anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca un arbore "inghite" noaptea aceeasi cantitate de oxigen pe care o produce ziua prin fotosinteza, care sunt celelalte surse de oxigen care nu inghit propria productie si datorita carora am putea supravietui cateva secole daca nu ar exista arborii?

Răspuns Câştigător
| andrew_9324 a răspuns:

Oceanul happy

14 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Plantele.

| xibalba a răspuns:

@andrew, cum produce oceanul oxigen?

Din cultura mea, singurele care produc oxigen sunt plantele verzi si unele organisme. Daca nu e asa, va rog sa ma corectati. Arborii nu consuma noaptea oxigenul produs ziua, pentru ca fotosinteza se produce si la lumini foarte slabe, dar nu poate fi pusa in evidenta, pentru ca oxigenul produs noaptea este consumat in procesul de respiratie al arborilor.

| andrew_9324 a răspuns:

Xibalba, din moment ce algele verzi ocupa o suprafata mare din ocean, iar apele oceanice acopera cea mai mare suprafata de pe glob, oceanul este cea mai mare sursa de oxigen.

| elena a răspuns:

Expertii TPU ar trebui sa raspunda, nu sa puna intrebari, scuze...

| xibalba a răspuns:

@elena, si expertii sunt tot oameni laughing
@andrew, iti dau dreptate, credeam ca te referi la ocean ca intindere, ca nu imi dadeam seama cum da el oxigen. Dar sa nu uitam ca si in apa sunt destule vietuitoare care consuma oxigen...

| Flav a răspuns:

@elena De unde ai scos afirmatia aia? Dar expertii TPU sunt savanti, oameni de stiinta, arhitecti, etc? Crezi ca portocaliul ala te face ma inteligent si atotstiutor?
Pana si Einstein a avut intrebari, deci nu inteleg afirmatia ta. Sa fie oare invidia ca inca nu esti experta? Hmmm...

cami
| cami a răspuns:

Arborele nu inghite CO2?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Elena, intrebarea asta este un apendice care precede alta intrebare initiala, as vrea sa-i fac pe cei care au raspuns cu Nu la intrebarea precedenta sa se indoiasca de cele afirmate si sa caute explicatia logica, uneori ne credem tare destepti si avem pretentia ca avem scoli si ca sclipim de atata inteligenta, dar intrebarea asta pe cat de banala pare, pe atat de complicata este.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Orice planta cu radacinile in pamint consuma CO2 si elimina oxigen.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Algele.

| JeSa a răspuns:

Buna!,- surse de oxigen datorita carora am putea supravietui, ar fi plantele si unele animale; ps. lumina este un factor ce ajuta la vietuire!, Numai bine, pa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

CO2, contine doua molecule de Oxigen happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si una de carbon tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

...si una de cum zici tu Bro...sa fii mai cu motz!