De ce sa intrebi pe TPU cand poti intreba un AI? Simplu, pentru ca un AI iti va da un raspuns ce il gasesti si tu in carti, sau pe internet.
La fel pot si eu sa te intreb de ce intrebi un AI si nu cauti tu raspunsul pe internet, unde veo gasi un raspuns mai corect decat iti da GPT?
Oamenii care intra aici, cauta raspunsuri mai simple decat le gasesc in carti, online, sau date de un AI.
Ce iti spune un AI gasesti foarte usor in carte, sau pe google.Ba de cele mai multe opri un AI greseste, in general dau raspunsuri gresite.
Sa primesti un raspuns corect este mai bine sa intrebi un de asta gen motor de cautare cum este Gemini, ala sigur iti va da un raspuns corect, dar vei fi nemultumit de raspunul lui, pentru ca nu te lamureste, este raspuns dat din carti, iar tu ai nevoie de un raspuns mai simplu, explicat pe limba ta.
Un Ai sau Gemini iti vor da raspunsuri din carti. Oamenii intra pe aici pentru ca nu inteleg raspunsurile ce le gasesc in carti sau online.
Vor ceva mai simplu.
Dar sunt si raspunsuri simple prin natura lor, asa ca AI sau Gemini pot sa te satisfaca fara probelme.
Insa de ce intra oamenii aici si nu intreaba pe cine spui tu? Pentru ca trebuie sa stii ce sa intrebi, cum sa intrebi.
Stai tu linistit ca multi intreaba, apoi vad ca raspunsul primit nu este cel cautat, asa ca vin aici.
Dar puteau afla si de la GPT sau alt AI ori chat cum le mai zice, insa trebuie sa stii ce sa intrebi, asa ca multi nu stiu, de aia aceste AI le dau raspunsuri gresite, sau altele decat se a steptau ei.
Daca avem acesti AI asta nu inseamna ca gata intrebam si avem si raspunsuriole dorite, nici pomeneala, trebuie sa stii cum sa te exprimi in intrebare, cum sa formulezi o intrebare, altfel AI nu stie ce ai tu in minte.
Ca si o alta persoana, daca tu vii cu o intrebare formulata naspa, aiurea, logic nici nu stiu ce vrei sa stii.
Asa ca multi vin aici in speranta ca cineva o sai inteleaga. De fapt oamenii pe aici cand vad intrebarea le raspund, reformuleaza, sau ce vrei sa spui, ce vrei sa intrebi, fii mai clar etc.
AI nu-i spune nimic din astea.
Sa pun o intrebare la care cahat GPT sa nu poata raspunde? GPT va raspunde indiferent de situatie, dar asta nu inseamna ca va da un raspuns corect pricepi?
GPT raspunde ca asa este programat, chiar de nu stie, el iti va da un raspuns, ca este gresit sau bun, aia nu conteaza
Tu ce ai nevoie, de un raspuns indiferent cai gresit sau bun, sau de un raspuns corect?
Te intreb, de cate ori ai intrebat un AI si ti-a dat un raspuns ai verificat daca acel raspuns este bun? Sau ai mers asa bazandute pe AI?
AI indiferent care este, iti garantez ca dau raspunsuri gresite, de foarte multe ori asa fac.
Cine da raspunsuri corecte? Motoarele de cautare, sau cum se mai numesc gen Gemini, astia da, dau raspunsuri corecte, foarte rar gresesc.
Dar astia gen Gemini nu-s AI, la conversatie is mai multe niste roboti, masini, sau motoare de cautare care cauta informatia corecta si tio afiseaza, dar in alt format decat este online sau in carti, face el un text mai simplist.
Eu am verificat raspunsurile date de AI chiar de asta GPT, greseste in majoritatea cazurile.Dar depinde si ce intrebare este, dar greseste si cand face calcule matematice
Deci nu ai cu ce sa ma provoci, stiu foarte bine ce face GPT si de ce este capabil.
Ca poti discuta cu GPT si stiinta si filososfie asta da, sinca foarte bine, pentru ca ei pentru asta sunt antrenati, pentru discutii, garagara, aici sunt foarte buni, dar cand vine vorba de raspunsuri corecte gresec. De ce?
Pentru ca in ideea lor dea da un raspuns cit mai rapid, ei pe asta se bazeaza pe raspunsuri cit mai rapide nu si pe acuratete, deci primul raspuns care i-a iesit in cale ti la dat, dar poate sa fie gresit, din sursa slaba, dar el ori la atit are acces, ori vrea rapiditate.
Daca verifici pe Gemini, o sa vezi ca raspunsurile vin ceva mai incet comparativ cu GPT, pentru ca cauta sursa de incredere, ei se bazeaza, sunt antrenati sa dea raspunsuri corecte, dar la discutie nu-s AI is cum am spus niste motoare de cautare, astioa gen Gemini.
Uite acum am intrebat pe AI GPT cit este durata de germinare a semintelor de Longleaf pin. Mi-a dat un raspuns ca 3 ani. Am intrebat pe gemini si a spus 1-2 ani.
Am revenit la GPT si i-am spus uite cea spus Gemini, ca 1-2 ani si ce mi-a raspuns?
A spus ca Gemini are dreptate dar ca sunt sanse ca si dupa 3 ani semintele sa poata germina, dar nu garanteaza nimeni.
Dupa cum observi a dat un raspuns asa si asa, nu unul corect. Gemini a spus ca semintele de 3 ani, nu vor mai germina, iar daca germineza una ratacita, este doar o intimplare.
Daca i-am spus lui GPT, vai ca Gemini are acces la informatii mai actualizate, sau o baza de date mai mare, ca e Google care este urias, bla bla
Dupa cum observi AI asta da raspnsuri bazate doar pe ce are la dispozitie, deci raspunsurile pot fi gresite, sau incomplete.
Uite alta intrebare. Am intrebat pe GPT: gunoiul de grajd proaspat ce pH are? Sau gunoiul proaspat de pasari? mia raspus ca are pH acid, arde plantele.
Am intrebat pe Gemini si a raspuns ca are pH alcalin adica 8 -8.5, deci invers decat a spus GPT.
Am reventi la GPT si zic uite ce spune Gemini, ca gunoiul ala are pH alcalin nu acid cum ai spus tu?
Da, are drepate Gemini, asa este are ph alcalin De ce a dat raspuns gresit?
GPT a cautat in baza lui de date si-a gasit informatii ca gunoiul proaspat arde plantele. Si pe baza asta a gandit ca ar fi acid, ca aciditatea arde, dar uite ca nu este asa.
Uite, ti-am dat si exemple. Am intrebat astea ca voiam sa pun ceva plante si sa fac un amestec de pamint sa pun in ghivece si dupa cum observi GPT, greseste.
Gemini mi-a explicat, gunoiul proaspat contine amoniac mult, care arde, dar este alcalin nu acid.
Vin si zic lui GPT, aaaaa da asa este are dreptate.
Tu crezi ca GPT stie de toate, te bazezi pe GPT probabil a nimerit si el un raspuns corect cand ai intrebat si crezi ca gata tot ce spune este corect, dar te inseli amarnic
Hai da funda Am raspuns la provocarea ta.Stii cate exemple iti pot da? Cite vrei tu, iti arat ca GPT al tau numai prostii spune
Multam, am spus ce am verificat, apoi stiu sa verific, am surse forte credibile, iar acest GPT cand am aratat, a recunoscut ca a gresit sau ca greseste. Bine cine crede SF-uri este liber sa creada. Dar ca idee este ceva si aceste AI, poate cu timpul vor deveni precise, sa te poti baza pe un raspus dat de ei, insa acum, fara o verificare, nu merge sa spui da ma bazez pe AI.
La intrebarile despre filosofie si stiinta eu cred ca un om poate aduce mai multe argumente decat un robot
Sunt de acord, dar nu prea cred că pe TPU se vorbește despre știință și filosofie.
Nu ai căutat suficient.
Ma refeream la întrebări care ar putea fi puse pe TPU, ar fi trebuit să specific tho.
Dacă vreți funda o să trebuiască să îmi dați un răspuns mai bun decât cel pe care chat gpt mi-a dat la această întrebare.
AdrianaBacescu întreabă: