Din experienta vietii mele iti spun ca pana esti fericit bolile te ocolesc. Problemele incep cand nu mai esti fericit pentru ca atunci nu mai dai importanta sa traiesti sanatos doar eventual frica de a nu fi bolnav te abtine de la excese.Eu de exemplu mereu ma imbolnavesc daca las ca nemultumirea sau stresul sa ma distruga.Stiind toate acestea ma abtin sa fiu nemultumita sau stresata, dar fericirea este cea mai buna reteta pentru sanatate si pentru o viata lunga. Fericirea mai depinde si de mentalul fiecaruia si nu numai.De exemplu parintii mei au avut o viata lunga deoarece au avut o casnicie frumoasa si s-au multumit cu putin.
Daca toate lucrueile acestea te obosesc psihic, nu vei fi sanatos.
Nu uita ca stilul tau de viata nu trebuie sa te oboseasca.
Deci ca sa fii sanatos nu trebuie sa fii perfect. Ci trebuie sa te bucuri. Sa te bucuri de mancare. De sport.
Eventual mai mergi uneori cu prietenii la un fast-food. Sau la o prajiturica pentru a sarbatori ceva.
Cu cat incercam sa ne ferim mai mult de aceste,, tentatii" cu atat le vom vrea mai mult. Iar aceasta chinuiala nu este sanatoasa.
Ti-o zic din experienta.
Si da, bolile pot fi evitate pe termen lung facand treburile pe care le zici tot pe termen lung.
Insa bolile sunt influentate si de factori externi, pe care nu ii putem controla: calitatea aerului, a mancarii din comert etc.
Mai sunt si factorii genetici la mijloc.
Ca sa ai un stil de viata sanatos, trebuie sa ai unul echilibrat. Sa faci totul cu masura. Si sa te bucuri de acele lucruri.
Trebuie cu acest stil de viata sa o duci pana la capăt, pe perioade îndelungate, dacă te oprești din acest scop măreț nu îți va garanta nimeni ca nu te vei îmbolnăvi, trebuie sa fi perseverent sa nu abandonezi.
Într-adevăr, sănătatea ține și de stilul de viață.
Dar ține într-o măsură foarte mare și de moștenirea genetică.
Așa că, chiar dacă faci tot ce ai spus mai sus, nu-ți poate garanta nimeni că vei fi perfect sănătos în continuare.
Doar îți mărești șansele să nu te îmbolnăvești.