Dacă mă raportez fix la Terra aș lua temperaturile extreme înregistrate care se pare că au fost -89 grade și 56 grade. În total ai 145 unități. 0 grade e a 90-a unitate. de 2 ori mai puțin înseamnă a 45-a unitate, adică -44 grade. Uite că am inventat un sistem de referință ce face referire strict la Terra.
0 grade celsius înseamnă 273, 15 grade Kelvin. De 2 ori mai frig adică împarți la 2 deci dă 136.575 grade Kelvin care înseamnă aproximativ -137 grade Celsius. Chestia e relativă oricum. Eu ți-am dat o idee diferită ca să sune mai omenește când zici de 2 ori mai frig. În Celsius poți zice că tot 0 de exemplu căci pe Terra temperatura aia e imposibilă. Mai sunt și gradele Fahrenheit unde 0 grade Celsius înseamnă 32 grade Fahrenheit. Deci 16 grade Fahrenheit de 2 ori mai frig, adică -9 grade Celsius. Depinde la ce mărimi te raportezi. Dacă nu te raportezi la nimic nu ai cum să dai un răspuns.
Dacă mă raportez fix la Terra aș lua temperaturile extreme înregistrate care se pare că au fost -89 grade și 56 grade. În total ai 145 unități. 0 grade e a 90-a unitate. de 2 ori mai puțin înseamnă a 45-a unitate, adică -44 grade. Uite că am inventat un sistem de referință ce face referire strict la Terra.
Stiu, ma refeream daca ipotetic ar putea fi 0 grade.