| BeT a întrebat:

Daca nu ar fi existat crestinismul, ce religie v-ati fi Ales? Dupa ce criteri v-ati fi orientat?

12 răspunsuri:
| ady2607 a răspuns:

Dim moment ce parinti nostri, sunt adeptii unei anumite religii, explica-mi si mie, cum ti se pare tie ca avem libertatea de a alege

| BeT explică:

@ady2607, am zis(Daca nu ar fi existat-Daca?)

| unu a răspuns:

Cu intrebarea asta ai sa jungi in IAD! Crestinismul e unica si adevarata religie. Ne vedem in Iad, traiane wave

| BeT explică:

@april, Panglicuta este a ta...Raspuns de nota 100.

| BeT explică:

@april, poti sa o dezvolti daca doresti ce cea mai mare placere.Eu sint de aceeasi parere, nu iti trebuie o religie.

| Klara a răspuns:

Eu sunt de religie mozaica si nu-mi pare rau...adica ma simt bine in religia mea. Si am si rude catolice.

| BeT explică:

@Klara, iudaismul nu este o religie, chiar daca alti nu accepta asta.Nu observi ca vor sa ascunda si existenta Holocaustului? Eu respect foarte mult evreii si zilnic invat Pirkei Avot.

| Arthur a răspuns:

Având reguluile Vechiului Testament la bază, şi creştinii şi mahomedanii sunt fraţi şi de religie şi de origine. Dacă nu ar fi venit încă Iisus, normal că aş fi fost mozaic, deci evreu. Din acest punct de vedere toţi aparţinătorii (care includ Vechiul Testament în religia lor ) sunt pe jumătate evrei.

| BeT explică:

@BitterSweet, esti foarte istezt.Eu prin aceasta intrebare m-am trezit la realitate, dar nu am fost atit de istezt ca tine nu am stiut ce sa raspund, dar in schimb am inceput sa cercetez si pe plan religios si stiintific si am ajuns la o concluzie pe care nici un pamintean nu mi-o poate distruge:Vechiul Testament este Adevarul. Cerceteaza profund tinere si ti se vor deschide orizonturi noi.

| TheBrainiac a răspuns:

Niciuna. Toate sunt doar niste doctrine, care se iau dupa o singura carte: Biblia, fie ea Coranul, sau cum o mai numesc alte religii. Eu unul, nu cred ca religia e importanta, atata timp cat crezi in Dumnezeu. El e unul si unic.

| LuS[z] a răspuns:

Nu as fi ales-o.As fi urmat aceeasi religie pe care o au parintii mei

| Xael a răspuns:

Pai pentru mine ar fi la fel ca si acum, nu as alege nici o religie, imi place sa ma bazez pe lucrurile care le vad nu sa imi fac prieteni imaginari ca simt nevoia sa fiu stapanit asa cum fac crestinii si ceilalti din celelalte religii, pentru mine singurul lucru in care cred cu adevarat este evolutia omului si progresul stiintei. De exemplu daca nu s-ar baga atatia bani in casutele de povesti cu cruci pe ele (bicerici) si s-ar investi in sanatate si cercetare nu ar mai exista problema foametei, deceselor datorita unor boli absurde pentru anul 2011 etc. dar momentan religiosilor le place sa traiasca in trecut, este totusi incredibil de frumos ca stiinta a iesit de sub jugul religiei care interzicea orice gandire aducatoare de progres si evolutie.
Am si eu totusi o intrebare pentru cei de teapa lui "unu": ia spune baiat indoctrinat de religie, daca crestinismul ar mai fi avut imensa stapanire care o avea acum multa vreme, crezi in mintea ta colectiva ca ai fi stat la computer sa scrii micuta ta aberatie? iti garantez eu ca nu, iti dau un sfat si tie si altor fanatici religiosi, decat sa va dati mari care dintre prietenii vostrii imaginari este mai tare, mai bine a-ti pune mana pe o carte, v-ati extinde orizontul si ati face ceva pentru omenire si pe parcursul acestui lucru ati evolua si voi din gandirea de turma care o aveti.
Cam asta este raspunsul meu.winking bafta

Întrebări similare