| DonEduardo a întrebat:

De ce atat de multa lume vrea sa ajunga bogata material?

Răspuns Câştigător
| Anuket a răspuns:

Sunt superficiali, vor mai mult și mai mult. Personal prefer să trăiesc experiențe de neuitat și minunate în locul bogățiilor materiale. Orice pe lumea asta este efemer, în diferite circumstanțe azi sunt, mâine nu mai.
E bine să ai joburi care îți aduc un venit mulțumitor, însă trebuie să existe echilibru în viață pe plan personal, familial și profesional. Altfel, numai grija și stresul nu le înlături, faci bani, însă cu prețul multor nopți nedormite, lipsa timpului pentru recreere, a celui petrecut împreună cu familia și chiar neglijarea sănătății.

| suntserios a răspuns (pentru Anuket):

"Personal prefer să trăiesc experiențe de neuitat"

poate nu ai idee cat de scumpe sunt unele experiente de neuitat

| Anuket a răspuns (pentru suntserios):

Ce spun eu este că nu adun averea.

| suntserios a răspuns (pentru Anuket):

Pai intrebarea era despre bogăție materiala... Nu despre cat aduni.

| Anuket a răspuns (pentru suntserios):

De parcă bogăția materială nu este adunată. Ori nu consideri că bunurile avute în posesie, pe lângă bani, se încadrează la avere, caz în care posibil ești obosit și ai avea nevoie de o pauză.
După câte observ, autorul întrebării a considerat răspunsului meu în temă.

27 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Ai pus si tu o intrebare care in mod normal nu era cazul, pai cum de ce? Ca sa ai o viata mai buna, sa ai ce doresti, sa traiesti mai comod, sa te bucuri de mai multe, ca orice pe lume costa, orice placere, confort, fantezie, dorinta.
Sa nu mai stai sa muncesti pentru altul de dim pana seara, sa ai timpul tot pentru tine.

Evident ca, conditia e sa fi implinit sufleteste, afectiv, asta e proba eliminatorie, altfel nu te poti bucura direct doar de bani.
Dar unii se pot bucura si asa, depinde de om.

Toti vor sa ajunga bogati, poate tu si inca cativa nu, doar.

Altii vor pentru sa aiba influenta doar, de ex nu iti convine ca violatorii sunt bland pedepsiti, ca sa poti rezolva, ai nev sa fi f bogat cu influenta in politica, si vei rezolva, deci sa faci chestii bune.

| Catrice a răspuns:

Nu știu, eu nu vreau mai mult decât necesar.

| Dismally a răspuns:

Pentru ca este cel mai simplu, alte ralizari in viata sunt greu de obtinut iar cei care sunt "limitati" nici nu pot visa la altceva.

| CodrutElian1990 a răspuns:

In multe cazuri invidia: de ce ala sa aiba mai mult ca mine?!

| Lukasssz a răspuns:

Pentru ca banii pot cumpara aproape orice, exceptiile fiind familia si sanatatea.

| suntserios a răspuns (pentru Lukasssz):

De foarte multe ori banii iti pot cumpara si sanatatea

| oglindasultanului a răspuns:

Ca parintii i-au invatat de mici sa fie in "trend".

| Apokales a răspuns:

Pentru ca pe planul secundar al scopului in viata sta supravietuirea, iar partea materiala aduce siguranta, deci consolideaza sansele de supravietuire.

| SingleForOne a răspuns:

Pentru că e frumos, de ce nu? happy să ai o vilă, apartament, căbănuță, mașinuțe porsche, ferrari, audi, telefoane și tot felul de tehnologii, în special 5G și cipurile, cele mai favorite! big grin
Sănătate atât cât duce medicina, și o infinitate de cărți, jocuri, băutură pentru oameni cu stil, mâncare de tot felul...

| Theo94 a răspuns:

Pentru a avea o viata cu mai putine griji, mai relaxata, daca esti bogat ai mai multe oportunitati, pe scurt ai o viata mai usoara.

| DonEduardo explică (pentru Theo94):

Dar viata usoara inseamna neaparat viata buna?

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Nu vreau sa fiu neparat bogat, vreau sa am bani destui pentru carti happy!

| chuckmanson a răspuns:

Banii oferă mai multe oportunități, viata mai buna, placeri mai multe etc.

| DonEduardo explică (pentru chuckmanson):

De curiozitate doar, tu vrei sa ajungi bogat material?

| chuckmanson a răspuns (pentru DonEduardo):

Da

| Sekim a răspuns:

Diverse motive. Eu spre exemplu vreau sa ajung bogat doar pe munca mea, ca sa imi demonstrez mie ca sunt bun in toate domeniile. Sigur, daca esti bogat iti poti asigura viitorul atat al tau, cat si al copiilor si cine stie, poate tot asa in continuare. Eu ma simt bine cand ajut oameni chiar daca nu primesc nimic in schimb, dar, ca sa ajut oameni in mai multe moduri si la nivel global, am nevoie de bani, multi bani. Motive sunt destule, important e ce faci cu acei bani dupa ce reusesti.

| CassiusAlexander a răspuns:

Deoarece vrem să supraviețuim și niciodată nu suntem mulțumiți. Instinct animalic.

| IhNomUhNitPARIS a răspuns:

Sa nu ducă lipsa de unele obiecte, lucruri ce sunt cerute de normele societății, sa nu ducă grija zilei de mâine, sa aibă cu ce se afirma, sa își permită o viata fără grija și stres, sa nu fie marginalizați din cauza sărăciei și în unele cazuri sa mascheze unele frustrari, neajunsuri, defecte psihice, emoționale, fizice, pentru a fi acceptați în societate, și pentru a lăsa moștenire familiei, copiilor, sunt o mulțime de exemple.
Dacă ești sărac, ești marginalizat, considerat boschetari de unele persoane care mâncau umbra de pateu pe pâine și după ce s-a dus în străinătate s-au ajuns, au uitat de unde au plecat, tocmai aceste persoane ii judeca pe cei care nu au avut același noroc în viata.
"Banii nu aduc fericirea dar o întreține", din păcate multor persoane banii i-au luat mințile, au devenit narcomani.

| DonEduardo explică (pentru IhNomUhNitPARIS):

Dar de ce atat de multa lume vrea sa evite stresul?

| IhNomUhNitPARIS a răspuns (pentru DonEduardo):

Fiindcă stresul creează multe îngrijorări către un viitor nesigur, stresul îmbătrânește prematur, te carunteste, apar dereglări în tot organismul, te îmbolnăvește sistemic ca o boala autoimuna, nimeni nu vrea sa trăiască cu asa ceva, stresul duce la boli grave, cronice, stresul îți creează o foarte mare tensiune psihica și fizica, dar și dacă ești obsedat doar sa ajungi bogat (cunosc persoane) ajungi la stres, la suprasolicitare fizica și psihica, în viata unui om trebuie sa existe un echilibru altfel nu mai duce o viata normala.
Când ne ducem, nu luam nimic cu noi, aici suntem toți egali.

| Hela a răspuns:

Pentru ca sunt multi oameni care s-au chinuit in saracie, de asta e foamea asa mare dupa bani happy

| DonEduardo explică (pentru Hela):

E, na. Sunt oameni în clasa de mijloc care nu isi doresc de la viață decât bogăția materială. Majoritatea habar n-au ce-i aia sărăcia.

| Gabriela19loredana77 a răspuns:

Pai dacă ești sărac din ce cumperi pemparsi și mâncare din ce ai?