anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

(Dau funda) cum as putea invata lb engleza cat mai rapid, adica eu stiu toate cuvintele uzuale, de asemenea stiu si gramatica de baza, cat sa poti scrie corect cat de cat, dar cand ma uit la un film in lb engleza nu inteleg nici 10%, si nu e vorba ca sunt multe expresii, dar multe propozitii nu se traduc asa simplu, folosind doar traducerea cuvantului si inversand putin locul in propozitie.

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Daca stii baza, o limba straina o poti aprofunda prin lectura unor carti sau vizionarea de filme (chiar si cu subtitrare).winking Poate nu intelegi din cauza accentului (vezi cum vorbesc ardelenii si moldovenii din Romania) sau poate e vorba de engleza britanica, care e diferita de cea americana (atat ca accent, cat si in ceea ce priveste vocabularul). Eu inteleg mai bine versiunea americana (data fiind paleta de seriale din SUA), iar la engleza britanica din filme am nevoie de multe ori si de subtitrare. happy
Cand urmaresti multe filme, iti formezi si auzul, retii expresii, iar limba nu ti se mai pare atat de greu de inteles. Dar trebuie mult antrenament; la inceput cu subtitrare, apoi fara ea. big grin

1 răspuns:
| BlackRose03 a răspuns:

Incearca Duolingo