Modulul de psihopedagogie pe perioada facultății e nevoie pentru a deveni profesor pentru generală de materiile care sunt reprezentate de specializarea ta, pentru a deveni profesor de liceu e nevoie să continui modulul și la master iar pentru a deveni de facultate e nevoie de doctorat. Normal că pe lângă astea e nevoie să iei niște examene de grade, de titularizare etc.
Mie unul, viata de profesor mi se pare superba. Ma incanta ideea ca poate voi ajunge si eu la un moment dat la catedra, insa ma descurajeaza destul de mult lungul drum care trebuie parcurs (examene, cursuri, examene iar, practica pedagogica, licenta, Master, disertatie, titularizare, etc.). Cu pramatiile, eu zic ca poti sa o scoti la capat daca stii cum sa te comporti. Salariul este, intr-adevar mic, insa timpul efectiv de lucru permite si sustinerea altor activitati/job-uri, iar stresul mi se pare inexistent. Evident, facturile si toate chestiile astea care ingreuneaza pe toata lumea au un cuvant de spus, insa referindu-ma strict la locul de munca, NO STRESS. Pe langa toate astea, parca esti privit altfel avand o meserie, zic eu, nobila, iar faptul ca vei auzi pe strada de la elevi (fosti sau actuali): "Buna ziua, domn' profesor!" nu are cum sa nu te bucure.
Poate n-am inteles eu bine. Modulul psiho-pedagogic tine 3 ani, cu optiunea de a urma un Master de 2 ani in vederea ocuparii postului de profesor universitar. Dupa ce ti-ai dat doctoratul, poti deveni, in prima instanta, asistent, iar apoi profesor cu acte in regula, sa zic asa. Doctorat in cadrul acelui modul nu exista.
Lary_Lary_Habby_ întreabă: