| ThePrinceOfAllSaiyans a întrebat:

De ce armata are arme automate cu ea in public dar nu le foloseste niciodata. Eu stiu ca in razboaie se folosesc armele astea. De ce nu vin cu un pistol? Ca politistii

18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Politistii au in dotare niste pistoale care nu au precizie si nici putere de foc, nimeresc tinta de om pana la 5-10m. In caz de rafuiala cu persoane armate, asemenea arme au slabe sanse.
Armata foloseste pistoale mitraliere cu precizie si distanta de foc mult mai mare, cu care se nimereste lejer tinta piept de la 100m sau mai mult. Daca politistul este atacat de oameni inarmati, atunci pune umarul armata si problema se poate rezolva mai repede si mai convingator.
Cine cunoaste armele, chiar daca nu are frica de pistolul politistului, la vederea unui pistol mitraliera stie ca nu prea mai are sanse.

| romeo78 a răspuns:

În primul rând pentru intimidare. În al doilea rând, polițiștii au celebrele pistoale Carpați, iar militarii au arme mai moderne.
În al treilea rând, este vorba de faptul că dacă polițiștii nu prea mai impun respect, în momentul în care vezi armata, e o altă atmosferă.

| JicaContra a răspuns (pentru romeo78):

ROTLF
cu intimidarea sunt de acord, dar cu "militarii au arme mai moderne"... ROTFL, AK47 cu care se arata militarii e vechi, antic SI DE DEMULT, si a fost facut in 1949, pistolul carpaciori a fost facut in 1974

| romeo78 a răspuns (pentru JicaContra):

Problema este că AK47 a fost modernizat, modificat de-a lungul timpului și nu mai are decât principiul original. Restul, e modificat. Pe când pistolul Carpați, a rămas încremenit în 1974. Nu a fost îmbunătățit, modificat absolut deloc de atunci încoace!

| JicaContra a răspuns (pentru romeo78):

Oke

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ala e echipamentul standard. Tu stii un pic prost. Pistoalele sunt pentru 3-4 metri. Daca vrea vreun tzicnit sa sparga un filtru rutier sau sa dea peste ei unul beat crezi ca o sa traga cu pistolul? Plus de asta, faptul ca o arma e automata nu inseamna ca cineva chiar o foloseste pe foc automat. De regula folosesti pe maxim rafala de 3 - asta aveau selector pustile de asalt americane, nu stiu daca la Kalash si modelele romanesti poti sa tragi altfel decat full auto sau foc cu foc. Daca te referi la pistoletele alea automate similare cu Mac-10... alea de obicei le au jandarmii si trupele speciale ale MI si sunt pentru interior sau situatii unde distanta la care ai de tras e gen 10-15 metri maxim. Pistoalele sunt foarte imprecise, de aia o arma de asalt e intotdeauna mai buna la casa omului.

| minrest a răspuns:

De unde vrei sa ia un pistol Carpati? Tu crezi ca intr-o institutie militara apuca fiecare o arma? Ai arma ta, o cureti, faci trageri cu ea, si cand mergi intr-o misine in care trebuie sa fi inarmat, o scoti din rastel; armele alea automate sunt armele lor, nici nu au acces la altele.

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Daca statea lumea acasa nu se puneau restrictii. Ce mare lucru sa iesi doar cand ai treaba? Sunt oameni ca tine, care ataca statul democratic pentru orice maruntis, fiindca ar vrea un alt tip de stat, voi sunteti cei necivilizati.

| minrest a răspuns:

Unde ai vazut armata, instigatorule? Eu nici politie nu vad, aici in Bucuresti.

| minrest a răspuns:

Nu aveai unde sa vezi tu patrule militare cu arme automate; oricum miliari cu automate se pot vedea cand si cand, pe orice vreme; alea sunt armele lor, de unde vrei sa ia altele?

| Dismally a răspuns:

Acela este echipamentul standars, pistolul nu intra in dotarea soladatilor si oricum pistoalele folosite de Politia Romana sunt jalnice, au mai mari sanse sa te nimereasca daca arunca cu pistolul dupa tine big grin

| Eugen80 a răspuns:

Este posibil sa aiba si armament de itimidare de genul gloante false sau de cauciuc. Aveti impresia ca acele arme au tras in ultimul an vreodata? Cei cu automate este posibil nici sa nu stie sa foloseasca ok un pistol, pentru ca ei nu au fost practica pe puscoace Carpati, era inutil.
Este dreptul lor sa vina inarmati si cat timp nu folosesc pentru intimidare sau amenintare armele, nu ii poti acuza de nimic. Imagineaza-ti ce patesc politisti printre tigani, cand ii alearga aia cu pietre, sabii si cutite! Ai impresia ca armata sau mascatii ar sta de vorba cu tiganii?
Sa nu uitam ca cei care sunt impracati in soldati sunt platiti sa faca acel serviciu, nu mai sunt obligati, pentru ca armata nu mai este obligatorie! Deci ar trebui sa fie profi!

| Simpatic a răspuns (pentru Eugen80):

Ba da, trag cu ele cand au trageri etc
Am un amic care este la politia de frontiera si are zile/luni cum o fi programul lor cand au trageri in poligon ca sa stie oamenii sa traga cu armele din dotare in caz ca e nevoie, doar ca lucrurile in realitate difera trasul in poligon este ca boxul pe care il faci cu sacul, cand ai adeversar vezi ca numai stii sa lovestiwinking
Facem ceva pe armele lor sa vedem munitie daca au in ele sau daca nu-s cumva la misto, pe cine mortii lor voi ei sa intimideze?
Mai bine ii intimidau pe boschetarii care ne-au adus in tara microbul nu pe oamenii corecti si nevinovati!

| minrest a răspuns (pentru Simpatic):

Vezi ca ai indemnat la ultraj, de pe calcuratotul tau identificabil. Ce nevoie are de gloante? Pentru atacarea fortelor de ordine, ai puscarie de facut destula. Chiar si pentru instigare, dealtfel.

| minrest a răspuns (pentru Simpatic):

De asta risca armata pentru tine, ca sa ii injuri de morti?

| Simpatic a răspuns (pentru minrest):

Ce ai ma prostule unde am indemnat la ceva, esti vreun boschetar de la serei care duce gunoiul pe acolo.
Da calculatorul meu este indetectatbil si chiar de m-ar detecta fac pipi pe ei si pe tine, nu am facut nimic rau!
Esti mai prost decat prevede legea!

| Simpatic a răspuns (pentru minrest):

Pentru mine armata nu risca nimic, armata asista in zilele astea de urgenta militienii sa amendeze babele si nevinovatii care nu completeaza declaratia pe propria raspundere sau li se pare lor ca au omis ceva, astia-i militienii, asta e ordinea care o aplica.
Daca esti vreun prost de militar stai jos si fa flortari, eu n-am nimic cu armata, ba din contra sunt printre putinii care au facut armata voluntar in perioada asta cand ea numai este obligatorie, in perioada in care hotii, pestii si infractorii fug de armata, fug sa o faca, eu am facut-o ca sunt barbat, tot ce ai spus tu este o insulta adusa la adresa mea.
Eu respect institutiile statului, dar cand nu vor fi importiva cetateanului.
Daca tu traiesti in alta parte si nu vezi ce se intampla pe strada nu ne mai da replay fraiere!