Ca utilizator, te sfatuiesc sa nu iti faci.
Avantajul este ca nu vezi o caruta de prostii la fiecare 5 minute, si nu ai ocazia sa vezi cat de multi prosti traiesc printre oamenii normali.
Dezavantajul este ca se comunica mult prin mesajele private de pe retelele de socializare, deci vei comunica mai putin cu prietenii.
Care prieteni?
Mai este si faptul ca prietenii au ocazia sa ma sune sa vada daca am murit, in loc sa verifice pozele/postarile sau ce dracu' e pe acolo. Adica sa fie ceva de genul dau 3 tap-uri si 2 swipe-uri si afla ce mananc, pe unde am fost si daca am murit in loc sa ma sune sau sa treaca pe la mine. Stiu, suna cam de moda veche tot ce am spus.
Aia care posteaza tot ce mananca sunt in minoritate acum. Vezi reclame de pe Wish, cu palnii de facut pipi din picioare pentru femei, amortizoare de flatulente, si alte porcarii.
Eu rareori postez, de obicei cate ceva de vandut, sau reclama la afacerile prietenilor. Ultima poza cu mine e de prin 2017.
De multe ori imi vine sa inchid tot ce e legat de Facebook, dar vorbesc zilnic cu vreo 10 persoane de acolo, administrez cateva pagini si un grup foarte mare... Nu pot sa plec chiar asa, as fi salbatic
Da, deci cred ca o sa raman la Whatsapp si atat. Mi se pare mult mai folositor si fara bataie de cap. Multumesc!
Avantaji prim: Descoperi oameni cu care ai putea fi prieten
Avantaje: Poti sa le scrii usor la alti oameni (Facebook) vezi ce porcarii zic celebritatile si politicienii straini (Twitter), savurezi frumusetea umana mai mult sau mai putin editat (Ianstagram). Dezavantajele e ca iti trebuie un mail valid si numele real (cel putin pe Facebook si Insta) sau iti suspenda contul pentru ca pare fake.
Viata reala este cea mai buna. Ca vorbesti cu botii sau cu niste persoane reale cu un cont (sau mai multe), este cam tot una. Este loterie si cu retelele astea, sa nu crezi ca acolo este bunatatea intruchipata. Niste avantaje ar fi ca iti poti face prieteni pe acea platforma si ii adaugi la cei din viata reala, sa te imprietenesti cu seful si sa dai mai bine pe la locul de munca, daca esti vreun lingusitor , daca consideri ca nu arati bine in realitate (la general vorbind in tot), iti aplici niste filtre, ori niste,, Photoshop'' si se rezolva totul sau sa mai afli noi informatii (care si acestea ar putea fi false). Dezavantajele ar fi mai multe, de la spionarea dispozitivului pana la spartul parolelor si gasirea propriei locatii (ceea ce este simplu), sa ramai mult mai dezamagit facandu-ti contul din pricina persoanelor cu care interactionezi, chiar de multe ori se pierde un timp productiv si iti pui baza in niste iluzii, cand ai putea bine merci sa iti construiesti o viata stabila, reala s-a.m.d.
De ani buni nu mai am cont de Facebook sau altele de genul. Pierdere de timp. Unii isi fac un scop din a face cat mai multi "friends" pe Facebook. Stiu cateva persoane care au 5000 de prieteni. 5000! Cat de singuri sunt aia de fapt. 5000 e limita pe care ti-o da Facebook-ul. Iti urez sa ajungi si tu la aceasta cifra minunata.
Plin de oameni prefacuti pe retelele de socializare. Plin de selfie-uri. Am 5000 de prieteni dar nu are cine sa-mi faca o poza? Trebuie sa o fac in oglinda din baie?
Pe vremea aia prin 2017 am tinut contul de Facebook doar pentru ca acolo se programau examenele la facultate si se trimiteau materialele pentru curs. Pana si facultatile trec pe Facebook.
Si cum vrei sa cunosti noi persoane pe retelele de socializare? Doar vezi o tipa care iti place si ii trimiti mesaj? Ii da add la friends? E bun daca vrei sa vorbesti cu rudele care au si ele Facebook. Te mai bagi pe niste grupuri care te intereseaza.
Daca ma intrebi pe mine este 80% pierdere de vreme si 20% bun pentru ca mai vorbesti cu o ruda de departe sau fosti colegi.
Nu recomand folosirea lor. Mai bine citesti o carte in timpul in care freci menta pe retelele de socializare.
Interesant argumentul: "Am 5000 de prieteni dar nu are cine sa-mi faca o poza.", bine zis. Am avut Facebook, dar l-am sters, facusem unul sub un pseudonim, nu am pus numele real, l-am tinut cateva saptamani si l-am sters.
Nu cred ca ar fi indicat sa mai citesti in cazul in care nu ai prieteni. Rata consumului de carte este direct proportionala cu plictiseala pe care o produci celor din jurul tau, n-ai observat asta?
S-a demonstrat ca cu cat esti mai inteligent cu atat provoci mai multa plictiseala celor din jurul tau. Atunci cand citesti cartea iti baga in creier informatii ce iti ofera o critica constructiva si ulterior iti dai seama de conditia ta in societate, este ca si cum ai vedea obrazul unei femei in HD, nu vrei sa vezi asta, sa vezi fiecare cos, rid si alunita. Si mai este si dorinta nestavilita a unora de a impartasii informatia pentru a-si satisface orgoliul. E grav, baa!
anonim_4396 întreabă:
Neimportant întreabă: