| Ionică a întrebat:

Dacă lui Dumnezeu îi pasă de noi, de ce a permis de-a lungul istoriei să existe atât de multă răutate şi suferinţă?

5 răspunsuri:
| Bianca18 a răspuns:

În primul rând, dacă Dumnezeu ar vrea să elimine tot răul de pe planeta aceasta, ar trebui să-i elimine pe toţi oamenii răi. Şi oare cine n-ar intra în această categorie? "Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23). Dumnezeu a ales să acţioneze pentru transformarea omului rău, nu pentru eliminarea lui.

Citeste aici: http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Articole/Despre%20suferinta.html

Acest text raspunde mai bine decat as putea eu:) Insa pot sa iti spun ca daca Dumnezeu ii da unui om greutati, este pentru ca are incredere in el ca va putea trece peste ele. Si nu orice om este capabil de aceasta. :)

| rvr a răspuns:

Odată cu căderea omului în păcat, a apărut şi suferinţa. Păcatul a adus suferinţa în lume. Dar Dumnezeu nu a ignorat niciodată suferinţa omului. Suferinţa este un element în viaţa omului care nu poate fi ignorat.

Din Cuvântul Domnului ştim că El a dat o importanţă deosebită suferinţei. De aceea El nu o elimină de pe pământ aşa cum nu elimină nici păcatul. Dar aşa cum Dumnezeu ne-a dat o soluţie să fim răscumpăraţi, El ne-a dat o soluţie să învingem suferinţa.

Oriunde este păcat, este şi suferinţă. Şi din cauza că păcatul a produs suferinţă, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său să învingă păcatul prin suferinţă. Isus Hristos a acceptat suferinţa ca să nu primim pedeapsa păcatului, pentru a ne mai da încă o şansă.

Prin suferinţă, de asemenea, ne formăm un caracter nou, caracterul divin. Suferinţa este calea prin care Isus Hristos s-a apropiat de fiinţa umană care era fără scăpare în ghearele păcatului. fundita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu ne-a lasat liberi, sa luam singuri deciziile si sa ne alegem singuri drumul in viata.

| aaar a răspuns:

Pai... D-zeu nu e chiar asa cum l-ai invatat in scoala, cum ar fi fara D-zeu nimic nu se intampla. D-zeu ne-a lasat sa alegem calea pe care o dorim El te ajuta intodeauna numai ca oamenii nu mai au rabdare si atunci devin agresivi + ca religile sunt un fel de manipulare a maselor si provoaca ura intre oameni ca de ex.: catolici cu musulmani; ortodocsi cu neoprotestanti, etc. D-zeu nu bate pe nimeni, nu a batut pe nimeni ci mai degraba plange ca a mai pierdut un copil, la fiecare secunda. Eu am invatat sa am rabdare si minunile au venit crede-ma... fi sincer cu El si crede asa cum vrei tu.