anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca un băiat e mai închis la culoare gen mulatru sau ciocolatiu voi îl asociați cu un tigan? Că așa am observat că dacă ești mai negru ești văzut ca rromii, nu te baga nimeni in seama ești marginalizat și pus în aceeași oală cu ceilalți fara a fi cunoscut ți se pune direct eticheta de cei cu superficialitatea asta. De ce romanul e așa prost, nu înțeleg? Nu se mai mai poate distinge un brunet bun de un brunet rău, nu înțeleg ce e cu rasismul asta și ce vina am eu că am ieșit mai brunet. Am observat că dacă nu mă bag in eu in seama nu mă bagă nimeni da unu care e alb și e tăcut e băgat în seamă. Treabă e că eu nici măcar nu sunt tigan. Când naibii o sa vă schimbați mentalitatea? Eu sunt un exemplu pentru societate și cu toate astea sunt văzut ca un tigan din cauza culorii. Ce ar fi să mă comport așa cum sunt văzut de societate că și așa nu impresionez pe nimeni cu faptul că sunt un om civilizat? Am ajuns să urăsc din tot sufletul meu românii și țiganii, regret că m-am născut în tara asta. Chiar sa făcut de câteva ori glume cu tente rasiste asupra mea, eu care nu am furat în viața mea doar din cauză că sunt mai închis la culoare. Nație mai proasta ca unii români, nu generalizez, jur daca am văzut e foarte posibil și din cauza asta sa sufăr de anxietate, eu fiind puțin mai sensibil dar nu are rost sa fii un bun într-o țară de rasiști. Voi ce ați face in locul meu?

Răspuns Câştigător
| Justme79 a răspuns:

Ne deosebim ca oamenii prin ceea ce facem, suntem, caracter șamd dar culoarea sângelui este aceeași mulți nu au cum să înțeleagă acest aspect in Romania găsești la tot colțul oamenii să te judece să te jignească invidioși, răutăcioși și multe altele mă repet fi fericit cu ceea ce ești și reprezinți tu ca om happy

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Esti din ph sau gj cmva?

| Bruno92 a răspuns (pentru sierra1):

Din Tm sunt

| sierra1 a răspuns (pentru Bruno92):

Ziceam așa că pe acolo, așa e lumea și nu-i doare nici in cot

| Bruno92 a răspuns (pentru sierra1):

Peste tot vezi oameni prostiwinking

| Emma30555 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa schimbi un pic mediul, sa ai de aface cu oameni mai educați, chiar dacă avem idei preconcepute în timp ele se pot schimba în funcție de interacțiunea cu celalalt, dacă ajungi sa cunoști un om bine și te obisnuiesti cu el nici nu i mai vezi culoarea sau alte defecte, pur și simplu vezi doar omul.

| Justme79 a răspuns:

Rasismul a existat va exista mereu oamenii nu se vor schimba niciodată indiferent ce ai fi tu sau cum ai arata tot vei fi judecat doar pentru că ești negru laughing) învață să treci peste și să nu îți mai pese indiferent de ce spun unii și alții

| Bruno92 a răspuns (pentru Justme79):

Așa e eu nu suport superficialitatea atata tot au și românii dreptatea lor că țiganii numai rele fac da nu sunt toți țiganii la fel. Tigan in Romania denotă nespălat, incult, hot sau criminal pentru români. Nu e adevărat nu sunt toți așa și eu personal am văzut români care aveau probleme grave cu igiena de aia nu zice nimeni nimic normal că sunt români doar laughing
Daca romanii nu suportă țiganii la ce dracu vor sa arate ca ei în fiecare an că am văzut că din ciori nu le mai scot laughing atunci africanii ce sunt care sunt ca cărbunii albaștri laughing un lucru e clar Romania e o țară de bolnavi psihici pe unde mă duc aud numai bârfe de asta m-am și izolat alte subiecte nu găsesc decât bârfe creierul lor e limitat da asta e cu totul altceva eu as vrea sa fiu văzut așa cum sunt eu nu cum vor ei să mă vadă dacă eram așa cum presupun ei nu mă mai afecta da eu am zis și repet nu am furat niciodată că am cerut asta e altceva

| Bruno92 a răspuns (pentru Justme79):

Mersi pentru răspuns alina ai dreptate :*

| Justme79 a răspuns (pentru Bruno92):

Cu plăcere happy

| Justme79 a răspuns (pentru Bruno92):

Ne deosebim ca oamenii prin ceea ce facem, suntem, caracter șamd dar culoarea sângelui este aceeași mulți nu au cum să înțeleagă acest aspect in Romania găsești la tot colțul oamenii să te judece să te jignească invidioși, răutăcioși și multe altele mă repet fi fericit cu ceea ce ești și reprezinți tu ca om happy

| Radaaa a răspuns:

Stai linistit ca nu are legatura cu culoarea pielii. cunosc romani mai bruneti si tigani albi, blonzi chiar. spre exemplu jumate din neamul meu sunt albi si blonzi laughing si da, suntem tigani, vorbim tiganeste, ne imbracam tiganeste. deci nu are legatura. in primul rand conteaza caracterul tau ca om

| dianadidi1 a răspuns:

Si eu am avut aceiasi problema. Sunt mai inchisa la culoare din cauza ca bunicul meu a fost arab si am iesit mai neagra.Atunci cand eram mai mica oameni ma faceau tiganca doar pentru ca eram mai inchisa la culoare si te inteleg chiar foarte bine.Romanii nu pot intelege ca nu doar tiganii sunt negrii si exista si romani care pur si simplu sunt mai inchisi la culoare sau ca au o ruda dintr o tara unde oamenii pur si simplu au nuanta pielii mai inchisa.In timp oamenii au inceput sa ma invidieze pentru culoarea pielii mele si chiar sa isi doreasca sa arate ca mine.Au vazut ca nu m-a interesat ce imi spuneau si nu ma deranja si au inceput sa ma admire si sa imi fac foarte multi prieteni.In prezent locuiesc in Germania unde sunt oameni din toata lumea si aici niciodata nu ma judecat nimeni dupa culoarea pielii.Trebuie sa ne acceptam asa cum suntem si sa fim mandrii de noi insine.Decat sa fiu alba ca varu de pe perete mai bine sunt mai colorata.Fi tare si o sa reusesti sa iti gasesti prieteni. Daca ii lasi sa vada ca te afecteaza ce zic nu o sa se opreasca niciodata. Sper ca ti am fost de folos.

| Bruno92 a răspuns (pentru dianadidi1):

Da mersi frumos pentru răspuns :*