Bineinteles. Ar trebui sa se faca teste psihologice celor care devin profesori. Nu oricine poate face asta.
In razboi, daca mergi voluntar, poate fi prostie.
Cei care conduc razboaiele niciodata nu se expun pe linia frontului, ei stau ascunsi undeva in loc secret.
Inceperea unui razboi impotriva cuiva care evident e net superior este prostia conducatorului doar daca se expune si el in fata dusmanului. In caz contrar e tot profitare de pe urma subordonatilor.
Eu am vorbit de prostia omeneasca, individuala.
Razboaiele sunt lucruri prostesti, dar gabditi de cei care doresc sa profite in urma lor - vare insa poti fi chiar foarte destepti, uneori chiar geniali.
Prostia este atunci cand cineva doar crede ca este destept, e buricul pamantului, dar nici nu are de gand sa asculte de altii, care-l avertizeaza de pericolele eminente.
As scoate religiile.
Azi am vazut un video cu musulmance care se bateau si tot scapa una bebelusul din brate, ajunsesera sa-l calce in picioare in timp ce ele isi dadeau pumni in cap
Nu cred ca se bateau din cauza religiei.
Nu conteaza din ce cauza se bateau. Degeaba promovezi pacea in lume cand tu te bati in mijlocul strazii cu copiii in brate
Şi motivul pentru care se băteau?
Ba conteaza in situatia in care tu dai vina pe religie pentru o violenta cauzata de alte motive. Poate tipele nici nu erau religioase.
Nu, li se vedeau doar ochii de atee ce erau.
As scoate religiile. si vom intra complet in politică?
De data asta cam au dreptate. Poate nu erau religioase.
Faptul ca poarta hainele alea in public nu le face religioase. Le pot purta doar ca sa nu fie batute cu pietre.
Sistemul de invatamant. Ar trebui ca copiii sa mearga cu placere la scoala, fara teama ca colegul X se va lua de ei si le va face viata amara, fara teama ca ii asculta si vor lua nota mica. Ar trebui sa-i invete pe copii sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa se inteleaga. Ar trebui sa nu se mai dea note ci puncte pentru cunostintele lor. Daca nu stiu, nu primesc puncte, daca stiu ceva primesc. La sfarsit de an sa se cumuleze punctele nu sa se faca medii. Poate atunci nu le-ar mai fi atat de teama de scoala si intr-un an s-ar stradui ei sa acumuleze punctajul necesar. N-ar mai chiuli de teama sa nu-i asculte pentru ca absenta ar fi o sansa in minus de a acumula puncte.
Mi-ar placea ca fiecare tara sa aiba o institutie la care populatia sa apeleze in caz de consultare politica. De exemplu, mai multe persoane au o initiativa si vor sa stie pasii care trebuie facuti astfel incat sa puna in aplicare initiativa.
Insa, la noi in tara, este totul in ceata. Un exemplu este referendumul din 2009 prin care se dorea reducerea numarului de parlamentari la 300 si trecerea la parlamentul unicameral. Dupa ce populatia a votat "Da", referendumul a indeplinit toate conditiile, s-a spus ca pentru a face aceste lucruri mai este nevoie de un referendum pentru schimbarea constitutiei si alte lucruri. Ar fi fost de folos o institutie care sa analizeze cauza si sa spuna ce trebuie facut ca referendumul sa aiba efect imediat.
Toti oamenii sa fie sanatosi
toti oamenii sa fie buni adica sa nu mai fie rautate
sa nu mai fie saraci
oricare din cele 3 schimbari
As schimba tot sistemul economic din lume candindu-ma la aproapele meu SI numai cu bune intentii.
SilentRain întreabă:
blaksoul12 întreabă:
MadaAwwr întreabă: