| Decebal1998 a întrebat:

De câteva luni, am început să am tulburări grave de somn și dispoziție. Când vreau să mă culc, simt că cineva îmi ia răsuflarea, mă ridic brusc din pat și încep să fac diferite rugăciuni în speranța că stările acestea se vor ameliora. La vârsta de 16 ani am vrut să mă spânzur în podul casei bunicii mele după o ceartă între mine și mama mea din pricina faptului că nu o puteam deloc suporta atunci când o vedeam sub influența alcoolului, însă funia a cedat și s-a rupt, rămânând cu o traumă majoră. După vârsta de 18 ani am plecat la tatăl meu în Franța unde am început să exagerez rău cu alcoolul iar de ceva ani am intrat în patima alcoolului și am ajuns în situația în care nu pot să trăiesc și nu pot să dorm dacă nu consum băuturi spirtoase. Nu beau zi de zi, dar la două zile obișnuiesc să beau multă vodcă deoarece doar vodca mă face să mă simt liniștit și în lumea mea.
Am avut multe probleme cu poliția și cu justiția din afară și sunt la un pas să intru la închisoare din cauza alcoolului și a comportamentului generat de alcool și tot ceea ce vă rog pe voi, căci sunteți conaționalii mei și vorbim aici limba română este să-mi dați un sfat și o îndrumare ca să pot face față acestui stres extrem și acestei stări oribile de anxietate pe care le simt în acest moment. Nu pot să vorbesc cu tatăl meu deoarece el este agresiv și mă bate frecvent cu cureaua peste spate iar mama mea ține mereu tăcerea de frica tatălui meu, să nu o bată și pe ea. Precizez că sunt major și lucrez la negru în construcții ca să-mi câștig existența și că nu am beneficiat niciodată de un consult psihologic/psihiatric deoarece îmi este frică să nu sufăr de vreo tulburare mintală. Vă mulțumesc tuturor celor care îmi veți veni în ajutor cu un sfat sau vreo vorbă bună.

4 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Pai, chiar suferi de tulburari psihice.
Faptul ca tu nu mergi la medicul psihiatru, nu va elimina prezenta acestor tulburari mintale, ci din contra, va face mai rau, inrautatind simptomele si situatia ta generala, pe masura ce trece timpul.

Ia-ti inima in dinti si mergi la medic.Asta nu este viata!
Dar pe langa vizita la psihiatru, ar trebui sa incerci sa schimbi si mediul in care traiesti, deoarece vei fi din ce in ce mai depresiv si apasat de situatia negativa in care traiesti.

Acesti doi pasi sunt vitali in recuperarea ta si revenirea ta pe linia de plutire.

Multa sanatate, putere si intelepciune pentru a lua deciziile cele mai bune!

| iulia0514 a răspuns:

Trebuie neapărat să mergi la medic și sa schimbi mediul în care trăiești exact cum ți-a recomandat și Floareasoarelui pana nu faci aceste schimbări în viața ta nu vei putea duce o viață normala!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara psihiatru nu faci nimic si alcoolici anonimi.
Stiu cum e, am o situatie similara si eu am inceput sa nu mai pot dormi noaptea cum trebuie. Ma scol din ora in ora sau din 2 in 2 ore.
Stiu cum e sa fii singur contra lumii si sa te afunzi in alcool pentru ca nimanui nu-i pasa de tine.
Nu face marea tampenie sa iti iei zilele, de fiecare data cand ai nevoie de cineva sa vorbesti scrie-mi mesaj aici.

| Fantaspirit a răspuns:

Din ce ai relatat chiar suferi de o problema de natură psihică care pare să se agraveze pe zi ce trece, tocmai că nu a fost tratata,tu in acest moment ai nevoie ca de aer și de psiholog și de psihiatru fiindcă prezinti și probleme psihiatrice și psihologice,faptul că ai avut tentative de suicid mă duce la o tulburare majoră de depresie și anxietate avansata. Alta modalitate este să te muți cu o iubita sau singur sau nu știu,in principiu sa te muti de acolo că stai într-un mediu foarte toxic ce favorizează,aduc la suprafață ieșiri și comportament autodistructiv din partea ta,probleme psihice serioase etc. In locul acela nu poți sta,nu doar tu ai probleme mintale și unul din părinți daca nu amândoi,cearta lor și comportamentul tatălui tău deja și-o pus asupra sănătății tale mentale,probabil te va bântui toată viața fiindcă dacă copilăria a fost așa de afectata cam și întreg viitorul va fi la fel,deseori lăsând în urmă tulburare bipolara,psihoze,depresii,anxietate, atacuri de panica, toate într-un stadiu avansat, de aceea este bine sa mergi pe drumul tau și să îi lași pe ei în lumea lor, după 18 ani îți găsești de muncă și uiți de unul din ei sau de amândoi,poliția nu mai are ce sa îți facă,nu te vor mai putea controla sau șantaja emoțional. Daca stăteai singur de mic copil până în prezent tot erai mai bine decât în preajma lor. Abuzul de alcool și acesta te afectează,nici eu nu suport oamenii care se droghează și beau și fac scandal te înțeleg perfect și eu am trăit într-un mediu similar doar că nu mi-a trecut prin cap să mă sinucid. Daca crezi in Dumnezeu roaga-te,dar rugăciunile fara tratament prescris de psihiatru nu te va face niciodată bine și fără psiholog,ai nevoie de multe ședințe,terapie cognitiv comportamentala,de o nouă schimbare,altfel te vei duce in neant sau la închisoare făcând o faptă antisocială la nervi sau la beție.
Părinții tăi te neglijează,nu îți oferă deloc educație buna,sprijin moral,afecțiune,înțelegere,nu ai cui sa îți spui off-ul,mereu se cearta,e scandal,va fi greu să îți schimbi viața,dar fara psihiatru și fără psiholog o sa ajungi mult mai rău decât ei,lor nu le pasa de sănătatea ta, sunt inconștienți, efectiv sunt niște părinți denaturați, eu as pleca de acolo fără nici un regret, dar repet ai nevoie de tratament că ești într-o situație destul de grava