Nu stiu, mai. In primul rand oamenii trebuiau sa priceapa ca acel copil e ratacit, ceea ce nu e imediat evident.
Dar asa a fost lumea mereu, nu stiu de ce multi va mirati si ziceti ca de curand suntem asa.
Era mereu dar nu se mediatiza si nu stiai de n intamplari.
Trebuie sa aveti in cap ca genetica omului nu se schimba, rautatea, nepasarea, egoismul, nesimtirea, minciuna, caracterul prost e in genele noastre ca astea ajutau la supravietuire in trecut.
Daca bunatatea ajuta, eram 97 % buni si ceva exceptii rai, dar este invers.
Bunatatea e un accident din punct de vedere al naturii, ca cine era bun, crapa repede.
Depinde si mediu, insa se vede ca nu prea, si aia din familii bune, linistite care-si educa bine copiii, si aia din fam medii, si rau famate, majoritatea tot nasoi sunt.
Ca si mediu se muleaza pe genetica de fapt.
Dar sigur ca si mediu are un rol important.
Daca intelegi astea, intelegi de ce se intampla ce se intampla.
Multi nu cunoasteti natura umana, si ce zic se verifica.
Si de unde sa stie oamenii ca s-a ratacit, a spus cuiva, a cerut ajutorul? Nu poti sa intrebui de acum toti copii pe care ii vezi daca au parintii prin apropiere ori s-au ratacit. Sunt sigur ca ar fi fost ajutat daca spunea cuiva.
Ce crezi ca rezolvi pe Facebook? Trebuie sa te implici in viata reala. Poti sa ai toate intentiile bune din lume dar sa nu te asculte nimeni. Poti sa vrei sa schimbi lumea, degeaba daca nu actionezi in mod concret nu ai facut nimic. Atunci realizezi ca trebuie sa traiesti ce sustii, sa fii curajos si sa nu dai in spate.
Exista bunatate in lume. Daca nu ma crezi, du-te la o manastire sa vezi cum traiesc oamenii de acolo si sa-mi spui daca o fac din interes sau din credinta.
Utilizatoare123 întreabă: