Teritoriul prostiei este nelimitat, într-adevăr, dar proştii sunt specializaţi pe secţiuni.
Adevar graita-i, dar uite ca unul, ca Whathe Wow, mi-a dat "IGNOR", cand l-am scos din "specializarea " lui.
Nu stiu, spune tu că se pare că esti expert de moment ce primul raspuns, destul de bine argumentat nu te multumeste.
Paste fericit!
Daca nu stii, de ce te-ai bagat in vorba?
Pentru tricou. Oricum se citeste de la o posta aroganta ta.
Paste fericit in continuare, acum ca-i Primavara si e iarba frageda!
Cel pe care-l trimeti tu sa pasca, nu poate fi arogant, cel mult mai destept decat tine.
A fi mărginit înseamnă a avea nişte limite. Ceva închis, ca un cerc sau un dreptunghi.
La cel mărginit (sau limitat) capacitatea de înmagazinare a stocului informaţional ( precum o memorie mai mică la calcu lator) se opreşte atunci cînd nu mai încape.
De aici survine şi expresia "a fi cam mărginit, sau cam limi tat".
Dar aceasta provine din firea respectivului individ care, din lene, comoditate sau reavoinţă, refuză să încerce a lărgi acest cerc de cunoştin
ţe.
Aceasta vorbind despre un individ.
Din păcate, numărul celor limitaţi este incomparabil mai mare decît al oamenilor care vor să ştie mai mult şi mai mult şi atunci tot ce se numeş te "prostie" este catalogată, la diferen ţa dintre unii şi ceilalţi, poate impropriu zis, ca fiind "nemărginită".
Şi, în ultima instanţă, aceasta vine să întărească, să se alăture, chiar da că într-o concepţie naivă, preceptului "fericiţi cei săraci cu duhul că aceia vor moşteni păpmîntul " ( sau aproximativ aşa ceva).
Raspusul tau, desi amplu nu ma satisface.Nu cantitatea de informatii detinuta determina gradul de desteptaciune ci felul in care poti combina aceste informatii la momentul potrivit, deci inteligenta. Poti sa fii prost retinand o carte in totalitate si destept jongland cu 500 de notiuni.Paralela cu calclatorul este irelevanta. In cele spuse de mine in intrebare, limita are un cu totul alt sens, nu cel direct.
Asta a fost părerea mea. Nu e obli gatoriu să fii de acord cu ea.
Dar, dacă ai o teorie a ta, de ce ne mai întrebi pe noi şi nu ţi-o expui tu, să o aflăm şi noi?
Să fii fericită ca un şirag metanii în mîinile unui călugăr iezuit!
Da, e adevărat că prostia e nemărginită iar pe proşti îi mărginește doar numărul lor, în schimb...
Intrebarea nefiind la categoria "filozofie", termina-te, nu ma lua cu!
Uite vezi, am avut dreptate! Mă întrebam doar din care tabăra faci parte dar e evident?! Numai bine!
Didy întreabă: