| adrian972 a întrebat:

Dati-mi si mie argumente Pro pentru efectele daunatoare ale televiziunii asupra publicului.
FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Ai şi aici : http://www.ecolife.ro/......umane.html

| adrian972 explică (pentru Arthur):

Multumesc!big grin

| Arthur a răspuns (pentru adrian972):

Pentru puţin.

4 răspunsuri:
| adrianscutari a răspuns:


Argumente Pro Argumente Contra
Argumentul 1: Televiziunea duce la creşterea violenţei în societate
Un studiu efectuat de publicaţia Jama, apărut la 10 iunie 1992 făcea legătura dintre violenţă şi televiziune. În Africa, televiziunea a fost interzisă până în 1975 din motive economico-politice. Înainte de 1975, rata criminalităţii în Africa era în scădere, pe când în America şi Canada, în care exista deja televiziune, aceasta era în creştere. Analizând situaţiile celor trei regiuni, s-a constatat că nu erau diferenţe majore în privinţa celorlalte fenomene care ar fi putut cauza violenţa. Singura diferenţă era prezenţa televiziunii. După introducerea acesteia în Africa, rata criminalităţii a crescut cu 130% în decursul a zece ani. Prin urmare, putem spune că televiziune este un catalizator, o cauză contributivă a violenţei.

Argumentul 1: Televiziunea este un instrument deosebit de eficient in educarea copiilor
Programe si canale specializate de educatie reusesc sa prezinte informatii stiintifice si artistice intr-un mod atractiv si usor de urmarit si de inteles. Prezentarile multimedia au un impact mult mai mare, mai ales in randul copiilor. Complexitatea si calitatea explicatiilor este de asemenea cu mult peste cea din carti si reviste, iar posibilitatea de a lucra cu imagini in miscare ofera in cele mai multe cazuri de explicatii stiintifice un realism sporit.

Argumentul 2: Scopul comercial al televiziunilor îl depăşeşte pe cel educaţional
Posturile cu cea mai mare audienţă pun mai mult accent pe latura comercială decât pe cea educativă. De exemplu, în România, printre posturile cu audienţa cea mai mare în 2004 s-au situat şi Pro TV (locul I), Acasă Tv (locul III) şi OTV (locul VI). Printre emisiunile cele mai vizionate ale primului post erau „Ştirile de la ora 5" (unde erau prezentate în special acte de violenţă, accidente, jafuri) şi „Teo" (emisiune în care apărea Nicoleta Luciu). Comparând numărul de telespectatori al Pro TV-ului (302 000/minut) cu cel al TVR Cultural (4000/minut) se poate ajunge la concluzia că efectele negative reduc impactul efectelor pozitive ale televiziunii, din punct de vedere cantitativ, pentru că publicul referă să se uite la emisiuni de divertisment în dauna documentarelor.

Argumentul 2: O informare corecta si eficienta e greu de imaginat in lipsa stirilor de la televizor
Presa scrisa are dezavantajul imens al intarzierii stirilor. Intr-o lume in care rapiditatea cu care se primeste informatia conteaza mai mult decat detaliul informatiei, rolul televiziunii este vital. Alternativa Internetului este inca intr-un stadiu incipient, televizorul fiind in continuare o sursa de informare mult mai raspandita. Mai mult, gradul de detaliu si de realism al prezentarii este apanajul redarii video, tehnologie inexistenta pentru celelalte medii si aflata inca intr-o faza de dezvoltare in cazul Internetului.