| MrUniverse a întrebat:

Dacă ați avea ocazia să vă mutați altundeva, ce ați alege între Statele Unite ale Americii și restul Europei?
Argumentați-vă răspunsul.

Eu aș alege Europa, pentru că:

* este MULT mai liniștită/sigură decît Statele Unite;
* este mai diversă (cultural, lingvistic...);
* este cel mai... organizat continent din lume (Uniunea Europeană, Consiliul Europei...);
* (aproape) oriunde în Europa te poți adapta mai ușor pentru că, dacă stăm să ne gîndim, toți avem aceeași cultură și același stil de viață;
* în ciuda tuturor speculațiilor, Europa este pe drumul cel bun (dacă s-ar rezolva și situația imigranților, ar fi și mai bine...);

41 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

* (aproape) oriunde în Europa te poți adapta mai ușor pentru că, dacă stăm să ne gîndim, toți avem aceeași cultură și același stil de viață?

| Drimmero a răspuns:

In Anglia m-as muta, mai exact in Londra, motivele sunt personale.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Toate enunturile tale sunt niste fabulatii enorme. Ia si mai citeste un pic. Legat de mersul pe drumul cel bun... e suficient sa studiezi rata natalitatii in Franta si Italia - nativii comparati cu imigrantii talibani. Europa se duce draq incet si sigur. De fapt intreaga lume se duce draq incet si sigur. De dus, m-as duce undeva la naiba in munti. Prin Norvegia. Pentru ca se pisa cu bolta pe UE si pentru ca black metal.

| Freya1 a răspuns:

America deoarece ai mai multe posibilitati si este total diferit de europa.
In europa oriunde ai merge tot va fi o oarecare asemanare cu Romania si atunci de ce as merge undeva unde as trai aproximativ la fel plus ca pe aici pe langa noi nu suntem foarte bine primiti.

| RAY a răspuns (pentru Freya1):

Naty fi serioasa cum sa fie peste tot ca in ro du-te cateva zile in Ungaria si deja esti cu cateva secole in viitor

| Freya1 a răspuns (pentru RAY):

Am spus asemanator.
Nu vreau sa ma duc definitiv in alte tari in care sunt marginalizata si privita cu ochii rai si unde lucurile sunt asemnatoare cu cele de aici.Am fost in Ungaria si la magazine ma intrebau "ce doriti"

Asemanator? nu exista tara ca Romania in tot univers nici ca asemanare

Dar ce ai vrea sa te intrebe?

In romana ray in romana

Nici pe mine inca nu m-a intrebat vreodata vreun vanzator in germana ce doresc nici nu am pretentia de asa ceva

Bine nu ne intelegem vad.
Nu imi place europa si am spus punctele mele de vedere daca ai alta parere fata de mine foarte bine mergi oriunde in europa ca doar nu mergem impreuna si nu ne putem hotara

Naty nu isi place Ungaria pentru ca ala nu ti a vorbit in romana, fi serioasa, asta e o pretentie aiure

Ba da mi-a vorbit in romana ray asta am spus erau romani peste tot

Super si de ce esti nervoasa ca nu a vrut sa te ia de nevasta

Nu sunt nervoasa am spus doar ca nu imi place si nu as vrea sa ma mut definitiv in orce alta tara din europa. Care este problema ta de fapt? De ce te revolti tu pe tema asta?

Fi calma ca nu sunt revoltat pe nici o tema

| bopred a răspuns (pentru Freya1):

America e periculoasa. mafie, droguri, criminali, banditii, razboaie

| Freya1 a răspuns (pentru bopred):

Lasa ca sunt mai mici sansele sa mor intr-un atentat in america decat in europa de foame

| Sn4k3 a răspuns:

SUA, mai multe posibilitati, mai frumos din punctul meu de vedere.

| anamariarot a răspuns:

Inițial spui că e diversă cultural, apoi că avem aceeași cultură și același stil de viață...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intre SUA si Franta.
E o preferinta strict personala, nu am argumente, cel putin nu unele care sa conteze pentru tine.

| PumpkinDoll a răspuns:

In Norvegia, prin Oslo sau Trondheim

| Victoria18 a răspuns:

America e prima putere a lumii. Deci iti dai seama ca inseamna ca este mult mai buna...

| Kogaion a răspuns:

Singura tara din Europa pentru care in momentul actual as parasi Romania, este Elvetia, pentru ca se aseamana cel mai mult cu stilul de viata de aici, adica lumea e linistita, peisaje frumoase, etc. In legatura cu "Europa se afla pe drumul cel bun". E total gresit, Europa culmea se afla pe drumul gresit, pentru ca incearca sa distruga identitatea nationala a fiecarui stat si sa ne uneasca sub aceeasi cultura pe toti, se aduc imigranti intr-o veselie, incep sa se legalizeze homosexualitatea si pedofilia si multe alte lucruri triste(ca sa nu zic macabre), singurele tari care se opun acestui curent sunt Ungaria, Polonia, Serbia si Rusia, in rest, toate incep acest proces de distrugere a identitatii nationale ale fiecarui stat. America, este o tara destul de linistita, daca stii unde sa stai, ca si in Paris daca te duci si sta spre periferie, e cel mai nasol loc din lume.

| Alfred0703 a răspuns:

America, deoarece se vorbeste o singura limba, nu sunt imigranti, se impoziteaza biserica, sunt multi atei, nu mi-ar fi frica sa stau sa astept metro-ul din cauza bombelor, sunt alb.

| Raniaa a răspuns:

Franța.

| JackR a răspuns (pentru Raniaa):

Se vede in avatarul tau! happy

| Vanishgold a răspuns:

In Europa nu avem toți aceeași cultură și același stil de viață, ți-ai creeat o impresie greșită, nici măcar Spania, Italia, Franța, Portugalia care au în comun cu noi limba latină, nu au același stil de viață și cultură.
Europa nu e pe drumul bun, Europa chiar o duce foarte rău tocmai din cauza celor ce vin din Asia și Africa. Nu sunt rasistă, dar oamenii ăia aduc multe lucruri rele în Europa si majoritatea nu au educație, sunt ca niște sălbatici ce brusc sunt nevoiți să se domesticească. Numărul lor va crește în următorii ani și la un moment dat nu o să le mai facem față pentru că sunt foarte mulți și le ia mult până învață să trăiască ca europenii. Pentru ei, noi suntem niște ciudați. Dacă ar fi după ei, ar trebui ca noi să dispărem și să ne ia ei locul. Totul pleacă de la religie. Ai o părere prea bună despre continentul ăsta.

| anamariarot a răspuns (pentru Vanishgold):

Mai există și excepții, dar asiaticii sunt destul de educați.

| Drimmero a răspuns (pentru anamariarot):

Spune-le asta allahilor akbari care copilaresc cu mitraliera si sabia pentru a ucide.

Europenii arunca cu namol peste romani, dar nimeni nu comenteaza nimic despre ce fac salbaticii aia manipulati de islamism.

| anamariarot a răspuns (pentru Drimmero):

Rectific: asiaticii, exceptând orientul mijlociu.
Cu toate astea, nici ei nu sunt toți așa. Apare câte un idiot care strică lumea cât 1000, iar alții care vor să ducă o viață normală sunt umbriți de cretinii ăia. Printre cei care comit atentate se află și europeni, din păcate.
Și între noi fie vorba, la câte au făcut prin Europa românii sau rromii care se proclamă a fi români, e de înțeles și atitudinea celorlalte țări. La fel ca în cazul asiaticilor, chiar dacă majoritatea românilor se duc în speranța că vor găsi un trai mai bun, chiar dacă se duc să muncească, sunt umbriți de cei care omoară, fură etc și se luptă cu prejudecăți până să poată demonstra ce fel de persoane sunt.

| Vanishgold a răspuns (pentru anamariarot):

Ai luat contact cu ei?

| Drimmero a răspuns (pentru anamariarot):

Desigur, sunt si oameni ok, nu ii bag pe toti in aceeasi oala,, ci pe cei care comit. Daca nici pentru fapte nu trebuie sa judeci pe cineva,, atunci ar trebui sa stam drepti in fata lor, de frica...

In alta ordine de idei, orice padure are uscaciunile sale!

| anamariarot a răspuns (pentru Vanishgold):

Da. De japonezi, chinezi am rămas uimită; de aici și părerea mea că asiaticii sunt educați.

| Vanishgold a răspuns (pentru anamariarot):

Nu ma refeream la ei. Eu nici de ei nu am fost foarte incantata.

| JackR a răspuns (pentru anamariarot):

Nu stiu mare lucru despre chinezi, dar japonezi sunt extrem de "rasisti". Am stat 9 luni printre ei si m-am simtit ca pe o alta planeta. Foarte politicosi, dar atat. Si cu o mare problema fata de tot ce inseamna non-japonez.

Răspuns utilizator avertizat
| ZGEBYUSMEXIMUS a răspuns:

Orice in afara de SUA, nivelul lor de inteligenta este extrem de scazut si e plina de 'transexuali'

| HeillÓðinn a răspuns:

Islanda, Paganism, rasa frumoasa...

| SuiIuris a răspuns:

Eu man muta in Agarta da nu stiu cum sa ajung acolo...

| Ionut_Bogdan_1999_OFMU a răspuns:

Salut! Dupa parerea mea Statele Unite ale Americi este o tara unde ai mai multe posibilitati din punct de vedere financiar,desigur nu trebuie sa te bazezi doar pe acest fact, este o tara care s-a nascut din imigranti si asta nu inseamna ca nu exista inca rasism,dupa parerea mea o tara europeana stabila din punct de vedere economic si social, care nu sufera prea mult din cauza valului mare de refugiati din siria sau Africa este Norvegia, in primul rand este un stat care nu face parte din Uniunea Europeana, are cea mai buna calitate a vieti din lume, 99 la suta din populatie traieste bine si este o tara sigura si linistita,desigur avem si argumente contra cum ar fi limba, clima si locul de munca, acestia ar fi niste factori care ti-ar influenta decizia de a merge in tara respectiva, dar dupa parerea mea nu cred ca o sa gasești ceva mai bun, multa bafta!