreabă:
Anonim17765 întreabă:
Effy35 întreabă: