Buna,
Ca raspuns lung: tinand cont de acest termen "destin", si plecand de la definita lui, atunci evident ca era la fel, ca asta face destinul.
Tinand cont de viata in sine, si ce se intampla in lume, fara sa facem referire la denumirea de destin, desi tot pe acolo ne invartim, gandeste-te ca tot ceea ce ti se intampla tie, este singura varianta posibila si existenta, nu putea sa fie altfel si este imposibil de stiut cum ar fi altfel.
Leaga timpul intre el, leaga inceputul si sfarsitul, gandeste-te ca te-ai nascut intr-un punct si ajungi intr-un alt punct, iar intre acestea ai facut o serie de decizii care te-ai facut sa ajungi acolo. Acum gandeste-te ca aceste decizii s-au intamplat, se intampla mereu in linia temporara, si presupune ca nu mai stii de ele, si o iei de la inceput, de cand te-ai nascut. Toate actiunile tale, duc tot la acelasi punct, orice ai face, pentru ca doar un lucru o sa faci, o singura directe. Intelegi?
Dar ca raspuns scurt: da.
Nu era acelasi, orice modificare in lantul timpului, modifica si viitorul.
Aflandu-te in alt oras/tara, deja era alt mediu, alte posibilitati, alti oameni, deci erai cu totul altel sau macar partial altfel.
Chiar si cu acelasi nivel de studii, undeva poti gasi un loc de munca mai bun, si in alta parte mai naspa.
Chiar si la partener, undeva ai noroc in functie de oamenii de acolo, in altundeva poti avea noroc mai putin.
Daca ma gindesc bine da deoarece daca m-as fi nascut in alt oras ma suiam pe alt tren si nu intilneam sotul deoarece el era in vagonul orasului in care m-am nascut plus ca aveam alte prietene si urcam alta data in tren nu in data respectiva aveam alte oportunitati de servici deci eu cred ca da.Despre tara sa nici nu vorbim fiecare tara are alt grad de civilizatie si alti oameni in alta tara in mod sigur aveam alt job si alt sot deci bineinteles ca se schimba datele problemei.Alte impresii ce iti marcheaza sufletul si iti determina deciziile pe care le iei.
Destinul se schimbă în funcție de alegerile pe care le faci. Poți să trăiești și în America de exemplu, dar dacă decizi că alcoolul este viața ta, soarta va fi aceeași peste tot.
InnocentSmile întreabă: