Depinde cum privesti situatia. Baza este gramatica, ceva fundamental limbii unui popor. Daca nu stii macar la un nivel decent gramatica limbii native, cum sa inveti la un nivel corect alte limbi straine? Pai, nu prea ai cum si ma refer sa le inveti ca la carte, nu sa te duci in alta tara si sa prinzi acolo limba si tu de fapt sa nu stii dupa ce reguli comunici. Persoanele cu un IQ ridicat tind de obicei sa aiba un program bine pus la punct, sa invete lucruri noi si sa aiba niste idealuri complexe si pentru acestea, ceva ca gramatica este o notiune esentiala. In mediul virtual ai totusi un timp sa iti asezi ideile, poti vedea cuvintele pana ca acestea sa fie transmise in mod public, nu este ca in realitate sa fi pus in fata situatiei in timp real si sa mai gresesti in pronuntie, deci daca trimiti un mesaj agramat, ne-ar putea da putin de gandit, o cauza acolo exista, fie isi arata adevarata capacitate intelectuala sau nu (a nu se confunda cu prostia). Daca ai vrea sa afli IQ-ul persoanei, trebuie sa incerci altfel, nu neaparat dupa modul in care acesta comunica (verbal sau scris), ca s-ar putea sa dai gres, inteligenta se vede dupa felul in care se comporta, DAR in principal cum actioneaza cand are situatia pusa in fata, nu degeaba sunt acele teste cu figuri geometrice.
Nu neaparat.
Poate nu a avut resursele necesare cand era mic sa invete sau poate pentru el romana nu e prima limba. Daca omul stie 5 limbi si se incurca la una mi se pare totusi de apreciat.
Nu, dar poate insemna ca a facut scoala in cele mai proaste conditii. Eu nu pot sa nu dau vina pe profesori (invatatori): cand copilul de 8-12 ani iti vine la scoala, poti sa-i captezi atentia 100%, daca nu ai facut facultatea degeaba. Pentru ca pana in 12 ani, copiii nu au alte ocupatii la care sa le fuga mintea, in afara de jucarii. Daca profesorii ar sti sa predea pentru toata lumea, nu doar pentru cei 3 olimpici din fiecare clasa, nu ar mai fi atatia agramati.
anonim_4396 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: