Ca angajator, iti zic ca in proportie de 75% mi se rupe de ce zice potentialul angajat la interviu. Ma intereseaza ce face in perioada de proba, aia ii arata potentialul. Ca e gay, aurist, crestinopat, sau pescar amator, nu ma intereseaza.Angajez pe cineva care sa imi produca bani. Atit. Nu vreau sa il/o ***, sa il/o duc la biserica, sa mergem la vinatoare impreuna, sau sa mergem la mitinguri cu gasca.
Poate va considera ca încearcă pur și simplu sa obțină postul dar va lua în considerare acest posibil atu
Păi cred că depinde de candidați și de angajator.
Clar angajatorii se uită la tot tacâmul. Acum depinde și de job. Dacă e unul unde trebuie să care și să facă multă muncă fizică, evident că rapiditatea ar fi un atuu. Poate și la birou, dar totuși la birou, la birocrație, mai ai nevoie și de răbdare, liniște și analiză. Deci depinde. Ar fi multe variabile de luat în calcul.
Iar depinde și de firmă, cât de mare e și de câte persoane ai nevoie. Sincer îți voi da un exemplu personal aici. Dar nu legat musai de rapiditate, ci de felul de a vorbi. Exemplul clar este al șefului mamei mele, mama mea lucră ca și contabilă la o firmă, mă rog, se vrea mai mult a fi o asociație agricolă, dar și ea are un șef, ea lucră în acel birou și cu o colegă, ce e opusul mamei, ca și personalitate mă refer. Mama mi-o povestit de câteva ori că a observat ceva la comportamentul lu' șefă-su, că atunci când e nevoie spre exemplu să se vorbească cu cineva cu rugatul, cu zăhărelul, cu bun simț e mereu trimisă mama la datorie când în schimb trebuie să se recupereze ceva, să fie luat pe sus cineva, sau chiar forțat de ceva, e mereu trimisă la datorie colegă-sa, care e colerică, mama fiind flegmatică și super calmă.
Deci ia uite, cum un șef poate la fel va avea nevoie într-o firmă și de unul rapid, pentru a se preta la astfel de munci de rapiditate, execuție (că se știe, că de obicei oamenii rapizi, sunt corelați și cu execuția și cu mai puțină analiză) dar poate un șef, pentru un anume post sau pur și simplu în firmă are nevoie și de unul mai molâu, chiar dar care să stea cu fundul pe scaun și să facă munci de detaliu sau de ce nu, chiar să-i "coacă" ideiile/inovațiile, să-i rezolve chiar problemele lu' șefu mare.
Așa că depinde, aș zice eu, în funcție de multe variabile. Pot totuși să răspund la întrebarea ta, concret pe întrebare și știind că ideea de a da bine, e mereu căutată în societate, să reprezinte totuși un atu pentru ăla din întrebarea ta. Mereu când te pui în valoare, va reprezenta un atu pentru tine.
Și simt că voiam să mai adaug ceva, dar între timp am uitat. Dacă îmi amintesc, revin.
Aaa, știi ce mai voiam să adaug.
La firmele mari, unde vin evident și potențiali angajați / candidați mulți, dacă vor candida mai mulți pe un post, evident că poate pentru cel care spune treaba asta, angajatorul se va uita la ăla care se laudă sau îl va atrage mai mult faptul că a auzit că unul e rapid, față de alții încă 10 care nu au spus nimic.
Dar și aici iar contează și de felul și personalitatea angajatorului, cât evident și de postul vizat.
90% din ce zici la interviu se UITA, nimanui nu-i pasa ce spui despre tine, oamenii aia iau o gramada de interviuri plus ca cine te intervieveaza nu te si angajeaza, cine te angajeaza se uita pe cv-ul tau si aproba de ala care iti ia interviul de multe ori te recomanda dupa o impresie de moment de genul e ok sau nu.