anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă o persoană cu posibilități materiale reduse se poate bucura sincer pentru bunăstarea altora fără să-i invidieze, se poate spune că are un suflet nobil?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Se considera ca nu e o persoana materialista și nici invidioasa, deci da e un om cu un caracter bun. Suflet nobil poate fi chiar mai mult de atât, sunt persoane care se pot sacrifica pe ele pentru binele altora

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ma indoiesc ca tine de suflet nobil sau nu.
Tine de personalitate... ca sa zici ca ai un suflet nobil cred ca e nevoie de ceva mai mult decat de lipsa de invidie.

| Hyperion7 a răspuns:

Cel mai probabil, însă astfel de oameni sunt folosiți și aruncați la gunoi și din păcate nu mi-e străin sentimentul, dar eu prefer sa fiu un nebun fericit in propria-mi bula, sperând ca voi găsi astfel de oameni si eu la rândul meu big grin

| gemeni6226 a răspuns:

Bineinteles.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Nobil nu. Filipinez da

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

În primul rând, "a avea suflet nobil" înseamnă pentru fiecare ceva diferit. Pentru unii s-ar putea să însemne "a fi altruist", pentru alţii "a fi smerit" etc. Nu există o definiţie universală.

În al doilea rând, nu contează atât de mult faptul că se bucură de bunăstarea altora; ce contează cu adevărat este să fie mulţumită de bunăstarea ei proprie.

| pufulescu0o a răspuns:

Mda, e pe aproape! Mai bine spus are un caracter frumos.
De exemplu eu nu am asa ceva, ma enervez si injur printre dinți cand vad bunastarea unora si stiu ca si-au obtinut banii prin coruptie sau furt, sau inselatorie.