Daca e foarte grava si consider ca va fi prins, da. De exemplu in caz de o crima. Sau viol.
Daca este "doar" un furt, jaf, trafic de droguri sau altceva fara victime, imi tin gura.
Copilul este mai important decat sistemul de globalizare/organizare umana. Daca as avea un copil, as avea eu problemele.
Asta ar denota lipsa educației. Dacă ar ajunge la astfel de cazuri probabil as greși pe undeva eu ca și părinte. Dar asta poate fi rezultatul și unei boli psihice, și mulți par perfecți "ok" pana sunt provocați. Dacă pe mine ca părinte m-ar iubi, respecta, nu cred ca l-aș denunța. Oricum dacă e "foarte grava" nu are rost sa mai dezbatem acest subiect, politia ar afla imediat și nu am mai putea face oricum nimic, nu ar mai depinde de decizia noastră. Dar foarte grav poate insemna și un act de sinucidere eșuat, pentru asta 100% nu îl/o denunțam, dar îl
/o interna la psihiatrie, sau ar infunda câțiva ani pușcăria. Dacă omora pe cineva sincer nu știu ce as face, dar și aici contează contextul!
Bună.
Depinde!
Depinde ce fel de infracțiune " gravă " a comis, furt, bătaie, viol, omor adică Crimă?
CARE I-AU FOST MOTIVELE?
Înainte de a fi judecat de alții, eu aș fi cel mai critic și judecător al lui/ei, pentru că de departe, eu, ca (posibilă) mamă ( raportat la viata REALĂ ), l-aș iubi cel mai mult!
O MAMĂ Investește cel mai mult într-un copil, o MAMĂ Investește TOTUL într-un copil, până și PROPRIA Viață!
Nu știu de ce, dar dacă copilul meu ar comite o infracțiune gravă, cel mai probabil m-aș simți foarte vinovată, indiferent CE fel de educație & morală i-am oferit!
Aș încerca totuși din răsputeri, să-i ofer educația, morală,! sprijinul, afecțiunea și ajutorul ÎNAINTE de a comite, un asemenea act!
Tatăl, ar putea fi și el cauza acestui eșec... și nu cred că trebuie să explic de ce!
Inima unei mame este împărțită mereu. Ea va fi mereu un protector ( cel mai devotat ) pentru copilul ei, până la ultima suflare.
Totuși, dacă aceea femeie este cu adevărat MORALĂ! și EMPATICĂ față de ceilalți, nu doar față de copilul ei mai mult sau mai puțin ( derbedeu ), atunci ( cu toată durerea în suflet ), va face crea ce este Corect! Nu-și va intina
și compromite conștiința! Cu atât mai puțin cu cât fapta comisă este mai grea iar motivele comiterii faptei nu stau în picioare.
În plus, orice este ascuns iese la un moment dat la suprafață! (știi ce se zice de mizeria de sub preș...) Și tot ceea ce e ignorat fără grijă Azi, mâine poate constitui o adevărată problemă : " Cine astăzi fură un ou mâine, poate fură un bou! " ( ziceam pe undeva prin răspunsurile mele de fostul meu prieten... )
P.S: Nu sunt mamă de copii, doar de căței ( dar SUNT și ăstia copii! ) )))
Dacă eram părinte și aveam copil fata sau baiat și unul dintre ei făcea ceva rău sau poate ca amândoi făcea ceva rău miași da și inima miai sacrifica totul numai ei doi sa fie in siguranța nu pot rezista săi văd cand au probleme sau când ei aveau un necaz niciodată in viața asta orice ar face ei și ori cât de multe greșeli ar avea ei fata de mine chiar de m-ar înjura și m-ar bate când oi fi bătrăn ei tot copi mei vor rămâne pentru ca știu de acum cât de mult am săi iubesc.
de multe ori ma întreb oare ce fel de tata am sa fiu oare voi fi in de ajuna de bun Sale pot oferi o viața buna măcar decenta oare le pot oferi educație oare vor avea o viața așa cum i-ai doresc ei oare eu sunt capabil sa fiu tata uneori stau și ma întreb și mi-este frica recunosc nu vreau sa fiu un tata rău agresiv care sale spună ce vrea sa facă cu viața lor nu vreau săle fie frica de mine poate ca uneori am sama enervez și o sai ridic puțin tonul nu vreau sale fie frica de mine eu am sa fiu cel mai bun prieteni al lor cel mai bun tata al lor mereu am sa stau in spatele lor orice nebunuie ar face ei si răutate dacă este nevoie manaca și rahata pentru ei numai ei doi sa nu treacă ajung pe drumurile pe care le-am trecut eu nu-mi doresc ca ei sa fie ca mine nu creau eu sa fiu un model pentru ei eu îmi doresc sa aiba ei propriul lor model sa fie ei așa cum vor ei sa poarte hanele care vor ei sa asudktw muzica care i-ai doresc ei sa aiba prieteni pe catev i-ai dorec ei vreau ca sa fie Fericiți cu adevărat nu vreau sale fie frica de viața sau sa regrete ca nu și-au trăit Copilăria adolescenta nu și-au trăit clipele momente pe catev ei chiar sile doreau cu adevărat sale trăiască nu știu de ce dar deja de acum ma gândesc la ei doi cand unul dintre ei doi o sa începea sa iubească cu adevărat și nu vreau sa sufere nu vreau săi văd cum sufera am Salem fiu si mama ei doi sa fie Fericiți cu adevărat și sănătoși am uitată sa spun ca numi voi lasă fata singura la întâlniri ca orice tata vin și eu cu ia bine înțeles ca orice iubit pe care o sa fie vreau sal cunosc sal văd sa știu cine este el cu adevărat așa ca vin și eu la intâlnirile ei cu ia și încă ceva nu am să-mi judeca fata ca o sa aiba mulți iubiți nu am să-mi judec fata ca a dat-o in bara și a greșit ia tot fata mea este tot inuman mea este tot sufletul meu este orice ar face ia tot prințesa mea rămâne ca are multe relati asta e dacă ia este fericita cu adevărat nu-mi pasa restul nu o voi judeca niciodată pentru ca a avut mai multe relați sa fie Fericiți cu adevărat asta Conteza cu adevărat sa aiba aibe burtile pline sa doarmă liniștiti sa știe sa împarte dacă au o bucata de pâine sal împarte sa dea și la altul sa nu fie zgarciti sa nu fie cu nasul pe sus sa fie egali sa fie uniți amândoi la greu sa fie alături de sora lui ia de frate ei sa fie acolo cand au nevoie unul de altul sa nu-și întoarcă spatele la sora lui sa nu-și întoarcă spatele la frate ei asta m-ar distruge dacă știu ca se urăsc se certa se bat daca i-am prins ca se bat aia va fi ziua un care eu mor nu doresc săi văd cu se bat săi mai ales el sa ridice mâna-n la sora lui vreau ca ei doi sa fie de ne despărțiți orice problema care o au sa fie uniți orice necaz pe care au ei doi sa fie uniți nu-mi doresc niciodată săi văd când se certa se înjura se bat dacă se întâmpla astea eu undeva greșesc enorm enorm de rău unde ceva greșite fac și trebuie nepărat sa știu unde sa aflu unde greșesc pentru mine ei doi vor fi egali chiar dacă îmi doresc fată tot egali vor rămâne nu-mi doresc sa apuc ziua in care vor tipa la mama lor ma bine mor decata sa apuc ziua aia ma bine mor decat sa văd ziua aia pentru ca știu ca ia este mama lor și inima mea mai bine mor decata sa apuc ziua in care vor ridica mâna la ia vreau S-o asculte pe mama lor cât ia mereu va sti ce este mai bine pentru ei doi
Am sa fac tot posibilul, sa-i ofer o educatie buna, pentru a nu ajunge in astfel de ipostaze. Si daca s-ar intampla, m-as simti eu insumi vinovat de tot ceea ce a savarsit. Pe principiul gresesti, platesti si cu strangere de inima, l-as denunta, tocmai pentru ca el sa constientizeze raul facut si sa nu mai repete isprava.
Anoniim56M întreabă:
MadaAwwr întreabă: