Depinde ce idei delirante ai, daca auzi voci, depinde de cat le dai crezare sau de cat le poti ignora. Daca ai halucinatii, e si mai posibil. Sa opresti tratamentul cred ca e cel mai rau lucru pe care poti sa il faci... Fiindca chiar daca nu comiti infractiuni, boala se agraveaza si episoadele apar tot mai des.
Schizofrenicii au halucinații auditive (aud voci) care îi pot îndemna să comită fapte grave.
Da, se intampla, boala evolueaza si ajungi sa faci crize de schitofrenie pe strada, in locuri publice, putand sa ataci, bati sau sa omori lumea.
Asta s-a intamplat in Australia, cu copilul unor romani, care nu si-a mai luat pastilele de shitofrenie si intr-un acces de furie, i-a infipt cutitul inima lui taica-su, dupa care i-a taiata gatul si i-a pus capul pe garaj. Este caz care a cutremurat Autstralia, acum vreo 10-12 ani.
Dar, de ce refuzi sa-ti iei tratamentul!
De ce vrei sa pui in pericol pe cei dragi, atacandu-i sau chiar omorandu-i?
Nu glumesc! Un schitofrenic ataca fara sa constientizeze.
Dacă întrerupi tratamentul îți vei face rău. Vei începe să delirezi, poți să ajungi să faci rău celor din jur.
Dacă nu îți iei pastile o sa ajungi sa derilez, poate te omori pe tine sau pe alt cineva
Ținte de tratament!
Asa ma gandeam si eu dar daca apare vreo regina, ce ma fac atunci?
Încearcă sa iei legătură cu un psiholog și întreabă-l pe el, eu una sunt praf la dat sfaturi
Pai merg la un psihiatru, o sa-l intreb pe el ce e de facut intr-o situatie din asta.
Da,exista posibilitatea sa comiti infracțiuni fără tratament. Discuta cu medicul tau sa ti dea ceva mai bun dacă nu ti face bine tratamentul.
Imi face probleme cu "barbatia". Bine eu ma gandeam in perspectiva, pe viitor, in caz ca o sa am nevoie sa fiu fit.
Da, se poate intampla. Daca ai probleme cu tratamentul, vorbeste cu doctorul.
RobertG101 întreabă:
Lary_Lary_Habby_ întreabă: