anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă printr-o operație pe creier s-ar extirpa prostia, mândria și răutatea voi ce ați prefera să eliminați?
Sau pe cine ați vrea să programați pentru operație?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu poti. Noi oamenii, nu suntem doar ceea ce vedem in oglinda intr-un anume moment, ci suma unor experiente acumulate in viata, desi uneori suntem doar ceea ce vrem sa vedem.
Nu suntem buni sau rai, altruisti sau egoisti, sclipitori sau banali, optimisti sau pesimisti, curajosi sau lasi, ci toate acestea la un loc, constituind un intreg. De aceea, "prostia" baiatului din tine de la 6 ani nu te defineste ca om cum nici "mandria" sau "rautatea" pe care le-ai resimtit de-a lungul vietii nu o fac.
Identitatea unui individ nu tine doar de un nume, infatisare, varsta... ea se construieste in timp, prin acumulari succesive de experiente indeosebi interioare, daca stim sa le recunoastem si sa le gasim semnificatia.
Asa ca te intreb: De ce ai vrea sa le extirpi? Daca nu ar fi mandria, nu am aprecia modestitatea, daca nu ar fi prostia nu am aprecia cunoasterea si la fel si in cazul rautatii, nu am aprecia bunatatea. Ca doar aceste imperfectiuni ne definesc.

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

O minte rationala se poate controla,nu are nevoie de operatie,dar sa spunem ca ar exista asa ceva,hai sa spunem ca am extirpa tot sistemul limbic,nu, nu ar mai avea sens viata,nu poti extirpa doar prostia, mândria și răutatea si tot ce inseamna sentimente,emotii,daca as putea as vrea sa numai simt nimic,sa imi folosesc doar neurocortexul, dar as fi un robot fara viata, mandru nu sunt de fel, prosti fac dar daca pot invata din ele e ok, rautatea, ura e otrava sufletului uman

| KiszMy a răspuns:

Pe cei care au diagnostice în cap.