Nu nu este de la faina ci asa se intampla. Dupa ce o scoti din cuptor daca nu vrei sa fie crocanta acoper-o cu un servet umed
Nu nu este de la faina ci asa se intampla. Dupa ce o scoti din cuptor daca nu vrei sa fie crocanta acoper-o cu un servet umed
Daca ai un cuptor care are ventilatie incearca data viitoare sa o opresti. Un alt motiv e si faina... sunt o gramada de tipuri de faina... difera intre ele chiar daca scrie 000. Sunt unele macinate mai fin... baneasa e mai buna pentru paine...boromir e mai potrivita pentru cozonaci...
Eu inainte sa o bag in cuptor, o ung cu putin ulei de masline pe deasupra. Iese mai buna, si nici nu mai are coaja atat de tare.
Daca folosesti cuptorul aragazului, painea nu ar trebui sa aiba coaja groasa si tare, aluatul cred ca il faci ceva mai moale, iar coacerea in tava.
Painea coapta la cuptor de casa, deci pe vatra, va avea intotdeauna coaja tare.
Indiferent de modul cum coci painea si indiferent ce fel de coaja va avea dupa coacere vei face astfel :
Imediat dupa ce scoti painea, o acoperi cu un prosop(o infasori) pentru a se raci astfel acoperita.
Dupa ce s-a racit, o pastrezi in pungi de plastic, fapt ce va face coaja f.moale.
In cazul in care faci mai multa paine, nu o poti tine la temperatura camerei in punga, pentru mai mult timp, trebuie sa o portionezi si sa o pui in frigider tot bagata in punga de plastic.
Eu tin painea (de casa-pe vatra) in pungi si in congelator, iar painea mea are o coaja f. tare si f.groasa, imposibil de mancat imediat dupa ce o coc. Astfel pastrata, am intotdeauna paine proaspata, moale si cu o coaja ce iti face placere sa o mananci.
Trebuie sa o scoti din congelator cu cca. 5-6 ore inainte de masa, in cazul in care nu o tai felii, asa cum fac eu, mie fiindu-mi necesare doar 40-60 minute pentru a se dezgheta.
Prin procesul de congelare, painea va deveni si mai sanatoasa, pentru stomac si nu numai...
Painea pusa in punga inainte de a se raci, va deveni "cruda" si de neconsumat, nesanatoasa, miezul devenind aproape coca.Succes