anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca un hacker iti intra in calculator sau in telefon, poate sa vada tot istoricul de navigare sau doar o anumita parte din el, din o anumita perioada de timp?

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Pentru hackeri ar fi foarte greu, dar nu imposibil.

23 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Atât cât îi permite accesarea respectivă. De exemplu, pe browser va putea vedea istoricul pe o perioadă finită de timp, 1-2 ani cel mult.

| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

Poate sa-l vada doar daca esti conectat cu un cont google pe telefon sau calculator?
Sau poate sa-l vada si daca nu esti conectat, dar in schimb asa nu o sa stie cine s-a conectat pe acel dispozitiv?

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Îl poate vedea dacă ești sau dacă nu ești conectat cu condiția să îți trimită un virus pe PC prin accesarea e-mailului.

Si cum pot sa fac sa nu il mai vada?
Cum pot sa ma feresc de asa ceva?

Să nu accesezi e-mailurile dubioase și să îți iei un antivirus bun dacă este posibil. Istoricul browser-ului poate fi salvat într-un cont și că să nu îl mai vadă, poți să te deloghezi sau dacă crezi că deja a intrat la tine în PC, resetează Windows-ul. Dacă ai Windows 10, ar fi recomandat să ți-l actualizezi de fiecare dată, că sa nu mai fie așa vulnerabil la atacurile cibernetice.

Pai cum sa ma deloghez, ca tocmai ai zis mai sus ca poate sa vada istoricul chiar daca sunt conectat sau nu cu un cont in browser.

Vezi la setări acolo cum sa te deloghezi. M-am referit ca prin contul de Google să îți trimită virusul și dacă îl primești în PC să îl poată vedea fie că ești conectat sau nu.

Pai daca nu sunt conectat niciodata pe calculator sau telefon cu nici un cont, nu are cum sa trimita nici un virus, nu?

Din cate am inteles, daca iti afla ip-ul, poate sa faca multe chestii, inclusiv sa vada istoricul, chiar daca nu esti conectat cu un cont pe nici un dispozitiv.
Adica cam cum ar putea sa vada operatorul de la internet site-urile pe care le accesezi

Ba da, are cum.

App, eu nu ma prea pricep, am internet acasa, dar nu este facut pe numele meu.
Toate site-urile pe care eu si restul care suntem conectati la aceasta retea le accesam, cineva poate sa le vada, adica operatorul de internet sau politia.
Cum as putea sa fac sa sterg si acest istoric, pe langa cel din browser sau cel din contul google?

Da, ai înțeles bine.
Ar putea să vadă asta accesând istoricul activității tale.

Da, le pot vedea cei menționați de tine.
Recomandat ar fi să îți ștergi doar istoricul din browser și acum depinde ce fel de browser folosești.

Indiferent ca sterg istoricul din browser sa nu, acel istoric oricum nu se sterge

De ce?

Ma refer la istoricul pe care poate sa-l vada politia si operatorul de internet, ala ramane acolo, nu?
Eu asa stiu

App, daca schimb internetul acasa, adica sa renunt la asta si sa imi fac altul pe alt nume, atunci primesc alt ip?
Iar internetul asta, pe care eu il accesez acum si tot istoricul din el, nu se va asocia cu internetul nou?
Adica o ia de la 0 cu totul?
Iar daca imi mai intra cineva in calculator sau telefon, o sa vada doar istoricul de pe intternetul nou si de pe celalallt vechi nuU?

Da, rămâne acolo.

Ia-ți un VPN ca să schimbi ip-ul sau ca să îl faci invizibil.
Dacă îți schimbi operatorul, el va prelua memorarea istoricului tau și da, o ia de la zero cu tot.
Dacă îți intră cineva pe calculator sau telefon, îți va vedea istoricul de pe browser, nu are treabă cu operatorul, decât dacă îi cere istoricul.

Pai da, o sa vada istoricul, asta nu ma deranjeaza, dar doar istoricul preluat de noul operator, nu?
Nu si de cel vechi.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Chestia e ca am cautat o gramada de chestii pe internet si le-a vazut un hacker sia cum as vrea sa schimb furnizorul de internet, ca sa fie ca la inceput, si cand mai intra cineva, sa nu mai vada istoricul vechi, ci doar cel nou.

Hackerul să-l vadă, nu?

Deci ce zic eu, ar putea functiona?

Adica ce vreau eu sa fac este ca si cum si-ar face vecinul internet, care nu a avut niciodata, iar activitatea lui de navigare fiind curata.

Pentru hackeri ar fi foarte greu, dar nu imposibil.