anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce anumite persoane ne disprețuiesc și ne subestimează, în ciuda faptului că le arătăm respect și simpatie autentice?

Acum aproximativ 7 ani, am lucrat la un mini-market.
În prima fază patronul m-a pus la vânzare, dar nu prea m-am descurcat așa că a decis să mă lase la aprovizionatul mărfii pe rafturi.
Mi-a spus că îmi va face contract de muncă mai târziu, dar treaba se tergiversa.
Aparent era mulțumit de mine, mă aprecia și am putut simți simpatie din partea lui, dar avea și "scăpări" de aroganță.
După 4 luni in care am lucrat "la negru", i-am pomenit de contact. Fără să îmi dea nici o explicație, a zis că a noastră colaborare se încheie și să plec. Scurt, de parcă nu meritam explicații.
El provine dintr-o familie cu o situație materială bună, cu statut social.
Deși portretizează o aparență de bărbat galant, cumsecade, empatic, înțelegător, în tinerețe era arogant, superficial, miștocar și obraznic cu persoanele pe care el le considera inferioare, în special cu bătrânii și cei sărmani.

Deși eu îi arătăm simpatie și respect, și părea că am rămas în relații bune, am aflat că simpatia nu era reciprocă.
A afirmat despre mine că nu am nici o șansă în comerț, că nu am bani nici să trec strada și că nu mă duce prea mult mintea. Astfel de remarci făcea și despre alte angajate de ale lui, dar de față se comporta foarte galant.

Am fost dezamăgită sa constant că respectul nu era reciproc.
Într-adevăr, la vremea aceea nu aveam o situație financiară buna, dar acea remarca a fost dură.

Am eu vreo vina sau e doar caracterul real, grețos al unei beizadele răsfățate și superficiale?

Răspuns Câştigător
| Lukasssz a răspuns:

Nu, nu ești vinovată deloc în această situație. Ceea ce ai descris pare a fi o situație în care patronul tău a avut prejudecăți sau a manifestat un comportament neadecvat față de tine, indiferent de modul în care te-ai comportat.
Este posibil ca patronul să fi avut prejudecăți sau stereotipuri legate de persoanele cu o situație financiară mai precară sau cu un statut social mai scăzut. Este trist, dar acest tip de discriminare sau dispreț față de cei mai puțin privilegiați este întâlnit în societatea noastră. De asemenea, este posibil ca patronul să fi simțit o amenințare subconștientă din partea ta, fie că era vorba despre inteligența ta, potențialul tău sau alte calități, și astfel a încercat să te subestimeze sau să te descurajeze.
Este important să înțelegi că comportamentul patronului tău nu reflectă neapărat valoarea sau meritul tău ca individ. Este posibil să fi fost pur și simplu o victimă a propriilor lui prejudecăți sau nesiguranțe. În situații ca aceasta, cel mai important este să îți păstrezi încrederea în tine și să îți amintești că meritul tău nu este definit de cum te tratează alții. Este posibil să întâlnești oameni care nu îți apreciază adevărata valoare, dar este esențial să îți păstrezi integritatea și să continui să te porți cu respect și bunătate în ciuda acestor provocări.

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai dat de un patron meltean cum multi sunt in Romania si mai ales in domeniile ce implica 'gainarii' de genul cumpar marfa de la vale si o vand in butic la deal, cu "X" adaos.
Cand urci pe scara ierarhiva observi ca mai putini sunt ca si angajatori neseriosi si chiar porci la propriu cei din domeniile in care ca sa ajunga sa deschida o afacere a fost nevoie sa treaca respectivul si pe la scoala, anumite domenii eu stiu societati care creaza software, sau unii care au afaceri ce sunt listate la bursa, adica ma gandesc ca CEO-ul eMAG nu este atat de incult si meltean incat sa isi dea afara angajatii doar pentru ca nu dau bine cu matura sau ca s-au uitat urat la el sau ca masi stiu eu ce motiv bizar de genul -sefule ne-ati promis anul trecut o prima!" si el sa zica "-da-ti demisia!"
Dar nu este un postulat, am vrut doar sa evidentiez faptul ca acolo unde exista afaceri cu milioane de euro ca si cifra de afaceri "patronii" sunt in general (dar nu mereu) mai culti, mai educatie sau cu mai mult bun simt!
Cand ne raportam la magazine mici, la industrii precum spalatorii auto, vulcanizari etc atunci patronii majoritar sunt niste melteni! NU TOTI! dar destui dintre ei!

Nici nu am cum sa creez din realitate o lista cu toate situatiile posibile, cu patronii si tipologiile lor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa nu lucrezi niciodata 4 luni la negru la un super market si nu mai cauta simpatie in ochii sefilor tai. Da a fost super nesimtit merita pocnit intre ochi, in oua sau scuipat. Urat

| Dragobeta a răspuns:

Postezi in Cenusareasa? Vad din intrebarile tale ca te tot uiti dupa barbati bogati, eleganti, cu statut social... El era doar patromul tau, stapanul de pe mosie si te-a folosit.

| CotutiuMartian a răspuns:

Trebuia procedat altfel din partea lui in orice circumstanțe...Era un fățarnic 100%