| SarmalutaPuternica a întrebat:

De ce a fost omorata mihaela runceanu? Doresc argumente concrete daca se poate nu banalitati.V-as multumi cu drag.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Oficial motivul crimei acceptate si in baza careia s-a pronuntat sentinta a fost jaful. S-au conturat si alte pareri si conform acestora Mihaela a fost eliminata de Securitate, iar dupa altii ca nu ar fi platit taxa de protecţie ceruta de figuri ale lumii interlope bucurestene. Oricare ar fi adevarul aceasta niciodata nu se va afla.

2 răspunsuri:
| timeeas a răspuns:

Mobilul oficial a fost jaful.Deși tot susținea că nu el a făcut-o, eu cred că cel care a fost băgat la închisoare e autorul fizic. Însă am îndoieli că ar fi și autorul moral.Nu avea niciun motiv să facă ce a făcut. Tatăl lui era inginer din ce îmi amintesc și mergea și în străinătate, lucra în Ministerul Petrolului parcă(și cică fi-su i-a furat săracei femei o amarâtă de canistră cu benzină.), mama lui era profesoară la o universitate, locuiau într-un cartier ca lumea și avea tot ce voia. Avea un trai mai mult decât decent din moment ce părinții călatoreau în afară și locuiau într-o vilă.
Dacă o ducea așa bine, de ce a vrut să o omoare pe Mihaela? Care sărăcuța avea un TV color vechi de 15 de ani, un casetofon, pick-up, boxe și cam atât de valoare.Hainele nu putea să le vândă pentru că erau unice, "marca Runceanu". Purta chestii cu care lumea o identifica. Dacă le-ar fi vândut, lumea ar fi zis "Hmmm, Mihaela Runceanu are una la fel".El avea un trai mai bun ca ea.La 21 de ani ai lui, trăia mai bine decât trăise Mihaela până să devină și ea cunoscută(nu că după ce ar fi ajuns celebră și-ar fi făcut palate).
Deci, repet, nu avea un motiv..doar dacă a fost pus de cineva să facă asta. Zicea că, concubina lui, Giulia, avea rate neplătite la casă.Păi cum să spui tu că avea rate înainte de '89, când sistemul de rate la comuniști s-a desființat începând cu 1980! Dacă voia într-adevăr să o fure, de ce nu a făcut-o când era în turneu, sau plecată nu știu unde, vara cânta mai mereu pe litoral.Deci nu neapărat să se complice omorând-o.E ceva putred la mijloc, nu sunt prea de acord cu versiunea "oficială".Nu-s adepta teoriilor conspiraționiste, dar aici multe nu se leagă.
Să ne întoarcem la criminalul cu numele Daniel.A omorât-o, ok, dar cum rămâne cu obiectele și căratul la mașină? Era 1 dimineața într-un bloc muncitoresc. Mihaela locuia fix la parter.Garsonierele erau lipite, se auzea tot-tot.O prietenă zicea că dacă Mihaela făcea nu știu ce zgomot, vecinii reacționau imediat.Prin urmare, se auzea foarte bine.Păi și cum nu a auzit nimeni cum o ăsta cară "de unul singur" un TV color de 40 kg și își și deschide ușile tot singur, uși mari de fier, zgomotoase, și cu arc!? Care de abia le deschizi cu mâinile goale.A făcut cel puțin 5 drumuri la mașină..nimeni nu a reacționat.Asta mă face să cred că au mai fost complici, care au ținut " de 6".dar chestia asta cred că a fost ignorată.
Și un ultim lucru:Roxana Popescu, prietenă a Mihaelei, cânta la un restaurant pe 31 octombrie.La ora 9 seara( cu 4 ore înainte de crimă) este anunțată că a primit un telefon de la un necunoscut care zice că e din partea Mihaelei Runceanu; că Mihaela ar fi rugat-o pe Roxana să treacă urgent pe la ea în acea seară. Roxana sună de acolo acasă la Mihaela, iar Mihaela îi spune că nu a trimis pe nimeni să o anunțe să vină și că nu a cautat-o.Iar apoi, dimineața, Roxana a aflat ce s-a întâmplat.A spus că a declarat acest lucru politiștilor însă nu s-a consemnat în dosar.Să fie o coincidență prea mare acest telefon? Eu n-aș crede.....Sunt mult mai multe de spus legat de cazul Runceanu, și cred că nu vom ști niciodată adevărul deplin.