April
| April a întrebat:

De cand se stie, la casatorie sotia ia numele sotului.Cum ar fi interpretat gestul unei femei de a-i cere sotului sa ia numele ei? Ce ati crede despre ea? Dar despre el, daca ar accepta? Sau n-ar trebui sa accepte?

9 răspunsuri:
| BRG a răspuns:

Sărut mîna eu chiar știu un caz soțul a luat numele ei de familie, dar l-a păstrat și pe al lui de familie, personal cred că nu este bine, dar nu poți să te bagi în viața omului, eu dacă aș decide să mă căsătoresc cu siguranță nu aș lua numele ei de familie, nu mi se pare normal. Scuze pentru gramatică. Cu drag. Cristi.

| RaSpUnS.pT.vOi a răspuns:

In zilele moderne de azi nimic nu mai e anormal.
Nu mi se pare ceva atat de neobisnuit, mai ales daca numele lui nu este unul prea frumos big grin
Insa cu toate acestea, consider ca atunci cand cei doi se casatoresc, el sa ii dea numele, iar ea sa fie mandra de acest lucru.
Se va simtii cu adevarat o sotie, o cu totul altfel persoana fata de cum era si o viitoare mama perfecta.
Numai bine!

regis
| regis a răspuns:

Gestul femeii de a-i cere sotului sa ia numele ei mi se pare unul normal si firesc, nu as crede nimic deosebit despre ea. Daca el ar si accepta insa, as glumi pe seama lui, spunand ca ca s-a maritat, nu s-a insurat.
Bineinteles, cu exceptiile de rigoare, de genul exemplului dat de harciog. In cazul unor nume cu importanta istorica (prin asta intelegand mult mai mult decat ce spune candy3vil), as accepta alaturarea ambelor nume, insa nicidecum renuntarea la al meu.
Poate am idei fixiste si invechite, dar sincer astea sunt si nu am decat sa le recunosc.

| bblock69 a răspuns:

De ce sa nu accepte?
Daca se iubesc cu adevarat...conteaza numele?

| never2say4never a răspuns:

In familia mea sunt numai fete si suntem singurele cu acest nume din judet, iar daca as accepta sa cedez la numele meu de familie la fel ca verisoarele mele, acesta ar disparea, iar stramosii mei sunt inregistrati inca de pe vremea lui Cuza si au si luptat in cele 2 razboaie mondiale.Eu una n-as accepta sa ma marit cu cineva daca n-as putea sa-mi pastrez numele, iar daca o sa am copii, acestia sa aiba numele meu.

| aaaaaaandreea a răspuns:

Nu cred ca as cere asa ceva sotului pentru ca daca ma casatoresc cu el inseamna ca il iubesc si daca il iubesc inseamna ca nu imi pasa de numele lui.Bine acum, daca are si el un nume de ala de tras sosetele peste urechi... facem o mica exceptiebig grin

| ImpotrivaSistemului a răspuns:

Ei pot lua numele sotului, al sotiei, le pot alatura sau sa isi faca alt nume de familie cum doresc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am un coleg care nu si-a vazut tatal natural niciodata si, colac peste pupaza cum s-ar spune, mai avea un nume si urit zgomotos Putzanu. A imprumutat numele sotiei, Cruceanu.Deci zic eu ca nu-i o regula sau o chestie atit de deranjanta odata ce sint de acord amindoi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei pot lua numele sotului, al sotiei,le pot alatura sau sa isi faca alt nume de familie cum doresc .