Iau in calcul si cat de important este ce fac eu. Si consecintele care pot aparea daca aleg sa il ajut pe el in loc sa imi fac treaba.
De obicei compar prioritatile mele cu ale celorlalti. Daca nu am ceva foarte important de facut, iar problema lui nu suporta amanare, il ajut. Dar daca eu sunt foarte obosit sau bolnav, chiar si odihna inseamna o prioritate poate mai mare.
Daca e o persoana foarte apropiata, la care tin mult atunci aman alta treaba si incerc sa o ajut. Daca e pur si simplu o cunostinta ii spun ca sunt ocupata momentan si ca o voi ajuta mai tarziu, daca problema ei poate astepta.
Refuz in caz ca este o treaba foarte importanta la care sa particip, si accept daca chiar are nevoie de mine persoana respectiva.
Cu siguranţă mai întâi îmi rezolv problemele mele, iar apoi... apoi mă odihnesc.
Sunt rea puţini oameni care mi-ar cere ajutorul şi pentru care aş face câte ceva, dacă asta nu implică un efort prea mare fizic sau intelectual din partea mea.
As incerca sa-i spun sa astepte putin. Dar mi-ar fi si frica sa nu o dezamagesc.
Depinde de la persoana la persoana ce va crede.
în legătură cu nickname-ul tău, chiar dacă te vei supăra pe mine dintr-un divers motiv, cred că ți se potrivește, cel puțin la asta m-am gândit când am auzit melodia.
http://youtu.be/cOQDsmEqVt8
Toate cele bune!
Poi daca are o urgenta sigur ca o sa il ajut cum pot, dar din moment ce sunt foarte ocupata nu vad de ce sa dezamagesc respectiva persoana daca nu e nimic serios ce vrea de la mine.
E cam complicat, totul conteaza ce sa-l ajuti si cu ce esti ocupat tu, da exemplul si apoi iti spun.
Dacă cineva drag mi-ar cere ajutorul e clar că nu-l interesează de faptul că am ceva de făcut. Deci nu; nu aş face asta. Mă rog, depinde aici şi de felul de ajutor.
Sincer daca o persoana draga mie, mi-ar cere ajutorul, si ie ceva la care pot sa-l ajut si imi permite timpul atunci as accepta sa-l ajut. Daca mi-ar cere de prea multe ori ajutorul atunci as mai si refuza.
anonim_4396 întreabă:
Mindfulness întreabă: