| supraponderallacap a întrebat:

Dati-mi, va rog, o reteta pentru cataif

Răspuns Câştigător
| dany3la a răspuns:

1.Ingrediente:
400 g taitei subtiri de supa
4 pahare de apa
600 g zahar
2 plic zahar vanilat
4 linguri unt
50 gr nuci
50 gr fistic
50 gr alune de padure
Portii: 0 Timp de preparare: sub 15 minute
Mod de preparareAm topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.

Am preparat in wok taiteii.

Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.

I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.

Am rumenit alune si nuci, fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.

Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.

Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.

Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.

Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)



2.Iti trebuie:

•250 g taitei subtiri
•200 g zahar
•50 g unt
•200 ml apa
•50 ml rom
•500 g frisca.
Pregatesti asa:

1. Ungeti tava aragazului cu un strat gros de unt si puneti in tava taiteii, imprastiindu-i uniform.
2. Puneti tava la cuptor, pana cand se rumenesc putin taiteii.
3.Fierbeti un sirop din apa, zahar si rom, pana se ingroasa putin.
4.Scoateti tava din cuptor si stropiti taiteii cu siropul de zahar.
5. Puneti tava din nou la cuptor, pana cand siropul este absorbit de taitei, iar acestia se leaga intre ei ca o foaie.
6. Taiati foaia in doua.
7.O jumatate taiati-o in patrate cu latura de 8 cm.
8.Peste cealalta jumatate turnati frisca, nivelati si peste frisca puneti una langa alta patratele taiate din cealalta jumatate de foaie.
9.Lasati sa se raceasca, apoi taiati dupa forma patratelor de deasupra si foaia de dedesubt.




1 răspuns:
Întrebări similare