anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

(Dau FUNDA) Toata lumea e asa entuziasmata cand aude de limba engleza si etc.dar sincer, nu cred ca ajuta asa mult, la ce ma refer? Suntem in Romania, daca merg la magazis sa-mi iau o paine, nu o cer in engleza nu o cer in franceza..singura utilitate a ei ar fi momentele in care am face excursii in afara tarii, fiindca subtitrari exista.(aici ma refer la vorbitori exoerimentati) eu stiu engleza de nivel incepator-mediu as zice, in sensul, cuvintele de baza le stiu pe toate, insa intampin probleme mari atunci cand trebuie sa le pun in propozitie, fiindca 1 topica nu e ca si in lb romana, dar asta nu e cv foarte greu.dar mai ales 2 sunt multe expresii sau cuvinte care merg intr-un context dar nu si in altul..si apoi greutatea aceea..la fiecare intrebare in lb engleza ma straduiesc sa o formulez.a aici nu se mai pune s si tot chestii de genul.ce am vrut eu sa fac aici de fapt este sa inteleg daca e chiar atat de important sa fii vorbitor de limba engleza in Romania (experimentat/fluent).mi-e atar de greu sa o invat, dar daca imi dati argumentele potrivite si considerati ca e importanta, chiar va rog.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde ce vrei sa faci in viitor, ce meserie ti-ai ales. Daca vrei sa ai o meserie simpla, ca de exemplu vanzatoare, croitoreasa, muncitoare in fabrica, nu vei avea nevoie de engleza. Daca vrei sa lucrezi la birou, majoritatea programelor si a explicatiilor necesare sunt in engleza. Daca vei vrea sa faci o facultate, 70% din bibliografia optionala este in engleza si aproape orice documentare pe internet este in engleza.
DE asemenea, pentru viata ta, ai nevoie de engleza sa ti-o imbunatatesti. Sa intelegi cuvintele cantecelor, sa citesti informatii pe net despre lucrurile care te intereseaza, sa inveti un limbaj de programare, chiar sa gasesti retete de mancare mai exotice

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Limba engleza e o limba frumoasa, nu e grea deloc doar sa vrei sa o inveti, eu doar din filme am invatat engleza niciodata nu mi-am propus sa o invat

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

In Europa daca stii doar limba materna esti considerat "analfabet". Exemplul tau nu are logica. Contextul e inadecvat. Normal ca trebuie sa o vorbesti fluent.