Ăsta e scenariu de film american. În realitate când te întâlnești cu cineva care s-a comportat urât cu tine în școală, vorbești puțin cu el și cam atât, nimeni nu întreabă pe nimeni de ce s-a comportat urât.
Logic că în școală se comportă urât cu tine, că au timp, dar după ce o termină și o să se întâlnească cu tine, o să-ți vorbească frumos, pentru că are alte preocupări. Serviciul, posibil o relație.
Consider că cei care au primit bullying în școală și își aduc aminte de asta după terminarea școlii sunt niște limitați.
Eu mam întâlnit în românia cu toți care mi-am loat bătaie de la ei în școală sau comportat frumos cu mine toți nu le venea sa credă sunt eu și toți mi-au spus te-ai schimba mult rău de tot și uni din ei erau bine alți nu mi-a venit sa cred ca eu erau zombi atunci am văzut ce face din oamenii drogurile cu Adevărat nu ca în filme...
Bullies care nu pot explica comportamentul lor abuziv ar putea să aibă dificultăți în a recunoaște impactul acțiunilor lor și trebuie încurajați să reflecteze, să-și asume responsabilitatea și să învețe empatie și respect față de ceilalți. Educația și comunicarea sunt cheia pentru promovarea relațiilor sănătoase și respect reciprocat în comunitatea școlară.