anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca un lucru nu poate fi dovedit stiintfic, inseamna ca nu exista sau ca este inentat? Dar despre D-zeu, sa zicem ca nu exista, dar cine poate dovedi asta? Nimeni pentru ca stiinta nu se imbina cu credinta.

Răspuns Câştigător
HepHap
| HepHap a răspuns:

Draga Delight, nu trebuie sa ii pui pe parintii tai sa faca un test de paternitate ca sa stii ca esti copilul lor. Exista 1000 de alte dovezi, nonstiintifice, ca ei sunt cei carora trebuie sa le spui mama si tata. La fel si cei care cred in Dumnezeu: credinta si iubirea le ofera o infinitate de dovezi ca Dumnezeu exista, si asta fara a apela la suportul stiintei.

17 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Crucified, prostia poate fi dovedita stiintific? Dar dragostea? Sa-mi dovedesti si mie te rog ca exista.

| Flav a răspuns:

''Este un fapt interesant si demonstrabil ca toti copiii sunt atei, iar daca religia nu le este indusa, raman atei''
Vezi ceea ce spui. Spiritul asta manipulant nu merge cu toti de pe aici. Nu cred ca toti copiii sunt atei. Poate cu termenul de ''majoritatea'', ''in general''eram de acord. Dar nici asa. Nu cred ca se poate demonstra asa ceva, de moment ce observ ca bisericile sunt populate de persoane de toata varsta.
Apoi, nu inteleg de ce ti-ai ales sa-mi rezumi mie anumite chestii.Vezi cumva ca am incercat sa aduc eu dovezi? Vezi tu cumva ca m-am agitat sa explic ceva cum o faci tu?
Nu crezi in D-zeu bun, n-am nimic cu tine. Fiecare crede sau nu crede in ce vrea. Faptul ca tu nu crezi, nu incerca sa manipulezi prin alte metode. Asta inseamna respect fata de aproape.
Si-n ceva. Nick-ul pe care il ai ma refugiaza de a-ti raspunde si la celelalte afirmatii ale tale. Faptul ca nu crezi in ceva nu-ti ofera prilejul de a-i lua la misto pe ceilalti. Sau de a le face sa le schimbi opiniile sau conceptiile. Fiindca e prea tarziu. Si fiindca asa ceva nu se face.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

@laurentiu o femeie desteapta nu este neaparat atee.
Daca ceva nu a fost descoperit nu inseamna ca nu va fi. Insa nu cred in minuni.

| fabiola a răspuns:

Se spune asa :ceea ce exista s-a demontrat stiintific, dar ceea ce nu s-a demonstrat stiintific nu inseamna ca nu exista!

| CrucifiedCountess a răspuns:

Nimeni.nimic.dovedeste-mi ca exista.

| CrucifiedCountess a răspuns:

Flav.dovedeste-mi ca exista...sti cuplurile alea de stau impreuna si cica se iubesc? dc se despart? le e prea bine? cu iubirea aia?

| SimpleSergio a răspuns:

Mai eu unul sunt de acord cu religia... dar doar in unele privinte happy.nu am studiat...nici biblia nu am citit-o toata. dar aud multe controverse si multe incalceli happy In ziua de azi.nu poti sa mai crezi nimic...cand stii cum incearca lumea sa te minta. Cand lanseaza toti atatea documentare...si videoclipuri .filme si toti cred ca au descoperit adevarul happy Chestia cu copii atei mi se pare interesanta happy pana acum nu am mai auzit dar daca stau bine sa ma gandesc asa e... daca un om s-ar naste si nu ar auzi toata viata de dumnezeu.ar ramane ateu happy Dar va spun eu.Noua oamenilor.ne place sa credem ca exista dumnezeu!happy Stati numai o clipa si ganditi-va... daca dumnezeu. tatal nostru ar iesi din conceptiile noastre...va dati seama ce haos ar fi? "frica de dumnezeu" trebuie sa exista happy pentru ca altfel ar fi ceva de neimaginat! Cand te rogi .la dumnezeu cauti sprijin...incredere...O zi buna!

| SimpleSergio a răspuns:

