Nu stiu ce e cool in a iti ingalbeni dintii, in a iti pute gura a tutun, in a iti nenoroci plamanii, in a mirosi constant a tigara si multe alte efecte, eu cel putin nu pot sta langa un fumator inrait. Sigur ai 20+ ani? Astea sunt chestii de maxim 14 ani ce intrebi tu, nu e nimic cool in a fuma, e ceva banal, vezi peste tot oameni cu tigara in gura.
Am 27.
Întreb, deoarece unii chiar și acum văd fumatul ca pe un gest controversat.
Și eu fumez dar ocazional.
27? Pai in privat cand intrebai chestii spuneai ca ai 21-22... ceva nu se leaga dar nu e treaba mea.
Nu e nimic wow la fumat si nici controversat, fumatorii nu-s din alta galaxie.
Reclamele au fost interzise ca sa nu mai incurajeze lumea sa se distruga.
Si nu am inteles ce placere aduce fumatul asta, de ce lumea fumeaza ca sa-si distruga plamanii si sa arda banii? Ca nu e ca o ciocolata ca e buna la gust.
Eu personal, ca și fumătoare, îți pot spune că-mi place să trag, îmi place gustul acelui fum dar nu de la toate țigările, ci de la o anumită marcă.
O fac ocazional, ori la petreceri ori când sunt singură.
Daca iti place, atunci e justificat faptul ca fumezi din cand in cand.
Fumatul nu a fost niciodată cool. Părea cool pentru cei care duceau lipsă de atenție și nu aveau nimic altceva deosebit pentru a se separa de restul.
Desigur, e părerea mea.
Pe vremuri doamnele nu prea fumau, erau femei de casa, sau casnice, sau proveneau din mediul rural, aveau o anumita rigurozitate în educație, de fumat se apuca doar o femeie" emancipata "sau imorala, cam asa judecau pe timpuri. Cred ca din acest motiv s au apucat mulți, ca părea ceva rebel ceva "rău" și tinerii vroiau sa epateze. Apoi s-a văzut ce de fapt nu e nimic cool și ca acest viciu dăunează grav sănătății, din acest motiv s au și interzis reclamele. Pe de alta parte este adevărat ca oamenii care filozifeaza mult, artiștii, cei ce prefera o viata boema, sunt predispuși sa fumeze mai mult decât cei care sunt cuminți, care aparent duc o viata sociala exemplara, fără vicii, dar poate pentru unii pare plictisitor, de aici poate se trag anumite concluzii superficiale, cum ca fumatul ar putea fi cool doar pentru ca unele persoane cool fumează. Dar doar faptul ca unele persoane fumătoare sunt cool, nu face ca fumatul în sine sa fie cool mai ales ca poți vedea ca fumătorii sunt și oameni simpli, oameni ai străzii nu doar oameni cool, deci în concluzie fumatul nu e cool. In ziua de azi e ceva banal, unii nu suporta fumul de țigări, alții sunt toleranți iar alții fumători dar e doar o alegere.
Naziștii au fost primii care au sesizat efectele cancerigene ale fumatului, ducând o intensă campanie anti-fumat. Führer-ul a atras atenția asupra ceva ce comunitatea științifică va aproba câteva decenii mai târziu; și totuși, nimeni nu l-a luat în seamă.
Nu te mira dacă n-ai auzit de asta până acum, capitalismul încearcă să spele oamenii pe creier, inducând ideea că nazism/naționalism/carte = răul suprem iar capitalism/S.U.A./ignoranță = binele absolut.
Nu mi se pare controversat.
Parintii mei fumeaza din adolescenta si tot prietenii lor la fel.
Mereu povestesc cum fumau ei in curtea liceului cu profesorii.
Cool e pentru ca era un gest sfidator. Acum e comun