| mODIN a întrebat:

Daca un om vine la voi acasa si zice ca:
- Suportul de la hartia igienica e prafuit
- A gasit cateva fire de par in cada
- Teava de apa de sub chiuveta nu a fost stearsa
- Teancul de caramizi din magazie e murdar, trebuie spalate si frecate toate putin
- Drumul din fata usii trebuie aspirat, ca sa nu intre praf in casa.

Ati spune ca e nebun sau ca sunt critici rezonabile astea?

8 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Aș spune că are o viață prea tristă de are timp să critice nimicuri ale celorlalți.

| mODIN explică (pentru J0B0MAT):

Mi se pare imatur sa intri in defensiva si sa negi validitatea criticilor altora in general si incerc sa evit sa fac asta. Totodata, mie mi s-au parut absolut ridicole comentariile astea, nu ar trebui sa le iau in serios, nu?

| J0B0MAT a răspuns (pentru mODIN):

Nu ar trebui să te supere în primul rând. Dacă crezi că are ceva dreptate și e ceva ce poți/vrei să îmbunătățești e ok să accepți sugestii.Dar niciodată să le iei personal.

| TimberWolf a răspuns:

Cine dracu spala caramizi?

| Madaxo97 a răspuns:

Dacă cineva vine în vizită, părerea mea, e ca nu are voie să facă nicio critică, rezonabilă sau nu asupra aspectului casei, chiar și curățeniei, e casa mea fac ce vreau, trăiesc cum vreau, cui nu îi place să nu mai vină.

| simplaexistenta a răspuns:

Da, stau la frecat cărămizi si aspirat in afara casei ca n-are el ce face cu viata. Sa fim seriosi

| Giulia911 a răspuns:

Dacă mi-ar spune ca virgula cărămizile sunt murdare, l-as pupa pe frunte și l-as trimite acasă.

| comandantul638386 a răspuns:

Daca omul ăla a fost invitatul meu, l-aș ruga sa îmi dovedească ca ceea ce zice este adevărat și să îmi motiveze "trebuie". Sa demonstreze că praful nu mai intră în casă după ce este aspirat. Daca omul a fost la baie, și a verificat și sub chiuveta, s-a uitat și prin cadă, ori are un simt de observație bun și e un analizator in detaliu, ori omul ăla mă cam caută prin casă.
Nu sunt criticii, ci sunt sugestii, depinde și de gradul de apropiere dintre voi și de caracterul fiecărei persoane. In orice caz oameni care spun ce gândesc trebuie apreciați, sunt oameni de valoare, ei nu te vor înjunghia niciodată pe la spate si nu vor strategiza împotriva ta, nu te vor lovi când nu te aștepți, în fapt sunt cei mai inofensivi și puțin rău-intentionati oameni. Daca omul ăla a apărut din neant la ușa mea sa îmi spună asta, l-aș întreba când ai avut tu ocazia sa te uiți pe sub chiuveta mea și sa afli că și cărămizile de sub primul strat sunt murdare?
Plus asta cu cărămizile e obsesie pe curațenie, dar nu strică niciodată sa faci ceva. Totuși este inutil, se va depune cu ușurință înapoi, de aici extrag că omul este o persoana sinceră, extrovertita, voia să o facă pe învățăcelul pentru propriul ego și avea nevoie sa își facă cunoscute calitățile de organizator și să își promoveze propria persoana că fiind curata eficienta și cu un simt al observației bun. Eu l-aș considera inofensiv si bine primit, o mana de ajutor pentru cărămizile alea nu ar strica, daca tot ii place curățenia.