Pentru ca am o masina care a fost proiectata de un designer sa aiba niste forme, niste culori. De ce dracu as strica eu designul cu tiganeli?
Mi-ar fi usor sa caut pe sub banc o cutie de vopsea negru mat, sa-mi bag masina si sa ii fac capota + plafonul negre. Dar aia era moda in 2010, ce naiba? Mi-as strica masina.
Jante cautam toti. De ce nu sport? Pentru ca "sport" = china, aliaj slab, se deformeaza usor. Jantele originale ale masinii sunt de la producatori de renume, precum BBS, Ronal, ATS, dai cu ele in borduri si n-au nimic.
Spoilerele nu mai sunt la moda de 20 de ani, pentru ca arata ca naiba si au fost inventate doar pentru a mari aderenta masinilor RWD, nu pentru aspect.
Modificarile din prezent sunt: frane sport (discuri, etriere), suspensii de competitie (joase si performante, nu TAtech), softuri de putere, sisteme multimedia, faruri performante.
Mai sunt si care isi fac in continuare evacuari, dar si alea au cam expirat, sunt misto doar pentru adolescenti.
Tatae a dat o replica idioata in cinstea pustanilor cu "tuning" pe Loganuri si Golfuri 1.4 benzina, care nu-s in stare sa termine o depasire. Barbatii isi cumpara masini facute performante din fabrica, cu tot ce vor pe ele, nu stau cu bomfaierul in parcare sa isi "personalizeze" rablele pline de lipsuri.
Ideile de tuning iti trec imediat ce devii stabil dpdv financiar si iti cumperi masini pe placul tau, la care nu poti adauga nimic mai bun decat dotarile din fabrica.
Masina e o necesitate, customizarea nu. Dai multi bani pentru ce? Pentru a customiza o masina veche de 10-15 ani?
La ce salarii si prioritati avem, e destul de clar de ce situatia este asa. In plus, presupun ca trebuie sa fi si pasionat de masini, nu? Eu unul si 1.000.000€ daca as avea si tot n-as customiza masina pentru ca nu ma pasioneaza.
Dacă îmi cumpăr un Ferrari, Lamborghini, Mercedes Benz ce sens are să o mai tunez.Sau dacă tot am bani atunci dau comandă și mi-o livrează exact pe gustul meu.Cei cu mașini ieftine visează la cele de lux și atunci nu le rămâne decât varianta tunning-ului, de aici și vorba "afară-i vopsit gardul și înăuntru-i leopardul".
Si eu ma intreb asta mereu :-s
Fiecare dupa cum ii place, sunt care si-o tuneaza putin altii, na o folosesc doar pentru deplasare, daca merita sa investesti in designul ei, nu as vedea un motiv pentru care sa nu o faci, daca iti permiti
Btw tu ai masina?