Mai eu unul sunt de acord cu religia...dar doar in unele privinte happy..nu am studiat...nici biblia nu am citit-o toata ..dar aud multe controverse si multe incalceli happy In ziua de azi..nu poti sa mai crezi nimic...cand stii cum incearca lumea sa te minta. Cand lanseaza toti atatea documentare...si videoclipuri ..filme si toti cred ca au descoperit adevarul happy Chestia cu copii atei mi se pare interesanta happy pana acum nu am mai auzit dar daca stau bine sa ma gandesc asa e...daca un om s-ar naste si nu ar auzi toata viata de dumnezeu..ar ramane ateu happy Dar va spun eu..Noua oamenilor..ne place sa credem ca exista dumnezeu !happy Stati numai o clipa si ganditi-va...daca dumnezeu..tatal nostru ar iesi din conceptiile noastre...va dati seama ce haos ar fi ? "frica de dumnezeu" trebuie sa exista happy pentru ca altfel ar fi ceva de neimaginat ! Cand te rogi ..la dumnezeu cauti sprijin...incredere...O zi buna !

| scootsie a răspuns:

Te rog sa privesti in jurul tau...si admira tot ce vezi...lumina,intuneric,soare,nor,cerul atat de frumos, pomii, florile, animalele, pasarile si tot ce exista...mai vrei dovezi stiintifice pentru existenta lui Dzeu? Spune-mi te rog macar o persoana care sa fi putut crea asa ceva! Stiinta se imbina f. bine cu credinta, pentru ca ea vine tot de la Dzeu... Daca El nu ne-ar fi dat inteligenta, n-ar fi existat oamenii de stiinta...Totul in jurul nostru e o dovada vie ca exista Dzeu...Nu trebuie si nici nu se poate dovedi ca nu exista Dzeu, pentru ca si tu esti o dovada a creatiei Sale si daca esti sanatoasa si inteligenta, este tot datorita bunatatii Lui nemasurate...Aerul pe care il respiri vine de la El... Apa pe care o bei si tot ce mananci vine de la El...Si sa gandim ca nu ar exista? Imposibil!

| mirajevents a răspuns:

Din punct de vedere stiintific oamenii au gandirea limitata, nu pot percepe foarte multe. Ce nu poate fi dovedit, teoretic este un mister pentru cei mai multi dintre noi, pentru ca altfel am fii cu totii genii! Daca ceva nu poate fi dovedit nu inseamna neaparat ca nu exista... mie cel putin Dumnezeu imi arata zilnic ca e alaturi de mine happy

| mirajevents a răspuns:

Din punct de vedere stiintific oamenii au gandirea limitata, nu pot percepe foarte multe.Ce nu poate fi dovedit, teoretic este un mister pentru cei mai multi dintre noi, pentru ca altfel am fii cu totii genii! Daca ceva nu poate fi dovedit nu inseamna neaparat ca nu exista...mie cel putin Dumnezeu imi arata zilnic ca e alaturi de mine happy

| laurentiu_9029 a răspuns:

Eu intotdeauna am crezut in evolutionism si voi crede in continuare. Dumnezeu e doar un nume si atat. Cainele meu are numele asta.
Delight@Dar tu poti dovedi ca exista? Desigur ca nu. Daca el ar fi exista cu adevarat, nu ar mai fi catastrofe, fiindca el ar fi tinut la noi.Nu cred ca ati vazut cate biserici au luat foc cu tot cu cre(s)tini in ea.
Cum a spus si dumnezeu(nu zeul vostru, ci userul), voi nu credeati in prostiile astea daca nu va zicea parintii despre ele. Iata de ce eu nu ma voi casatori decat cu o fata care face parte din categoria oamenilor destepti, ateii.

| verona333 a răspuns:

Dar tu cum poti dovedi ca ai suflet, doar acesta nu e un organ dar te doare nu? in cazul in care il ai.Credinta e mai presus de orice dovada.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un medic este intrebat de un preot; pana unde ati ajuns cu medicina? pai am descifrat adn -ul uman. bun si mai departe? mai departe nu stiu.de acolo incepe stiinta mea.cum asa? pai tu te ingrijesti de om cat poti.cand nu mai poti tu, pot eu.parinte nu pot sa cred.stiu. un soldat mi-a spus odata; parinte tot indrugi despre rai, iad, dumnezeu, si eu nu vad decat un popa slab si prapadit. da tu de ce spui ca esti soldat? ca eu nu vad decat o panarama de om ridicola cu sabie? atunci soldatul scoate sabia sa ma taie.si i-am spus; iarta- ma, dar asa se deschid portile iadului.atunci soldatul si-a cerut si el iertare si a bagat sabia in teaca. uite; asa sa deschid portile raiului.sa nu-mi spuneti de preotul acela care a facut sex in manastire cu un tanar.fiindca va amintesc de doi parinti care siau abuzat sexual copilul de 6 anisori si au mai si filmat.la fel ca tanarul dealtfel.astea sunt uscaturile sau exceptia ce intareste regula.nu uitati ca de stiinta au nevoie si preotii fiindca se folosesc de roadele ei cum si doctorii sau oamenii de stiinta au nevoie de preot cand le vine randul.despre bani no comment. le plac la toti si toti au nevoie de ei.ca unii isi vand si sufletul pentru ei este altceva. un credincios are un rascumparator, dar cel vandut pe bani isi poate rascumpara sufletul tot cu bani?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Flav - ia gandeste-te cum demonstrau oamenii acum 1000 de ani ce e fulgerul.
Hai sa te lamuresc.
In primul rand, Biblia este plina de contradictii, daca o citesti cu atentie, nu ai cum sa le vezi. Apoi, se regasesc in credinta izvorata din Biblie destule contradictii vis-a-vis de realitate. Mai gandeste-te la un lucru. Cum poate exista dumnezeu? Unde este dreptatea în a ne pedepsi pe noi pentru pacatul lui Adam? Tot în Biblie scrie si ca nu vor fi pedepsiti copiii pentru pacatele parintilor. Cum e cu asta?
Acelasi zeu care porunceste "Sa nu ucizi!", instiga la ucideri în masa (vezi Deuteronomul).
Hai sa-ti mai spun cateva.
Este un fapt interesant si demonstrabil ca toti copiii sunt atei, iar daca religia nu le este indusa, raman atei. Nu mai pun la socoteala ca Satan este rodul zeului, iar argumentul ca zeul a facut asta ca oamenii sa distinga binele de rau sau ca sa isi dovedeasca ascultarea este la fel de pueril precum argumentul ca dumnezeu exista pentru ca exista. Nu ma spun de acele revelatii pe care le au unii si altii mai ales ca sunt chestii personale, nu publice, deci imposibil de demonstrat. De aia exista dumnezeu, pentru ca e imposibil de demonstrat? Inseamna ca preotii, indiferent de religie, au impresia ca au de-a face doar cu oameni tampiti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stimate flav, cred ca nu m-am facut inteles. Daca iti aduce atingere un substantiv, care nu este nici obscen, nici jignitor, nici ilegal, nici imoral, este optiunea ta. Afirmatia cu copiii este perfect intemeiata, nu suntem copii doar de la 3 ani, ci de la intaiul tipat, iar atunci suntem atei. Iar tu ai devenit credincios din cauza altora, nu din a ta. Dca intelegi asta, ai inteles afirmatia. Daca nu, asta e.
Respect fata de aproape inseamna si a deschide ochii aproapelui, sa vada si altceva, dragul meu. Eu nu spun ca a crede in dumnezeu nu e ok, spun doar: incearca si altceva, open your mind, apoi fa afirmatii referitoare la ceva anume. Stii cum e? Cine face niste afirmatii, trebuie sa le argumenteze, logic, lucid, rational, stiintific, ca asa e lumea asta. Din pacate credinta nu se refera la lucruri stiintifice. Adevarul nu presupune credinta. Nu crezi ca 1+1 e 2 sau ca lupul este carnivor. Necunoscutul, nestiutul naste credinta. Asta pana cand se mai demonstreaza ceva. Eu argumentez ceea ce zic, fara ca asta sa insemne atac. Daca tu consideri asa, e problema ta.
In rest, noi sa fim sanatosi, sa fim buni, sa stim sa apreciem ceea ce e bine, e progres, e constructiv, asta daca vrem sa intelegem ceea ce argumenteaza ceilalti. daca suntem limitati, vedem stupid peste tot ce e in contradictoriu cu noi. Si am doua exemple concrete - Biserica si Statul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@laurentiu, desi apreciez faptul ca m-ai citat, nu pot fi de acord cu tot ceea ce ai spus, mai ales cu ultima fraza. N-o poti demonstra.