Desigur. O dată am oprit un camion în mers, pentru că şoferului îi căzuse telefonul pe jos şi nu a observat.
Da,, sunt invatat sa inapoiez ce nu e al meu. Am gasit acum ceva timp un portofel pe strada, cu buletin si alte acte,, m-am dus acasa la om sa i le duc.
Ce frumos din partea ta.
Ce? Tu nu ai fi facut la fel?
Ba da, insa eu sunt genul de persoana care mai degraba pierde chestii, decat sa gaseasca. Odata mi-am pierdut cheile, iar la ele aveam atasata o legitimatie. Un tip mi le-a gasit si mi le-a adus acasa. Dragut din partea lui.
Si da, ca sa nu te las in ceata, as fi facut la fel.
Norocul era ca il cunoasteam din priviri,, am stiut unde sa ma duc, a fost atat de bucuros ca a dat de un om binevoitor ca mine, initial a vrut sa ma rasplateasca, dar nu am acceptat si i-am zis ca am facut din placere si din educatie,, nu din interese. Ce as fi putut eu sa fac cu un buletin, niste acte de masina si o suma de bani? Am constientizat ca omul acela avea nevoie de ele/
"un om binevoitor"
Ma omoară modestia asta.
Omul trebuie sa fie si modest in viata!
Absolut. Nu contest, insa nu suport modestia falsa.
Corect
Dacă am surprins acest moment, l-am atenționat într-o secundă, nu am stat să îi verific portmoneul! ))
E bine să-i atenționezi zâmbind și atunci când își 'pierd' intenționat, câte un șervețel. Ar fi orașul mai curat...
Sincer, i l-as da inapoi, fiindca banii sunt doar o hartie, bine avem nevoie de ei, dar daca ai multi nu e bine. Multe exemple sunt la TV.