| AlinaValentina97 a întrebat:

Daca aveti rude plecate din tara, as vrea si eu povestea lor, situatia lor din acea tara va rog mult, am o tema la istorie despre situatia romanilor din alte tari. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| nCansu a răspuns:

Am eu o matusa plecata in Anglia. Spre deosebire de noi romanii, acolo nimeni nu are grija zilei de maine, de exemplu banii. Se castiga de 10 ori mai bine ca in Romania incat iti poti cumpara din 3 salarii( bine, asta depinde si unde lucrezi) o masina sau o casa, sau altceva si sa iti mai ramana bani de cheltuit pe toate prostiile. mentalitatea e alta. Acolo lucrurile chiar si cele mai nesemnificative sunt pretuite, nu vei vedea in veci cum vezi la noi, ca cineva sa arunce o punga pe strada. Acum sa-ti povestesc si din propria experienta. Am fost plecata 3 ani in Turcia, in Ankara. Oriunde mergi, fie supermarchet, fie magazin, fie chiar si o piata, oamenii sunt foarte prietenosi si nici unul nu se uita sau vorbea urat cu tine. Puteai sa fii de orice natie, se chinuia sa vorbeasca romana daca erai roman, dar normal apreciaza ca si tu putin sa stii limba vorbita de el. Spre ex. cand ma duceam la magazin era un domn cam de 40 si ceva de ani, eu avand 18, mereu zambea si imi spunea,, cu ce te servesc fata mea?" deci, fata de noi acestia au o altfel de mentalitate. Puteau sa fie 100 de oameni in jurul tau, dar peste tot unde mergeai era lacrima( curat). Isi respecta foarte mult musafirii si chiar si turistii. Si la ei se castiga desul de bine. Oricum au niste locuri atat de frumoase ca nici in filme nu le arata adevarata lor frumusete. Sper ca te-am ajutat smug

0 răspunsuri: