anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă mâine v-ați trezi președinte al României, ați schimba ceva în țara noastră?
Dacă da, ce?
Un exercițiu de imaginație... big grin

69 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Deportarea sconcsiilor cu elicoptere militare de mare capacitate direct in africa izolati sa ramana sau deşert. Scapa tara de interlopi si problematici. Apoi iesitul din UE alianta cu Rusia pentru ca rusii nu tolereaza atacuri teroriste si imugrantii care vin muncesc sau afara cu ei. Mai ales au armament militar de calitate forta militara pe masura si isi produc singuri camioane fara soferi autimatizare etc. Introducerea pedepsei capitale pentru violatori criminali - cine bate un om nevinovat sa fie prins si batut pana ii pare rau ce a facut. Introducerea baniilor digitali salarii mai mari pentru toti o viata mai buna, preturi la produse alimente locuinte decente, taxe mici automatizare roboti si ce se poate la standarde inalte. Se exclude china din import, se incearca productia in RO si Rusia pact intre tari pentru produse de calitate. UE e mafie nu e buna de nimic nu face nimic util pentru Romania. Ah si cine inseala partenerul sa faca 10 ani de puscarie

| RAY a răspuns:

Ca președinte Cristina nu prea ai ce schimba sa stii

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu as schimba nimic, presedintele Romaniei nu are astfel de puteri

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Regionalizare.

| Mosotti a răspuns:

Nu, ca nu voi putea, va trebui sa fac ce zic mafiotii, altfel ori dispar de tot, ori am dosar penal fals, ori ma da jos. Fara grupuri de interese nu ai cum sa te trezesti presedinte ca ei iti fac campania, finanteaza si deci trebuie sa le servesti lor.

| mgtow a răspuns (pentru Mosotti):

Cica presedintele nu face nimic )) ala da cu subsemnatul la legiile propuse in parlament daca nu le aproba nu se aplica dar la noi se fac legi la misto cine stie cata mita primeste Ioana nostra

| Mosotti a răspuns (pentru mgtow):

Nu, toti fac ce li se zice, altfel e de rau.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru mgtow):

Orice lege aprobata este promulgata obligatoriu. Ca se prelungeste termenul prin trimiterea inapoi in parlament, ca se trimite la CCR, da. Dar in final ea este promulgata.

| laSoledad a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Da, si prin asta da impresia ca CCR e tataia presedintelui.

| Simpatic a răspuns:

As interzice, pestii si aceste rahaturi de clanuri despre care se tot vorbeste in ultimul timp, daca eu as fi Presedintele romaniei coruptia ar tinde spre zero, nu ar mai fi politicieni atata de corupti si institutiile de supraveghere a coruptiei din subordinea statului chiar si-ar face treaba.
As incepe cu restructurarea celor mai mari golani si interlopi din Romania si anume SeReiul -vezi implicarea lor in dosare grele, a lor si ofiterilor de acolo de la hexiparma pana in asasinarea, moartea sau cazuri de coruptie grava, acesti nenorociti care cica dejoaca planuri teroriste la noi in tara au alte ocupatii, bine o parte din ei.

| Speranta12 a răspuns (pentru Simpatic):

Asa, salveaza-ne, Simpatik tata! te sustin

| Simpatic a răspuns (pentru Speranta12):

Hehe, era o reclama mai demult cu dorel visan zicea el ceva de genul "votati-ma pe mine si- o sa va fie mult mai bine" laughing

| GabiDumitrescu a răspuns:

A mai fost intrebarea asta de cel putin vreo 3-4 ori. O sa raspund scurt: declar stare de asediu, desfiintez prazlamentul, impusc cel putin 1 milion de imbecili, apoi pornim de la capat...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sunt de acord cu ce spui, cu o conditie: primul impuscat sa fii tu. Cu asemenea conceptie si gandire nu ai ce cauta intr-o democratie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Discutam de o fantezie umeda sau realistic? Daca discutam realistic, atunci as pleca in vacanta. Presedintele la noi e fix degeaba. Ai impresia ca la noi e democratie? E un haos mascat, legea junglei, incompetenta cit cuprinde intr-o gramada de locuri, de fiecare data cand ai treaba cu sistemul judiciar, medical, sau administrativ joci ruleta ruseasca - fie dai peste o maimuta imbecila, fie peste un mafihot jegos pus acolo de partidul x sau y, fie de piinea lu' Dumnezo'. Smecheria e ca de multe ori nu stii peste cine dai...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sa stii ca mi-a placut prezentarea si cuprinde adevaruri dureroase.
Mi-a placut afirmatia unui coleg de munca atunci cand a vazut o nulitate in parlament: "Si cand te gandesti ca noi il respectam pentru faptul ca nu stia nimic".

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Asta e partea cea mai trista. Ca refuzam sa evoluam doar pentru ca unii sa aiba scuze pentru a isi primi salariul. Uite, exemplu simplu si la indemina: am firma, SRL, eu sunt unic angajat, lucrez exclusiv online, nu am stocuri, tot ce incasez trece prin banca. Intr-o tara la nivelul mileniului asta, cineva interesat de la ANAF sa zicem mi-ar da un mail sau telefon de genul "Gogule, trimite-mi si mie rapoartele lunare si facturile plus extrasele bancare de la infiintarea firmei pana acum." "OK, boss, in 20 de minute ti-am urcat arhiva si dau link." Dupa 30 de minute asta mi-ar raspunde "Verificat, totul e in regula, spor la treaba, multumesc pentru suport." sau "Vezi ca ai un plus de 1000 RON in conturi care nu se reflecta in facturile de pe Decembrie 2019. Astept detalii." si cu asta basta. Cum e la noi? Pai eu in fiecare luna extrag raportul de activitate, facturile, extrasul PayPal, ala bancar, si le trimit la fetele de la contabilitate. Astea le printeaza si le baga la dosar. Alaturi de statul de plata si pontajul, alte cacaturi inutile pe hirtiie ca oricum exista in format digital si darile la stat le platesc mai devreme sau mai tirziu. Ei bine, eu daca am in 2022 un control, atunci va trebui sa ma car cu vreo cateva zeci de dosare in circa ca sa stau linga unul de la ANAF care va pierde niste ore bune, eventual vreo 2-3 zile, ca sa se benocleze prin alea cand ar fi putut sa o faca in fata calculatorului in cateva zeci de minute maxim. Nu ar fi de mirare sa gaseasca vreo semnatura lipsa, vreo virgula aiurea, ceva cit sa imi dea macar un avertisment sau o amenda de-aia de control, vreo 1000-2000 RON sau 500 daca o dam la pace. Asta e sistemul. Si vezi dupa aia cum se misca orase precum Oradea sau Clujul (cu rezerve la Cluj, ca urbanistic se indreapta spre o catastrofa la cum se construieste pe acolo si cum se circula, desi primaria se ocupa foarte bine de multe aspecte) si te intrebi cum ar fi ca si administratia centrala/justitia/finantele sa se miste la fel.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Da. La inceput as respecta constitutia. Apoi as discuta cu toate fortele politice pe a indrepta mutiplele probleme existente pe ici, pe colo, prin partile esentiale si as incepe cu o constitutie noua., urmata de legislatia necesara. Asta, totul printr-un memorandum intre fortele politice.
A doua latura a activitatii: as lasa guvernul sa conduca treburile interne - numind, cu acordul partidului care are dreptul constitutional sa numeasca primul ministru - o persoana cu o mare capacitate de conducere, nu un slugoi al presedintelui.
M-as ocupa de politica externa, pe toate continentele. Cate vizite externe a facut Iohanis, Basescu?

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Pai si cum te-ai ocupa de o constitutie noua

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Nu de alta, dar a incercat si Basescu

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am spus: prin aducerea tuturor fortelor politice la masa negocierilor. Ca asta trebuie sa fie presedintele: un negociator.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Ca sa faci majoritate de 2/3 ori 3/4...laughing Aia da negociat

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt probleme din constitutie care trebuiesc schimbate si la cale marseaza aproape toate fortele politice. Asta cu atat mai mult, cu cat inca aceasta constitutie mai are tarele iesirii din comunism.
Da, politica trebuie sa aiba la baza arta compromisului.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Mie nu mi se pare necesara revizuirea, poate doar necesare ar fi mai multe posibilitati pentru cetateni de sesizare directa a ccr

noi avem mandat semi-imperativ la locale pentru consilii si nimeni nu zice nimic de atatia ani...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca ar trebui mai bine definite si stabilite atributiile puterilor executive: guvern, presedentie. Nici o tara nu are un asemenea dualism executiv, care, daca nu sunt din acelasi partid se obstructioneaza. Trebuie sa fie o singura putere executiva care sa raspunda in fata legislativului. In fata cui raspunde presedintele? Poate sa faca orice, ca nu-l poate trage nimeni la raspundere in contextul in care nu este o forta politica dispusa sau nu are puterea sa o faca.
Pentru presedinte: sa-i fie interzis pe timpul mandatului sa sustina vreo forta politica sau sa poata o face, dar atunci sa aiba atributii interne doar de protocol si semnare a decretelor, fara sa poata sa intervina la propuneri. Singura interventie sa fie la CCR.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Pai raspunde in fata parlamentului, politic, in aproximativ aceleasi conditii cu guvernul
si oricum, teoretic ii e interzis si acum sa sustina forte politice, chiar daca nu expres, dar daca nu-l suspenda nimeni...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti dai seama ce s-ar intampla daca cetatenii ar avea posibilitatea de sesizare directa la CCR? Ar trebui o armata de functionari numai sa citeasca sesizarile. Si sa nu uitam, CCR dezbate doar problemele de constitutionalitate, nu si cele de legalitate.
Atata timp cat esti ales pe lista unei formatiuni politice, da, mandtul trebuie sa fie al formatiunii, nu a persoanei. Cui nu-i convine, sa candideze ca independent.
As introduce prevederea ca la traseism politic sa se piarda mandatul.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Si nu directa pe tipul instantei, dar trebuie sa se faca mai usor, eventual cu 1000-10000 de semnaturi

"Atata timp cat esti ales pe lista unei formatiuni politice, da, mandtul trebuie sa fie al formatiunii, nu a persoanei. Cui nu-i convine, sa candideze ca independent.
As introduce prevederea ca la traseism politic sa se piarda mandatul."

Art. 69 – Mandatul reprezentativ
(2) Orice mandat imperativ este nul.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar CCR-ul i-a at dreptul sa aiba legaturi cu partidul sau.
Si daca-l suspenda ce se face dupa? Referendum. Multor oameni li se pare normal ca presedintele sa incalce constitutia, sa-si impuna punctul lui de vedere. Ca inca am ramas cu tarele comuniste de a avea un "tatuc" care sa hotarasca totul pentru noi. Si ce este mai grav ca sunt tineri destui care sunt cuprinsi de aceste idei dictatoriale.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai eu ce ziceam? Trebuie o alta constitutie.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

"As introduce prevederea ca la traseism politic sa se piarda mandatul"

asta au vrut ponta si cu dragnea sa schimbe acu cativa ani si a picat la ccr

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Nicaieri in UE cel putin nu exista mandat imperativ

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Https://www.venice.coe.int/......fault.aspx

are si comisia de la venetia un raport

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ma refeream la traseismul poitic, nu la modul de a vota. Daca vrei sa votezi la o lege altfel decat partidul, sa o poti face, dar nu sa treci la alt partid. Desi si acest lucru este neloial, deoarece ai obtinut mandatul, fiind trecut pe lista partidului. Daca nu iti convine, iti dai demisia din partid si iti pierzi si mandatul.
In cadrul partidului trebuie sa existe disciplina: minoritatea se supune majoritatii. Inainte de votare se stabileste in organismele de conducere cum se voteaza legea.
La alegeri nu se stabilesc mandatele pe oameni, ci pe partide sau formatiuni. Deci mandatul trebuie sa ramana partidului. Oamenii nu l-au votat pe X sau Y de pe lista. Ei au votat formatiunea A sau B... ori un independent Z.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

A picat la CCR, deoarece asa prevede constitutia.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Mandatul reprezentativ inseamna ca votezi dupa propria constiinta, ce ai spus tu e fix mandat imperativ, specific fix partidelor comunistelaughing, asa e la consilieri locali, dar mai mult, ei pot fi demisi de partid direct, total neconstitutional.

eu sunt pro votului uninominal si nu votului pe lista inchisa

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

In multe tari este sanctionat traseismul politic cu pierderea mandatului.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Pai nu, ca era initiativa de revizuire, dar excede si posibilitatea de revizuire fiindca e total anti-democratic

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

S-ar conduce si mai greu, deoarece ar fi ceva aproape imposibil sa formezi o majoritate care sa aprobe legi, hotarari ale organelor locale. Noi inca nu avem o democratie consolidata si o legislatie care sa o sustina. Iar populatia este total apatica in tragerea la raspundere a politicienilor.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Revizuirea constitutiei este anti-democratica? In ce sens?
Eu ma refeream la o noua constitutie, nu la revizuire, deoarece revizuirea trebuie sa se incadreze in prevederile actualei constitutii.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Anti-democratica e revizuirea in sensul introducerii mandatului imperativ

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Pai o noua constitutie nu se realizeaza prin consens, cum ai spus tu, ci prin lovituri de statlaughing

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu te obliga nimeni sa te inscrii intr-un partid sau altul. Poti candida si independent.
Daca a ta conceptie nu se incadreaza in nici una din politicile existente, formeaza o noua formatiune si poti demonstra sau nu ca ai adeptii necesari sa poti schimba ceva. Altfel... cu o floare nu se face primavara.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ne lasa UE. laughing

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Faptul ca interzici traseismul politic nu este un mod imperativ de a impune votul. Votul imperativ este atunci cand ti se impune cum sa votezi. Cum vezi tu urmatorul lucru: un primar poate sa fie exclus din partid, deoarece pactizeaza cu alt partid, fara sa-si piarda mandatul. Dar daca el isi da demisia din partid isi pierde mandatul. Si primarul este ales uninominal.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

La fel de gresit, dar mai putin gresit decat in cazul consilierilor care isi pierd mandatul si daca sunt exclusi

reprezentantul trebuie sa fie omul, nu partidul

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde ce votezi: omul sau partidul. Primarul este candidatul partidului, nu al lui, mai putin independentii.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Chiar daca votezi partidul, mandatul nu apartine partidului

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, dar ar trebui.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ar trebui sa apartina, deoarece daca nu te punea partidul nu l-ai avea.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Partidul isi asuma riscul cand te pune

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de ce sa mergem pe riscuri si sa nu mergem pe concret?

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Pai ce nu e concret? Ca votezi persoana?

| Nemessys a răspuns:

Nu as schimba nimic pentru ca presedintele nu poate sa faca prea multe.

| CostinAlamariu a răspuns:

Daca m-as trezi presedinte n-as putea sa schimb nimic fiindca presedintele n-are cine stie ce putere. In schimb daca m-as trezi dictator as schimba destul de multe. In primul rand as inchide granitele sa nu mai poata sa se duca nimeni sa lucreze in strainatate si atunci oamenii talentati o sa lucreze in tara in loc sa se duca afara.

| gemeni6226 a răspuns:

As schimba ce as fi lasata sa schimb nici presedintele nu face exact ceea ce vrea.

| gemeni6226 a răspuns:

Mai bine m-as trezi cu o anumita suma zilnic,sa modific cu acea suma zilnic ceva, pentru ca azi, ieri, maine, banii vorbesc.

| siriusblack98 a răspuns:

Sa schimb ce anume? Tu cunosti macar ce poate si ce nu poate face un presedinte? Eu cu armata nu am nici o problema, nu acolo e buba asa ca functia de presedinte mi-ar fi inutila la momentul actual ca sa pot schimba ce trebuie.

| JicaContra a răspuns:

Vise... UDE
evident, ca, coruptia, dar nu ai nici o sansa, nici ca presedinte sad

| laSoledad a răspuns:

Primii care au comentat pe-aici habar n-au ce poate sa faca si mai ales, ce NU poate sa faca un presedinte.

| laSoledad a răspuns:

Si aia care trancanesc atata despre politica pe TPU, dau dovada ca nici macar Constitutia n-au citit-o.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dragă Stolo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

As introduce in scoli si licee ore de educatie sexuala, ore de gatit si educatie alimentara, mai multe ore de sport (si sa se faca fitness, nu volei, nu handball sau alte sporturi de echipa), ore de dans, ore de canto, ore de bune maniere si as desfiinta orele de religie, latina si istorie.
As aduce in supermarketurile din toata tara tot ce se gaseste in afara si la noi nu. Si da, inca sunt foarte multe chestii misto care nu se gasesc la noi. Uite aici:
https://instagram.com/ch_yummy?igshid=12yq2s7vsewjw

P.S. vad prin comentarii ca presedintele nu poate face prea multe, dar m-am prins care era ideea intrebarii. Deci daca as avea o functie atat de inalta incat sa pot schimba ceva in tara, asta as face.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aș schimba toată clasa politică actuală, aș înlocui-o cu tineri competenți, dornici de dreptate și adevăr.
Aș dizolva Parlamentul, aș elimina toate pensiile speciale, aș dona din salariul meu sărmanilor, aș construi spitale.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai crea cel mai mare haos. Romania de aceea inca n-a iesit din criza post-decembrista, cum se zice. La noi, fata de alte tari, au fost schimbati toti conducatorii si adusi tineri care nu aveau experienta si nu stiau sa conduca. Si in epoca comunista eru oameni bine pregatiti la nivelul trei si mai jos, dar au fost inlaturati. Unii cred ca daca esti tanar, chiar cu studii esti si competent pe o functie.
De ce polonezii, cehii, ungurii sunt atat de mult in fata noastra? La ei au fost inlaturati, in prima faza in jur de 100-200 de persoane din varful conducerii. Ceilalti, care de fapt erau talpa conducerii economiei au ramas si au fost inlocuiti treptat, dupa ce persoane noi, competente s-au format la competenta celor vechi.
Conceptia asta cu dizolvarea parlamentului am mai intalnit-o undeva. Nu cumva la Hitler? Ai putea dona salariul tau saracilor, deoarece nu ai avea nevoie de el, ca ai banii de protocol, nu?
Cata ipocrizie si nestiinta a democratiei. Cu asemenea conceptii a ajuns Hitler la putere.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Nu, nu e neapărat din vina tinerilor, ci din vina mârlanilor bătrâni care erau pupincuriștii lui Ceaușescu atunci, cel mai bun exemplu fiind Iliescu.
Nu aș dona tot salariul săracilor, ci un sfert din el, celor care chiar merită, nu puturoșilor care nu vor să muncească și stau cu mâna întinsă.
Dacă Hitler a ajuns în felul ăsta la putere, prin aceleași metode, nu înseamnă că dacă eu sau altcineva ajungem la putere în felul ăsta, facem și grozăviile pe care le-a făcut Hitler după.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai trait in comunism?
Puterea corupe, puterea necontrolata duce la despotism. Ea ia mintea oricarui conducator.
Vai, ce naiva esti! Tu crezi ca daca termini o facultate esti buna de conducator? Iar specialistii se formeaza in timp, nu in facultati. Am avut ocazia sa cunosc un fenomen de acest fel. Au fost pusi conducatori tineri fara experienta. Specialistii si-au batut pur si simplu joc de ei. I-au lasat sa ia masuri fara sa ii sfatuiasca si au facut prapad.
Sociologig vorbind, trebuie sa fie un echilibru intre avantul tinerilor si experienta celor mai in varsta.
Sunt in literatura, dar mai ales in istorie pilde referitor la inlaturarea "marlanilor batrani". In toate cazurile au dat chics.
Ti-am mai spus: e usor sa vorbesti, dar cand trebuie sa pui in practica dai din colt in colt.
Daca in scoala se spune ca repetarea invataturii, in munca se spune ca experienta este baza invataturii.
PS Daca nu cunosti ar fi bine sa nu spui nimic. Tocmai ca Iliescu nu a fost pupincuristul lui Ceausescu. Mai studiaza. Si studiul este una din bazele invataturii. (Apropos: nu confunda invatatura unui om cu cultura acestuia).

| IONY81 a răspuns:

Cei care violează, scula jos!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru IONY81):

Scula este un drept al omului si nu poti sa i-o iei, doar sa o inchiriezi. laughing